Monday, November 23, 2020

Wanpaku Daging Dr Muadz Kuala Pilah

Masa sempat bekerja di ofis sebelum kembali PKPB haritu, ada sorang colleague ni dia jual Wanpaku.

Wanpaku ni katanya adalah sandwich la, dalam bahasa Jepun.

Dr Muadz ni dia graduan universiti Jepun, memang terel habis lah cakap Jepun!

Jadi, selain wanpaku ni, macam-macam makanan Jepun dia jual weh!

Hoso maki la, sushi la, onigiri la, kalau aku, semua tu aku panggil sushi 😂

Ampun!

Tengok ramai staf lain order, so why not?

Aku pun join masuk list order, aku order wanpaku daging.



Sekotak RM12.
Support member punya pasal, kita tak berkira la kan hehe

Mula-mula masa ambil bau tu, dah mengancam dah.
Ok, jom bukak!


Ok, ada dua.

Sebab dia kerat roti tu kan.
Tapi dah perasan dah, tingginya roti ini!

Ha jom angkat!


Mak oi!!

Gemuk, tebal, padat, penuh, ______ (sila sambung sendiri perkataan sinonim)

Teruja iolls~!

Bila gigit, krup krup krup dari carrot dan kobis tu, pergh...

Dan sebab dia buat healthy style, jadi dia macam tawar sikit.

Tapi takpa!
AKu maafkan!

Sebabnya puas hati betul tang betapa banyaknya isi dan sayur dia.
Lepas makan sebelah, terus kenyang!

Maka lagi sebelah tu, petang sikit dah dekat nak clock out baru aku makan.

Pergh!
Sejak PKPB ni tak masuk office, jadi tak dapatlah order.

Nanti nak repeatlah 😁

50 comments:

  1. Sihat ada banyak sayur-sayuran. Pernah juga makan wanpaku ayam carik.

    ReplyDelete
  2. Wahhh... banyak betul intinya.. nampak sedap dan menyelerakan..

    ReplyDelete
  3. berbaloi..banyak intinya..sayur sampai 3 jenis...oishii..

    ReplyDelete
  4. wah..nampak sgt menyelarakan...and looks healthy too!

    ReplyDelete
  5. Wah! Berbaloi beli wanpaku. Tinggi, gemuk, padat. Kenyang!

    ReplyDelete
  6. makkk aiii..tebal betul intinya..mau tak kenyang kena sebelah ja pun

    ReplyDelete
  7. wah, tebalnya sandwich atau wanpaku, macam subway. :D

    ReplyDelete
  8. Waahh nampak menyelerakan heheh isi pun tebal. bagi saya berbaloi rm12 . sekali sekala merasa makanan alah2 jepun eheheh

    ReplyDelete
  9. tebalnya, ni mmg kenyang kalau makan dua ni.. kenyang sampai petang

    ReplyDelete
  10. Ala2 wrap pun iyer jugak.. pakai wholemeal ke tu? Nama wanpaku mcm nama sayur paku pulak 😂😂😂

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah pakai wholemeal hehe, perkataan jepun katanya hihhi

      Delete
  11. Wanpaku? Ok, uncle dapat ilmu baru hari ni... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi saya pun baru dengar perkataan ni tahun 2020 ni uncle :D

      Delete
  12. Gemuk tebal padat penuh sendat memang terbaik ni kak. ala healthy style saya suka. Berbaloi sangat dengan harga tu..Wahh bestnya boleh order macam-macam menu jepun. Mostly saya suka :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan? Pandai pula dia dan wife buat tu hehehe..
      Tak sabar nak order lagi

      Delete
  13. Nampak healthy. Part karbohidrat tu Nipis je. Macam elok untuk diet.

    ReplyDelete
  14. Fuiyoo! Tebal semacam.
    Sedap nampak. kalau buat breakfast, dah habis kenyang ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak kenyang sampai ke petang makan sebelah tu hahaa

      Delete
  15. Perghhhhh...haaa..kena baca panjang tu syaz..

    ReplyDelete
  16. Makanan sihat wanpaku ni. Berbaloi harga tu pada pendapat saya kalau dapat sayur fresh bila gigit krup krap gitu. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul, saya pun rasa harga tu berbaloi dengan kegemukan dia hehe

      Delete
  17. Ingatkan Wanpaku tu nama orang haha rupanya nama makanan. Baru tahu

    ReplyDelete
  18. Perghh, nampak sedap behtul! Baru tahu ada nama makanan ni.. muahahahahah...

    ReplyDelete
  19. Sedapnya terliur sangat . Nadia dahlama tak makan roti sebab diet

    ReplyDelete
  20. Replies
    1. Kan.. yang tengok lagi sekali ni pun terliur 😆

      Delete
  21. Puas hati la kalau tebal gitu.. Daging pun tebal..

    ReplyDelete
  22. perrgh inti dia meriah tebal puas hati makan.. dok tngk orang try makan tapi sendiri tak penah cuba hehe..

    ReplyDelete
  23. pernah makan sekali wanpaku ni, housemate order dengan kawan dia..mula2 rasa pelik gak sebab sanwich tebal, tapi sedap..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebab selalu sandwich kan nipis dan gebu2 kan? siap pernah je makan sandwich sardin secalit, timun sehiris ahahaha

      Delete

Ada apa-apa nak tulis? ;)

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot

Ads