Search This Blog

Sunday, November 22, 2020

Tiba-tiba Dah Habis Sekolah 2020

 Belek-belek telefon lagi, jumpa pulak gambar anak tiga orang ni.


Touching pulak, sebab dalam gambar ni, adam dan amir pakai  baju sekolah masing-masing.

Hilang habis nikmat alam persekolahan anak-anak tahun 2020 ni kan.

Adam tiba-tiba je dah habis darjah 1.

Amir dah nak masuk 6 tahun je dah tahun depan yang berbaki beberapa hari je lagi ni.


Ayu pulak memang jarang sangat lah duduk rumah pengasuh, seronok lah sebab dapat peluk dia bila-bila kita nak, teringat je terus peluk hihi



Sedih ada, happy ada, semua ada..
Hailah covid, cepatlah pergi.

Kesian anak-anak terjejas life mereka..

Happy Sunday uolls!
Tengok GV malam ni jom!

Oja! Oja! Oja!
😜




38 comments:

  1. Persekolahan yag paling cacamarba tahun ini... kesian budak2

    ReplyDelete
  2. Ada budak-budak mesti suka duduk rumah sebab emak ayah ada rumah selalu.
    Rasanya apabila sudah ada vaksin baru kehidupan kembali normal. Teringat pagi tadi perbualan dengan emak, sempadan antarabangsa dibuka apabila ada vaksin dan sesiapa yang hendak melancong kena ambil vaksin Covid-19.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mudah-mudahan begitulah hendaknya, semoga vaksin tu tidak ada side effect, sebab vaksin masih baru kan :)

      Delete
  3. Kesian la bebudak .terjejas zaman persekolahan mereka

    ReplyDelete
  4. Tak sedar masa berlalu dengan pantas. Hampir setahun dunia dilanda covid-19. Moga akan tiba sinar baru dalam hidup kita tidak lama lagi.

    ReplyDelete
  5. Baju sekolah masih baru tapi tak boleh pakai dah sbb masing2 dah meninggi, melebar ye tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul kak azimah, adam dah tinggi ber cm cm dari masa beli seluar sekolah dia, yang saya klim tu, dah nampak kontot je seluarnya 😂

      Delete
  6. anak saya kalau online kelas memang susah nak fokus .. mula2 je excited, lepas tu dia buat hal sendiri.

    ReplyDelete
  7. kesian anak-anak tahun ni. sekolah bpe bulan je. harap tak lupa la semua ilmu yang belajar tu. kalau kelas online, susah sangat diorg nka fokus.

    ReplyDelete
  8. anak akak pun,ttber tahun depan nak masuk tahun 2,,macam baju x sempat buruk lg hihhii

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la, tiba2 dah darjah 2 kan, sama macam adam anak saya tu ☹️

      Delete
  9. kesian budak darjah 1, baru nak merasa alam persekolahan, kena belajar di rumah berbulan-bulan..semoga tahun depan, dapat sekolah spt biasa..

    ReplyDelete
  10. bertabahlah mak ayah layan karenah anak2 yg 24 dok kat rumah

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah..huhu.. kadang2 menyorok jap dalam bilik air sebab dah mula hijau

      Delete
  11. betul tu, covid ni buat semua terjejas, mcm tak ada life kan. Kesian kids sbb tak dpt nak main dgn kawan2,pelajaran pun ntah kemana...

    ReplyDelete
  12. Segalanya berlalu pergi begitu je tanpa rela. Tapi apakan daya, aturan Allah yang kita tak tahu apa hikmahnya di penghujungnya. Semoga kita semua dapat kembali hidup normal seperti dulu walau tak tahu entah bila. Aaminnn

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amiinn ya rabbal alamin.. semoga hikmahnya sangat indah buat kita semua :)

      Delete
  13. Dah lama rasa macam cuti sekolah hehehe kekadang lupa sebab ada kat Kampung.

    ReplyDelete
  14. Itula kesian tengok budak2. Nak paksa diorang baca buku pun susah. Macam kita kecik2 dulu suruh baca buku time cuti mana maunya. Semoga sesi 2021 mereka dapat kembali menikmati alam persekolahan

    ReplyDelete
    Replies
    1. amin amin amin.. betul tu, dah kata duk rumah kan, main aje kerjanya haha

      Delete
  15. Ya Allah, jauhkanlah Covid ni dari bumiMu, ya Allah.... AMIN....

    ReplyDelete
  16. Apa nk buat syaz..shida pun letih dah sat keja sat cuti hahaaa..
    sian ayu..meh sini ayu..duk uamh acik heheee ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihihi malam ni ayu datang dalam mimpi acik kikiki

      Delete
  17. kan..kesian budak2 la. Nak sekolah, nak main bola, nak jumpa kawan. anak akak ni sampaikata tak sempat nak kawan dengan sesetengah kawan dia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. anak saya siap dah lupa nama kawan huhu.. sebab ada yang masa boleh sekolah sekejap tu, diorang dah kena duduk jauh2 dalam kelas kan..haha

      Delete
  18. ujian buat anak2 ni.. lagi kesian calon2 SPM.. emosi pun trganggu.
    semoga semua cepat pulih sedia kala..

    ReplyDelete
  19. kannn...tahun 2020 ni macam cepat benar berlalu...rasa macam takde ape sangat berlaku sebab covid ni...

    ReplyDelete

Ada apa-apa nak tulis? ;)

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot

Ya it's me