Search This Blog

Friday, November 20, 2020

Huat Ah

 Salam Jumaat!

Terjumpa gambar ni, baru teringat pernah beli air ni sebelum WFH haritu.

Seperti biasa, beli air mesti atas dasar packaging dia haha!

Dah pernah terkena dah, tertarik dengan rupa, rupa-rupanya tak sedap.
Tak pernah serik!

Entah apa yang merasuki, tergoda betul dengan gambar apek tu.

Beli dua pulak tu!
Aku satu, zaimi satu.

Saspen juga masa nak minum tu.
Surprisingly, rasa dia sedap!

Ho yeahh!
Sedap, lemak je kopi dia!

Kopi ni bawah Power Root, dan dia halal, ada logo sah JAKIM.
Dah pernah coba?

eheh..

Ps: Sehari dua ni tak dapat nak BW, student test + internet pun azab sangat kualitinya.

Insyaallah akan terjah blog kawan kawan semua malam ni, moga internet tidak nakal 🤗

38 comments:

  1. Jarang nk beli air tin.. kalau beli pun coke je.. hihi.. tp knp pulak nama air ni huat ah ek?

    ReplyDelete
  2. nasib ada halal jakim ek..ada orang, kalo bahasa cina yang ditulis dalam rumi pun terus taknak...

    ReplyDelete
  3. Huat Ah! ada tengok iklan huat ah! tak tahu pula ia sejenis kopi hiks!

    ReplyDelete
  4. saya jarang beli kopi macam ni..hehe

    ReplyDelete
  5. alolo comel lah tin huat ah ni, syaz.
    tapi aida tak pernah jumpa nyer...

    ReplyDelete
  6. Tidak dinafikan penampilan itu menjadi yang pertama diperhatikan..kikiki.

    ReplyDelete
  7. Comel nye tin dia.
    CP pun kadang beli sebab packaging gak hehehe

    ReplyDelete
  8. 'Huat Ah !!!’. It’s a Hokkien term, and translated it literally means ‘Prosperity ah !!!!’. The ‘ah’ at the end of a phrase is a common… embellishment in many Asian languages. Common places where one would stumble upon the term being used would be at the casinos or the many fly-by-night gambling tables that spring up in the entire Asian region during the festive season... btw wak x minom kopi ye 😅😅😅

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oooo! Terima kasih WakLat, ilmu baru ni. Maksud dia kaya la ya! Kaya ah! hehehe

      Delete
  9. sama! Sesuatu tu beli atas dasar packaging dia yang comel. Huat ah ni belum jumpa lagi kak. Buat props lawa nih. hihi..itu je fikir :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi nanti fizah beli, fizah snap gambar, lagilah cantik jadi tin ni, tak sabar nak tengok karya fizah ;)

      Delete
  10. Kopi rupanya.. ingatkan air gas. Heheh. 7-11 ada kot air ni..kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasanya ada kak diana, tak pun cari di petronas hehehehe

      Delete
  11. hahaha..nasib baik sedap... klu tau serik kejap tapi nanti beli lagi klu ada yg menarik ..hehe

    ReplyDelete
  12. Comel je packaging tin tu.. hehe tak pernah jumpa lagi ni.. kalau jumpa nnt Cik TK try.. hehehe

    ReplyDelete
  13. Dulu suka sangat beli brand ni punya instant Hazel latte dia tu hehehe... Makin maju dah pakcik ni sampai ke tin sudah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah lagi senang nak minum, bukak tin je hehehe

      Delete
  14. sedap ah..power root mmg best kopi2 dia..

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah, saya memang fall in love betul dengan rasa dia!

      Delete

Ada apa-apa nak tulis? ;)

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot

Ya it's me