Suasana Penghujung 1441


Hari ini kan hari terakhir tahun Islam 1441 Hijrah.
Suasana kawasan kampus pun sejuk dan redup je harini berselang seli dengan hujan, kejap rintik, kejap lebat sikit, kejap gerimis.

Pemandangan ni adalah dari hujung koridor pejabat aku.
Depan pintu toilet.
Setiap kali terbit hajat kecil mahupun besar untuk dilunaskan, aku mesti akan nampak pemandangan ni.
Masa nak basuh tangan lepas makan, masa nak ambil wudhu untuk solat.. 
Inilah pemandangannya.
Yang bertahun-tahun tak ada perubahan ketara sangat.

Yang paling aku suka, adalah pokok yang paling tinggi dan paling menonjol antara yang lain tu.
Batangnya warna lain, terletak pulak dekat dengan tasik kecik tu.

Oklah pokok, berjumpa lagi kita di tahun depan (tahun islam) ya ๐Ÿ˜€

Ecey cakap dengan pokok pulak aku petang ni hahaha, 
mesti efek dengar lagu hindustan di kala hujan ni..

๐ŸŽถ๐ŸŽตHo gaya hai tujko to pyar sajnaa๐ŸŽถ๐ŸŽต


 Salam Maal Hijrah semua!

Post a Comment

26 Comments

  1. sikit hari lagi habis la tu kena gondol. Orang buat bangunan. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.. kawasan reserve dalam kampus tu, tak boleh gondolkan :)

      Delete
  2. Sejuk mata memandang tengok pokok2 hijau..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan, kalau masa hujan paling best nak usha :)

      Delete
  3. Salam Maal Hijrah....sejuk mata memandang bumi hijau :)

    ReplyDelete
  4. boleh snap buat kenangan...dari pokok tu kecik sampai dh rendang nanti.

    ReplyDelete
  5. Ku lihat hijau..segar mata memandang..

    ReplyDelete
  6. Salam maal hijrah
    Salam kehijauan

    ReplyDelete
  7. alhamdulillah..dah masuk tahun baru

    ReplyDelete
  8. bestnyaa view hijauuuuu ja...
    office atie terkurung tak nmpk luar :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhu..yang ini pun kena pergi koridor baru nampak ;)

      Delete
  9. TErapi mata dapat lihat pokok-pokok hijau... salam maal hijrah

    ReplyDelete
  10. kalau pusat tuisyen tgk depan jalan raya..kiri kana jalan raya..bosannn ^_^

    ReplyDelete
  11. tenangnya tengok pokok2 yg cantik. indah ciptaan Allah

    ReplyDelete

Setiap ulasan yang ditulis adalah dibawah tanggungjawab yang memberi komen. Sekiranya mahu berhubung dengan saya, hubungi saya di syaznirahim@gmail.com :)

Every comment written is under the responsibility of the commenter. If you want to contact me, reach me at syaznirahim@gmail.com :)

Apa yang saya tulis di blog ini dahulu, saya sendiri mungkin sudah tidak bersetuju dengan content itu pada hari ini. Semestinya segala penulisan dalam blog ini tidak sesuai untuk dijadikan rujukan (citation/reference) dalam penulisan artikel / jurnal saintifik. Pemilik blog tidak bertanggungjawab sekiranya isi kandungan blog ini diambil sebagai rujukan akademik.

What I wrote on this blog before, I may not agree with the content today. Certainly all writing in this blog is not suitable to be used as a reference (citation/reference) in the writing of scientific articles/journals. The owner of the blog is not responsible if the content of this blog is taken as an academic reference.