Semua Sekolah Seremban Perlu Ditutup Minggu Depan

 Kecoh perkongsian sana sini tentang penutupan sekolah-sekolah di daerah Seremban mulai minggu depan sehingga November 2020.


Jadi sedikit sebanyak perkara ni memberi headache kepada kami.

Amir walau tadika belum keluar arahan tutup, tapi rasa macam akan tutup.

Adam walau sekolah dekat Kuala Pilah, lepas tanya pihak sekolah, kata mereka walau tak ada arahan jelas adam tak boleh ke sekolah, tapi atas tanggungjawab sosial, sebaiknya sekolah dari rumah.

Kami pulak sebab dah anak-anak tak boleh  ke sekolah, kena apply untuk WFH pulak. Tapi kena gilir-gilir. 

Semoga kes semakin menurun lah hendaknya..
Serabut perut dibuatnya.

Catat Ulasan

45 Ulasan
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
  1. Semoga di permudahkan urusan. di Melaka pun ke jangkitan semakin banyak. Memang risau

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul tu encik SA, risau benar rasa hati kan, semoga semua baik2 aja

      Padam
  2. Semoga dipermudahkan segalanya buat rakyat Malaysia

    BalasPadam
  3. semoga dipermudahkan . semoga covid ni cepat2 lah hilang

    BalasPadam
  4. kes jangkitan kat Seremban dah tinggi.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul tu wak, membimbangkan jugak lerkara ni..huhu

      Padam
  5. Dah rasmi kena tutup sekolah ye minggu depan. Susah juga tu kalau tutup sekolah anak anak cuti, parents kena kerja. Memang serabut perut dibuatnya. Semoga urusan akan dan keluarga dipermudahkan. Aaminnn

    BalasPadam
    Balasan
    1. Memang serabut sikit..hehe.. terima kasih, aminnn

      Padam
  6. Seeloknya semua sekolah di tutup sehingga keadaan kembali pulih. Anak saya pun dah beberapa minggu tak ke sekolah

    BalasPadam
    Balasan
    1. Itulah.. bahaya kalau tak tutup sebenarnya dengan kes 4 number ni kan

      Padam
  7. Aamiin. kes 24okt 1k lebih. Jangan berhenti berdoa. kita belum menang 💝

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul3.. semoga kita semua dilindungi Allah swt.. amin ya rabbal alamin..

      Padam
  8. Bertabahlah duhai hati. All the best.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul tu.. memang kena bertabah, terima kasih abam kie 😁

      Padam
  9. Semoga wabak ini dapat dikawal dengan cepat. Seram tgk kes positif dah 4 angka semalam huhuhu

    BalasPadam
  10. Semuga dipermudahkan dan selamat ber WFH.. kami disini under PKPB pulaknya..

    BalasPadam
    Balasan
    1. PKPB lagilah hebat dugaannya ya.. sama, semoga dipermudahkan urusan kk rose juga

      Padam
  11. tu lah, semalam agak terkejut tengok kes kat Seremban mencanak naik...stay safe ok!

    BalasPadam
  12. Baru kali inikah sekolah-sekolah di Seramban diterapkan libur dan belajar dari rumah, kak ?.

    Di Indonesia sekolah diliburkan sudah sejak 7 bulan lalu.
    Gedung sekolah yang di dekat rumahku jadi sepi melompong tak ada aktivitas sama sekali.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Awal PKP dulu memang dah implement. Ini kiranya kali pertama lepas semua sesi persekolahan dah kembali dibuka. Stay safe juga kepada semua warga di Indonesia ya ❤️

      Padam
  13. situasi kritikal sengaja dicari dh menyusahkan semua semoga Allah lindungi kita drpd dijangkiti wabak bahaya ini

    BalasPadam
    Balasan
    1. Saya setuju dengan statement kak PI, tapi tak ada yang nak mengaku..huhu

      Padam
  14. Semoga Allah memelihara kita semua. Kelmarin kes pun jadi 1k dah. Allah..

    BalasPadam
  15. Huwaaa..waa.. dah 9 ratus lebih kes. Anak Mrs. A si Aryssa dan Adik terlibat dahlah nak exam akhir tahun. Sabar yolah pasti ada hikmah disebaliknya.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kan Mrs A.. sabar je lah, semoga hikmahnya indah huhu

      Padam
  16. Susah ye, bagi parents yang bekerja, tapi school anak-anak kena tutup. Semoga dipermudahkan, ye.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul tu, susahlah sikit.. semoga majikan2 memahami..

      Padam
  17. inilah masalahnya kan. bila anak cuti parents kerja. nak WFH..bukan kaleng-kaleng dugaannya. apa2 pun semoga semuanya berjalan lancar

    BalasPadam
  18. Saya clock in dari rumah sebab nak clock in je terus keluar. Anda dikehendaki kerja dari rumah. Kira zon kuning. InsyaAllah semuanya dipermudahkan.

    BalasPadam
  19. susah klu parents yg kerja then anak2 plak kena cuti skolah kan .. haih.. hopefully semua ok dekat sana nanti..

    BalasPadam
    Balasan
    1. insyaallah..sama2 doakan ya...amin ya rabbal alamin

      Padam
  20. Semoga dipermudahkan semuanya.. moga keadaan ini cepat reda

    BalasPadam
  21. Agak tak terkejar bila nak kena pantau anak belajar, nak buat kerja pejabat dan nak memasak.. Semoga kes covid19 ini makin menurunlah hendaknya..

    BalasPadam
  22. sekali lagi ujian2 untuk semua.. sekolah tutup T.T
    hurm..

    BalasPadam

Setiap ulasan yang ditulis adalah dibawah tanggungjawab yang memberi komen. Sekiranya mahu berhubung dengan saya, hubungi saya di blogsyaznirahim@gmail.com :)

Every comment written is under the responsibility of the commenter. If you want to contact me, reach me at blogsyaznirahim@gmail.com :)

Apa yang saya tulis di blog ini dahulu, saya sendiri mungkin sudah tidak bersetuju dengan content itu pada hari ini. Semestinya segala penulisan dalam blog ini tidak sesuai untuk dijadikan rujukan (citation/reference) dalam penulisan artikel / jurnal saintifik. Pemilik blog tidak bertanggungjawab sekiranya isi kandungan blog ini diambil sebagai rujukan akademik.

What I wrote on this blog before, I may not agree with the content today. Certainly all writing in this blog is not suitable to be used as a reference (citation/reference) in the writing of scientific articles/journals. The owner of the blog is not responsible if the content of this blog is taken as an academic reference.

Disclaimer: Unauthorized Use of Photos

All personal and family photos on this blog are the exclusive property of syaznirahim.com. These images may not be downloaded, copied, reproduced, or used in any form without prior written permission from the owner. Unauthorized use of these photos is strictly prohibited and may result in legal action. If you wish to use any of the photos, please contact me for permission and licensing terms. Thank you for respecting our rights and the privacy of the individuals depicted.

Penafian: Penggunaan Foto Tanpa Kebenaran

Semua foto peribadi dan keluarga di blog ini adalah hak milik eksklusif syaznirahim.com. Imej-imej ini tidak boleh dimuat turun, disalin, dihasilkan semula, atau digunakan dalam apa-apa bentuk tanpa kebenaran bertulis daripada pemilik. Penggunaan foto-foto ini tanpa kebenaran adalah dilarang keras dan boleh mengakibatkan tindakan undang-undang. Jika anda ingin menggunakan mana-mana foto, sila hubungi saya untuk mendapatkan kebenaran dan syarat pelesenan. Terima kasih kerana menghormati hak kami dan privasi individu yang digambarkan.

Top Post Ad