Search This Blog

Thursday, September 24, 2020

Bulan Mengambang | Throwback Thursday | 12 Disember 2019

 Hampir terlupa dah kat gambar-gambar ni, terjumpa balik minggu lepas.

Masa ni bulan cantik sangat malam tu.


Teropong ke apa ke tak ada pun, jadi aku dengan anak-anak, punyalah nak menikmati bulan yang indah tu, kami pun bersilalah dekat porch kereta sambil kepala terngadah ke langit hahaha

Aku adalah cuba tangkap beberapa gambar langit malam tu.
Kamera pun setakat dari telefon Oppo je, itu sajalah yang terdaya heheh..


Terang betul langit malam tu.
Dengan ada pulak awan yang berkepul tu.. pergh


Yang budak-budak ni pun ikut je apa mak dia suruh pose
haha!



Ini antara gambar favorite aku.
Maaf sebab puji diri sendiri kih kih..



Masa ni dia bulan dah nampak macam mata ikan.




Itulah sahaja gambar bulan.
Selamat berhujung minggu semua!




38 comments:

  1. Subhanallah, cantik....bulan menerangi malam..

    ReplyDelete
  2. cantiknya bulan.. suka tgok bulan penuh camni..

    ReplyDelete
  3. cantik.... memang nampak terang betul sampai awan tu nampak cantik betul...
    berapa lama lah budak-budak tu kene ikut je arahan emaknya menengok bulan yek...

    sejak pindah rumah sekarang ni susah nak jumpa bulan, sebab depan rumah ada pokok besar je... balkoni dah takde, dulu masa duduk rumah sewa, duduk di tingkat empat ada balkoni suka tengok bulan dan bintang sekarang memang dah susah

    ReplyDelete
    Replies
    1. budak2 pun layan je maknya masa ni kak dana hehe..
      Takpe, nanti boleh tengok bulan kalau ada supermoon ;)

      Delete
  4. bestnya dapat rakam. saya mampu tengok jer, tak boleh nak shoot sebab kamera hanphone tak jelas

    ReplyDelete
    Replies
    1. ini pun beshe2 je ni, ada yang tangkap nampak corak kat bulan sebab pakai iphone hehe

      Delete
  5. akak pun suka gambar tu. Nampak tangan seni nya tu.. heheh

    ReplyDelete
  6. SubhanAllah indahnya ciptaan yang maha esa.
    Nice capture.

    ReplyDelete
  7. Gmb awan dkt gmb fevret syaz tu cantik betul la. Subhanallah cantik sangat bila difotokan.

    ReplyDelete
  8. camera oppo pun ,capture dia cantik gila.. mcm pakai DLSR

    ReplyDelete
    Replies
    1. agaknya kalau pakai DSLR mesti lagi sharp kan :D

      Delete
  9. Cantik kan bulan mengambang. Tapi aii takut nak tenung bulan mengambang sorang2.

    ReplyDelete
  10. Cantiknyaa bulan tu 😍🥰 pandaii akak ambil gambar dengan Ada anak2 jdi model Sana tu 😍

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi tenkiu ayu, diorang pun suka kalau disuruh bergambar hahah

      Delete
  11. Bulan itu....bulan cinta....bulan itu, bulan kita~ eh eh ternyanyi lak..xD

    ReplyDelete
  12. cantik elok bulannya ^_^
    jaga2 duk tgkap2 memalam tu haaaaa :D

    ReplyDelete
  13. Hebatnya phone oppo boleh ambil shoot di malam hari dengan kejauhan itu kak. Photographer pun hebat. Cantik gambarnya kak!

    ReplyDelete

Ada apa-apa nak tulis? ;)

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot

Ya it's me