Wednesday, December 16, 2020

Tiada darah, tiada tulang, tiada otak! | Wisdom Wednesday

 Hellu!

Harini kita belajar pasal obor-obor lah!

Ya, obor-oborlah yang dimaksudkan dengan tak ada darah, tak ada tulang dan tak ada otak tu!

Jom tengok video yang mesmerizing ni.


Semoga beroleh manfaat dari video yang penuh dengan obor-obor yang cantik ni ๐Ÿ˜€

44 comments:

  1. anak anak MY suka la tgk video haiwan macam ni...

    ReplyDelete
  2. aduhhhhh ! terkena ni sakit betul ni

    ReplyDelete
  3. Cantiknya obor2 dalam video tu tapi sayangnya....bahaya kalau terkena kulit kan...beracun

    ReplyDelete
  4. Kita ingatkan apabendalah yg Tak ada semua benda tu, hahahah

    ReplyDelete
  5. kita selalu buat obor2 cam kerabu. sedap

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oo boleh makan ke obor2 ni? Baru tau ni hehe

      Delete
  6. Wah jellyfish..macam best je berenang...tpi kadang2 diorg ni pon berbahaya jugk kan..

    p.s Cantik header!baru ke? ke saya baru perasan..HAHAH

    ReplyDelete
  7. Leka bila tengok dokumentari tentang binatang yang unik ni.
    Cantik tapi bahaya pulak kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah setahu akak obor obor ni bahaya, tapi rupanya ada kawan2 blogger ni bagitau yang ada obor obor boleh dimakan rupanya ;)

      Delete
    2. Seriuslah boleh dimakan? Tak pernah dengar lagi orang makan obor obor..rare betul

      Delete
    3. kan? nasib baik buat entry ni, kalau tak sampai sudah tak tahu hehehe

      Delete
  8. fascinating creature obor-obor is...

    ReplyDelete
  9. Ada jenis yg bole makan ni hehe tapi kena buang dulu racunnya. arwah ayah dlu yg ajar makan ni.. rasa dia bole la..cicah dgn air asam taruh belacan sikit sedap jgk hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. menarik dengar menu tu, pertama kali tau yang obor-obor boleh dimakan lepas kawan2 semua komen kat entry ni, terima kasih untuk new knowledge! ;)

      Delete
  10. It is very dangerous. Kalau sy jumpa d tepi pantai selalunya sy buat naik ke daratan. Pas kuis2 n terbalikkannya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. di Kelantan ada juga ya cikgu? kena hati2 kan, sebab bisa dia kalau kena, berbirat!

      Delete
  11. br hujung minggu lepas makan umai obor²... sedappppnyaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. waahh ramai juga yang pernah makan obor2, pengetahuan am yang baru untuk saya ni :D

      Delete
  12. obor2 kalau tgk dia dalam air boleh ralit.. rasa tenang aje

    ReplyDelete
  13. Sungguh indah ciptaannya. Btw. lama tidak pegi laut heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada masa nanti boleh pergi celup2 kaki dalam laut hehe

      Delete
  14. cantik tu memang cantik tapi bahaya kan obor2 ni?

    ReplyDelete
  15. Habis industri perikanan di kawasan Jepun sebab impact obor obor ni jadi biological stressor.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye jugak kan kan, sebab dia dahlah jenis group ramai2 macam tu, berbisa pulak, kesian ikan

      Delete
  16. tapi sangat berbahaya kalau terkena di dalam laut..haa gitu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kann.. moga kita dijauhkan dari haiwan ini bila berenang di laut hehe

      Delete
  17. lawa kann jellyfish nih siap ada cahaya laplip.. tapi kalo terkena renjatan mmg leh maut.. huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul waklat, ada juga kes kematian disebabkan oleh obor-obor ni kan..mintak simpang!

      Delete
  18. I love this. suka tengok haiwan laut hehe sebab rasa amazed hee

    ReplyDelete

Ada apa-apa nak tulis? ;)

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot