Search This Blog

Saturday, October 24, 2020

Semua Sekolah Seremban Perlu Ditutup Minggu Depan

 Kecoh perkongsian sana sini tentang penutupan sekolah-sekolah di daerah Seremban mulai minggu depan sehingga November 2020.


Jadi sedikit sebanyak perkara ni memberi headache kepada kami.

Amir walau tadika belum keluar arahan tutup, tapi rasa macam akan tutup.

Adam walau sekolah dekat Kuala Pilah, lepas tanya pihak sekolah, kata mereka walau tak ada arahan jelas adam tak boleh ke sekolah, tapi atas tanggungjawab sosial, sebaiknya sekolah dari rumah.

Kami pulak sebab dah anak-anak tak boleh  ke sekolah, kena apply untuk WFH pulak. Tapi kena gilir-gilir. 

Semoga kes semakin menurun lah hendaknya..
Serabut perut dibuatnya.

45 comments:

  1. Semoga di permudahkan urusan. di Melaka pun ke jangkitan semakin banyak. Memang risau

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu encik SA, risau benar rasa hati kan, semoga semua baik2 aja

      Delete
  2. Semoga dipermudahkan segalanya buat rakyat Malaysia

    ReplyDelete
  3. semoga dipermudahkan . semoga covid ni cepat2 lah hilang

    ReplyDelete
  4. kes jangkitan kat Seremban dah tinggi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu wak, membimbangkan jugak lerkara ni..huhu

      Delete
  5. Dah rasmi kena tutup sekolah ye minggu depan. Susah juga tu kalau tutup sekolah anak anak cuti, parents kena kerja. Memang serabut perut dibuatnya. Semoga urusan akan dan keluarga dipermudahkan. Aaminnn

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang serabut sikit..hehe.. terima kasih, aminnn

      Delete
  6. Seeloknya semua sekolah di tutup sehingga keadaan kembali pulih. Anak saya pun dah beberapa minggu tak ke sekolah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah.. bahaya kalau tak tutup sebenarnya dengan kes 4 number ni kan

      Delete
  7. Aamiin. kes 24okt 1k lebih. Jangan berhenti berdoa. kita belum menang 💝

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul3.. semoga kita semua dilindungi Allah swt.. amin ya rabbal alamin..

      Delete
  8. Bertabahlah duhai hati. All the best.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu.. memang kena bertabah, terima kasih abam kie 😁

      Delete
  9. Semoga wabak ini dapat dikawal dengan cepat. Seram tgk kes positif dah 4 angka semalam huhuhu

    ReplyDelete
  10. Semuga dipermudahkan dan selamat ber WFH.. kami disini under PKPB pulaknya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. PKPB lagilah hebat dugaannya ya.. sama, semoga dipermudahkan urusan kk rose juga

      Delete
  11. tu lah, semalam agak terkejut tengok kes kat Seremban mencanak naik...stay safe ok!

    ReplyDelete
  12. Baru kali inikah sekolah-sekolah di Seramban diterapkan libur dan belajar dari rumah, kak ?.

    Di Indonesia sekolah diliburkan sudah sejak 7 bulan lalu.
    Gedung sekolah yang di dekat rumahku jadi sepi melompong tak ada aktivitas sama sekali.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Awal PKP dulu memang dah implement. Ini kiranya kali pertama lepas semua sesi persekolahan dah kembali dibuka. Stay safe juga kepada semua warga di Indonesia ya ❤️

      Delete
  13. situasi kritikal sengaja dicari dh menyusahkan semua semoga Allah lindungi kita drpd dijangkiti wabak bahaya ini

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya setuju dengan statement kak PI, tapi tak ada yang nak mengaku..huhu

      Delete
  14. Semoga Allah memelihara kita semua. Kelmarin kes pun jadi 1k dah. Allah..

    ReplyDelete
  15. Huwaaa..waa.. dah 9 ratus lebih kes. Anak Mrs. A si Aryssa dan Adik terlibat dahlah nak exam akhir tahun. Sabar yolah pasti ada hikmah disebaliknya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan Mrs A.. sabar je lah, semoga hikmahnya indah huhu

      Delete
  16. Susah ye, bagi parents yang bekerja, tapi school anak-anak kena tutup. Semoga dipermudahkan, ye.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu, susahlah sikit.. semoga majikan2 memahami..

      Delete
  17. inilah masalahnya kan. bila anak cuti parents kerja. nak WFH..bukan kaleng-kaleng dugaannya. apa2 pun semoga semuanya berjalan lancar

    ReplyDelete
  18. Saya clock in dari rumah sebab nak clock in je terus keluar. Anda dikehendaki kerja dari rumah. Kira zon kuning. InsyaAllah semuanya dipermudahkan.

    ReplyDelete
  19. susah klu parents yg kerja then anak2 plak kena cuti skolah kan .. haih.. hopefully semua ok dekat sana nanti..

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaallah..sama2 doakan ya...amin ya rabbal alamin

      Delete
  20. Semoga dipermudahkan semuanya.. moga keadaan ini cepat reda

    ReplyDelete
  21. Agak tak terkejar bila nak kena pantau anak belajar, nak buat kerja pejabat dan nak memasak.. Semoga kes covid19 ini makin menurunlah hendaknya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul, tak terkejar... amin ya rabbal alamin..

      Delete
  22. sekali lagi ujian2 untuk semua.. sekolah tutup T.T
    hurm..

    ReplyDelete

Ada apa-apa nak tulis? ;)

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot

Ya it's me