Search This Blog

Saturday, August 29, 2020

Diari Super Daddy - Khairul Abdullah | Review Buku


Naskhah pilu dari penulis buku Mentaliti Jamban ini memang meruntun hati.
Buku ini berkisahkan pengalaman dan perjalanan hidup Khairul selepas kematian isterinya secara mengejut akibat jangkitan kuman, Arwah Marleena.

Siapa yang pernah baca buku-buku penulis sebelum ini, pasti tahu yang penulis dan isteri pernah lama tinggal di luar negara semasa masih muda, dan agak lewat dikurniakan anak.

Namun, masa anak ketiga mereka baru berusia 7 bulan, isterinya dijemput Ilahi.

AKu pun ikut menangis sama baca part dia menangis menahan perasaan bawah pokok, sebab seolah tak percaya isteri tercinta dah tak ada.

Kesian pada anak-anak penulis yang masih tak mengerti.
Kalau ikuti FB beliau pula, dia selalu update juga yang salah seorang anak dia selalu tanya, bila boleh bawak mommy balik rumah?

T__T

Dia ingat nanti suatu hari, mommy dah sudah dah meninggal, dan boleh balik rumah macam biasa..
Huwaaa I is kenot!


Personally, aku bagi buku ni 5 bintang!
⭐⭐⭐⭐⭐

👏👏

Actually lama dah baca, tapi selalu ulang-ulang jugak beberapa chapter.
One of my favorite writer.
Semoga dipermudahkan urusan encik khairul ya..

 

16 comments:

  1. Penulisan yang daripada kisah sebenar ni lain macam pukulan dia.

    ReplyDelete
  2. blogwalking here.. :) http://acuyuhan.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. kalau dibukukan kisah hidup dia, boleh nangis baca.
    semoga dipermudahkan segala urusan penulisan.. ♕Tiara Sapphire♕

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau dibukukan kisah hidup dia, confirm saya akan beli jugak hehe

      Delete
  4. Kalau tk silap, dia dulu blogger...pernah baca blog dia, mostly kisah hidup di luar negara...

    Menulis kisah hidup menulis dari hati, menyentuh hati..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul2, dia duduk oversea dulu kan.
      Sangat menyentuh hati kisah dia..semoga dipermudahkan urusan dia jadi single dad

      Delete
  5. tak kenal pula siapa dia ni tapi tabahnya dia jaga 3 orang anak.

    ReplyDelete
  6. buku yg ditulis kerana pengalaman hdp sndri ni mmg cepat tgkap pada hati..dlm xsedar air mata mgalir..huhuu

    ReplyDelete
  7. Tak pernah baca buku dari penulis yang disebutkan. Selalunya cerita dari pengalaman ni lebih menarik sebab kisah benar. Macam sedih kisahnya, macamana lah nak hadap bila isteri tak ada. Memang super daddy lah kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang tabah sangat dia ni, kat FB dia pun selalu dia update kisah dia..huhu

      Delete
  8. true story mesti always best baca kan

    ReplyDelete

Ada apa-apa nak tulis? ;)

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot

Ya it's me