Showing posts with label makanan. Show all posts
Showing posts with label makanan. Show all posts

Sunday, May 16, 2021

Lauk Selepas Raya

|entry kontot|

 Lauk kembali normal lepas raya pertama.

Hahaha


Saturday, April 10, 2021

Tauhu Bergedil Mama Ains

Rupanya lama betul tauhu bergedil ni aku dah masukkan dalam 'draf' entry blog.
Tapi lupa nak up.
Hehe..

Malas pulak nak upload semula gambar yang tak senget.
Jadi reader boleh pusingkan handphone/ tablet, atau sengetkan kepala masa baca entry ni ya.
😂

Sunday, March 21, 2021

Monday, March 15, 2021

Tenaga Dari Coklat Cadbury

Salam Isnin semua!

Marilah mulakan minggu dengan info ini.

Kah!
Macamlah orang tak tau.

Saja nak buat content.
😂

Saturday, March 6, 2021

Tuesday, December 29, 2020

GorPisCis Banana Republic & Co

Gittew.
Teringin nak makan Goreng Pisang Cheese (GorPisCis) haritu, maka teruslah order via Food Panda kan.

Masa nak order tu seram jugak, takut tak sedap.
Tapi sebab anak-anak pun asyik berbunyi lapar lapar lapar macam tak makan 18 tahun, maka omak eh pun nekad order.

25 minit kemudian, rider Food Panda yang kacak bergaya pun sampai!

Benda Seram Dalam Peti Sejuk Beku

http://jessicalanan.com/

 Hallu!

So much to write but need to peram for a while hahaha!

Saturday, December 19, 2020

Tragedi Kek Baldi

 Gitu pemilihan perkataan kau Syaz!

Tapi memandangkan cerita ni sebenarnya jadi masa bulan 10 haritu, mungkin bolehlah klasifikasikan sebagai Tragedi Oktober haha!

Ok, kisahnya aku tergoda dengan iklan Kek Baldi yang asyik lalu lalang di salah satu whatsapp group kejiranan.

Maka, tergoda punya pasal, terus order.

Dalam gambar iklan, nampak macam besar.

Dah pulak namanya baldi weh.


Monday, December 14, 2020

Sunday, December 6, 2020

Sambal Sotong Petai

 Johan Tomyam Paroi dah masuk dalam radius food panda rumah aku!

Yeayy!

Makanya, rambanglah mata tengok menu kan.

Dahlah tak semahal kedai kedai lain.

Ternampak sambal sotong petai, terus terliur!

Apa lagi, order terus haritu!


Friday, November 27, 2020

Monday, November 23, 2020

Wanpaku Daging Dr Muadz Kuala Pilah

Masa sempat bekerja di ofis sebelum kembali PKPB haritu, ada sorang colleague ni dia jual Wanpaku.

Wanpaku ni katanya adalah sandwich la, dalam bahasa Jepun.

Dr Muadz ni dia graduan universiti Jepun, memang terel habis lah cakap Jepun!

Jadi, selain wanpaku ni, macam-macam makanan Jepun dia jual weh!

Hoso maki la, sushi la, onigiri la, kalau aku, semua tu aku panggil sushi 😂

Ampun!

Tengok ramai staf lain order, so why not?

Aku pun join masuk list order, aku order wanpaku daging.


Sunday, November 15, 2020

Hijau Pulut Mangga Itu

 Beberapa minggu lepas, sebelum PKPB mula di Seremban, zaimi ada keluar pergi kedai.

Balik je, dia ada bawak pulut mangga warna hijau ni.

Friday, October 23, 2020

Mr Diamond Pizza

 Salam Jumaat semua!

Scroll gallery handphone, terjumpa gambar ni.
Baru teringat pasal pizza ni.

Tuesday, October 13, 2020

Gebu dan Manis

 Ada masa-masa nya, waktu lunch, aku dengan zaimi akan makan dekat 1 cafe di Taman Senimas.

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot