Showing posts with label minuman. Show all posts
Showing posts with label minuman. Show all posts

Saturday, March 26, 2022

Tealive Mangold Milkshake With Jelly And Sago

Bangun aje pagi ni kan, SR dah teringat-ingat dekat minuman Tealive yang Mangold Milkshake With Jelly And Sago ni. SR beli ni dua minggu lepas.

Tuesday, February 8, 2022

Susu Pisang Dutch Lady

Susu perisa pisang Dutch Lady. SR beli minggu lepas, waktu di ofis. Beli dekat Gedung Sri Minang di Gentam, masa tu bawak adam beli bekal nak bawa ke transit lepas sekolah. Beli sebab teringin.

Monday, February 7, 2022

Professional Maxwell House Cappuccino Since 1892

Assalamualaikum semua! Selamat memasuki minggu baru! Terkejut SR dengan pertambahan kes Covid sampai 9K! Harap semua kekal selamat di mana saja kalian berada ya!

Hari tu ada kawan sekerja SR iklankan yang wife dia ada ready stok Cappuccino ni. Wife dia memang personal shopper untuk barang-barang dari UK dan Jepun. Ada sekali SR join beli beg, ada join beli minyak wangi, tapi kali ni SR terasa nak cuba rasa cappuccino ni pulak. Jadi SR pun terus PM wife dia, Yati, untuk order.

Tuesday, November 16, 2021

100 Plus Zero Sugar


Dari segi rasa, sama je macam 100 Plus original. Dari segi gas, mungkin dia kurang sikit. Tapi kalau nak kata rasa dia kurang manis ke apa, bagi aku tak adalah pula begitu.

Monday, May 31, 2021

A&W Rutbir Botol Besar

Dalam banyak-banyak minuman berkarbonat atau nama yang sering orang kita sebut sebagai air gas, aku paling suka sekali A&W Rutbir ni.

Apatah lagi kalau dia dah jadi float, bila dicampur dengan aiskrim.

Apatah lagi lah kalau minum tu dekat premis A&W kan!

Namun musim Covid19 ni, lupakanlah seketika aksi sedut rutbir sewaktu dine in.

Jadi haritu sebab teringan sangat, dah lama tak minum punya pasal, order je pakai Grab Food.

Tuesday, March 16, 2021

Friday, November 20, 2020

Huat Ah

 Salam Jumaat!

Terjumpa gambar ni, baru teringat pernah beli air ni sebelum WFH haritu.

Monday, November 9, 2020

Sunday, November 8, 2020

McCafe Latte Large

 Serius cakap, minggu lepas memang sangat menyakitkan kepala.

Tak happy langsung minggu lepas.

Scroll gallery jumpa pulak gambar ni.

Saturday, October 24, 2020

Tin Milo Limited Edition 1950s

 Haritu aku ada buat enty tentang Tin Milo Limited Edition 1970s kan?

Isnin lepas, aku terjumpa Tin Milo Limited Edition 1950s pulak gais!

Monday, October 12, 2020

Tuesday, September 22, 2020

Good Day Good Vibes Coklat Almond dan Pisang

                                        Minuman baru kot ni kan?

Macam tak pernah nampak sebelum ni.

Jadi haritu beli masa pergi ambik duit dekat Petronas.
Meh nak review rasa dia satu persatu.

Untuk  Good Vibes Almond Chocolate Milk ni, rasa dia taklah masa sekali sedut tu sampai nampak satu dunia menari-nari riang sebab terlalu sedap, tapi taklah tak sedap.

Sunday, August 23, 2020

Teringin Boba Tea House

 Tak ingat hari apa, tapi ada satu malam minggu lepas, aku teringin nak try Boba Tea House ni punya Milk Tea.

Alkisah, dia baru masuk dalam Food Panda yang cover area taman rumah aku ni.

Tanpa berfikir dengan lebih empuk, maka aku pun terus order 5.

Order yang Milk Tea biasa je, tapi nak mixed boba.

Thursday, May 21, 2009

Hasil balik ke rumah?

Helo!
Entry lepas aku merungut2 sebab kene balik rumah..
But it's not so bad la..

hik hik!
sebab pe?
sebab....

mak belikan MUFFIN!
taddaa!!

sedap weh muffin2 ni!
serius!
tak tipu!

ade 8 ketul muffin sekotak, dan sekotak rm8..
dan favourite aku adelah..

white chocolate with chocolate chip!

rainbow!

blueberry web!

oreo!

& chocolate chip!


bahagia! hahahah!

pastu alang2 dah jenjalan kat TESCO, aku ternampak tembikai susu..
aku pun bodek lagi emakku..

dan mak pon membuat air tembikai susu pada petang itu!
1 jag ko!
tak puas gak minum tak tau la!

jemput minum
(^^,)

*********************************************
updated!

hasil Zaimi pulang ke kampung?
ehem ehem!

taddaaa!

sehelai tudung bawal berbatu..
tudung yg ke 6 zaimi & family bg (^^,)

sayang sangat kamu semua!!
melaram tudung baru :)

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot