Search This Blog

Sunday, September 27, 2020

Bintang Al-Nilam di Langit Mentakab - Khairul Hakimin Muhammad | Review Buku

Happy Sunday everyone!

Buku ni nipis je, memang boleh siap baca dalam 1 hari.
Cerita dia menarik sangat, sebab macam tengah tengok drama melayu arahan Sabri Yunus.
Ha macam tu la lebih kurang apa yang aku bayangkan masa baca buku ni.

Klasik.
Kisah hidup budak kampung, emaknya wanita asal India yang cantik, kehilangan kawan baik.. ah semuanya diatur dengan baiklah senang cerita.

Personally, aku bagi buku ni 4 bintang.
🌟🌟🌟🌟

Kenapa bukan 5? 
Sebab nipis sangat hahaha

 

24 comments:

  1. Saya ada gang rupanya! Kalau baca buku yang best mesti nak lama-lama membacanya sampai puas! Hahaaa... walaupun 4/5 bintang dibei tapi tentu ceritanya menarik!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe sebab rasa macam cepatnya habis kikiki
      Menarik ceritanya buku ni, boleh try baca ya ;)

      Delete
  2. agaknya berapa pages ya nipissgt tapi citer menarik oklh tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. kurang dari 150 pages kalau tak silap, lupa nak cek masa kat rumah semalam hehe

      Delete
  3. kalo minat membaca dlm satu hari pon leh habis baca buku kannn., ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau tengah free, memang boleh teruskan menyelak buku sampai habis hehe

      Delete
  4. Menarik ni..saya suka yg nipis..cepat habis..haa..haa

    ReplyDelete
  5. Dulu2 akk minat juga baca novel, tapi rasa mcam banyak sangat spend duit dan masa, akhirnya minat tu terkubur..hehe..

    Oh..ini mesti salah satu koleksi novel syaz kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. spend masa tu betul kak, kadang2 memang tak sempat nak membaca kalau tengah banyak kerja huhu..
      aah, salah 1 koleksi ni :D

      Delete
  6. haha sbb nipis sngt , dia kehilangan satu lagi bintang hehehe

    ReplyDelete
  7. menarik tajuknya..mcm memanggil-manggil utk dibeli...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebenarnya saya beli pun sebab tertarik dengan tajuk, dan cover. hehehe

      Delete
  8. ammi pun kalau beli buku biasanya cari yg tebal sebab biar dia ada element "worth buying" gitu. kedekut pun ye jugak ahaksss

    ReplyDelete
  9. Kalau fza ni makan hari nak habis baca. huhu

    ReplyDelete
  10. Kalau Naim baca sekejap sahaja dah habis hehe

    ReplyDelete

Ada apa-apa nak tulis? ;)

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot

Ya it's me