Kerja Sekolah Amir | Throwback Thursday

 Kerja sekolah amir memang banyak.

Tak padan dengan tadika hahaha!

Selalunya cikgu dia akan bagi worksheet dekat WhatsApp group.

Ataupun cikgu dia bagi video suruh buat art & craft.

Selalu pakai jari je dia tulis-tulis direct atas sheet tu secara pdf atau image dekat fon zaimi.

Tapi haritu, sejak zaimi beli stylus (yeke stylus nama dia?), maka amir pun bertambah seronoklah buat kerja sekolah, walaupun jenuh jugak nak paksa hahaha



Oklah sikit, lebih kemas la berbanding guna jari kan.
Orang lain dari sem lepas dah beli pen stylus tu, zaimi baru nak beli.

Aku?
Belum beli jugak lagi hahahaha

ENtahlah, nanti lah beli.
Benda yang asalnya tak ada pun takpe, dah jadi macam keperluan pulak zaman-zaman PKP ni ha..
Hmm..


Bukan setakat stylus la, dengan kertas gam bagai semua kena beli, belum lagi kena beli mask sanitizer semua tu kan...

Tak sangka kan hidup akan berubah tahun 2020 ni..huhu..

Catat Ulasan

40 Ulasan
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
  1. sejak norma baharu ni... macam² benda ada kt umah.. hihhii... sesuai sgt dgn perubahan norma baharu

    BalasPadam
  2. 2020 bukan jumpa kereta terbang tapi duit yang banyak terbang, huwa huwa huwa

    BalasPadam
  3. Balasan
    1. memang kak PI, senang sikit dia siapkan kerja dia hehe

      Padam
  4. Nampak lebih kemas kerja-kerja sekolah Amir. Boleh tahan jugak Pen Stylus tu ye..

    BalasPadam
    Balasan
    1. kan? rasa nak minta ayah dia belikan satu la ahahaha

      Padam
  5. alhamdulillah ada teknologi yang memudahkan. mmg mencabar budak zaman sekarang ni belajar kan

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul, kadang risau dia tak dapat sepenuhnya apa dia patut dapat masa belajar tu

      Padam
  6. Betul. norma baru ni buat kita terokai mcm2 yang selama ni kita xtau kelebihnnya ;D

    BalasPadam
    Balasan
    1. masa untuk mencungkil bakat2 terpendam pun iya jugak hehe

      Padam
  7. musim cuti ni ada juga benda yg diorang nak buat tapi itulah nak sediakan semua itu banyak juga belanja nak keluar

    BalasPadam
    Balasan
    1. memang, tapi demi tidak ketinggalan, belikan juga hehe

      Padam
  8. betul, 2020 ni mmg berubah 360 darjah kehidupkan kita... but atie rasa 2020 ni is a year for myself

    BalasPadam
  9. Cantik cup cake Amir.

    Stylus pen akak guna kat hp kalau nak edit gambar, buat poster. Lebih kemas.

    BalasPadam
    Balasan
    1. boleh nampak kekemasan dia bila guna stylus tu, ciptaan yang memudahkan ;)

      Padam
  10. Sejak pandemic ni benda tak pernah jadi keperluan, jadi keperluan kan.

    BalasPadam
  11. Banyak benda nak kena berubah nak disesuaikan dengan norma baharu :)

    BalasPadam
  12. apa ke benda stylus tu?? hahahaha kesian kat ammi

    BalasPadam
  13. Betullah 2020 ni banyak benda yang berubah.Mujur lah anak akak dah besar kalau tak haru juga nak mengajar dengan maknya yang rabun it ni..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Saya rasa, 2020 ni saya pun dah pandai subject art n craft 😂

      Padam
  14. ok kita tak tahu stylus tu apa...hahahahhahah..

    eh eh da bertukar la header dia hihihi

    BalasPadam
  15. Setuju Kak Syaz, sekarang ni yang dulu bukan keperluan dan jadi keperluan utama. Paling mudah contohnya face mask tu.

    Seronok sikit adam mewarna guna stylus pen. Nampak macam kaedah mewarna sebenar dari guna jari. Okaylah tu.

    Pada saya, penting juga stylus pen untuk kegunaan editing gambar. Beli yang murah murah je buat stok :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehe kan fizah. akak tengah nak beli stylus untuk marking thesis student guna laptop tu, tapi masih terfikir2 hehe

      Padam
  16. Wow.. baru tahu itu jenis pen... Moga tabah terus untuk berjayaaaa...

    BalasPadam
  17. Cikgu pun kena kreatif dalam memastikan anak2 nie buat kerja sekolah.. google form, worksheet, macam2 lah..

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul betul, salute pada semua guru2 yang gigih berusaha memastikan pelajaran tetap sampai pada anak murid

      Padam
  18. sy x kawin lagi, anak lagila takda tapi kdg rasa macam suda ada anak bila adik perempuan balik2 wasap minta tlg ajar utk kerja sekolah anak dia.. kdg mengamuk jgk mana tidak kalau tgh busy wfh..situ jugak dia wasap minta buat itu ini xD

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hihihi LL pula kena kacau ya, sabar.. sabar 😂

      Padam
  19. Tahun ni semua benda berubah...

    Senang lagi pakai stylus pen ni. Nak mewarna ke menulis ke melukis ke senang sikit

    BalasPadam
  20. 2020 ni apa je yang tak berubah huhu. Mampu gelak dan sabar je la. Dah tambah ekstra dua benda wajib kena beli every month. Mask and sanitizer. phew

    BalasPadam

Setiap ulasan yang ditulis adalah dibawah tanggungjawab yang memberi komen. Sekiranya mahu berhubung dengan saya, hubungi saya di blogsyaznirahim@gmail.com :)

Every comment written is under the responsibility of the commenter. If you want to contact me, reach me at blogsyaznirahim@gmail.com :)

Apa yang saya tulis di blog ini dahulu, saya sendiri mungkin sudah tidak bersetuju dengan content itu pada hari ini. Semestinya segala penulisan dalam blog ini tidak sesuai untuk dijadikan rujukan (citation/reference) dalam penulisan artikel / jurnal saintifik. Pemilik blog tidak bertanggungjawab sekiranya isi kandungan blog ini diambil sebagai rujukan akademik.

What I wrote on this blog before, I may not agree with the content today. Certainly all writing in this blog is not suitable to be used as a reference (citation/reference) in the writing of scientific articles/journals. The owner of the blog is not responsible if the content of this blog is taken as an academic reference.

Disclaimer: Unauthorized Use of Photos

All personal and family photos on this blog are the exclusive property of syaznirahim.com. These images may not be downloaded, copied, reproduced, or used in any form without prior written permission from the owner. Unauthorized use of these photos is strictly prohibited and may result in legal action. If you wish to use any of the photos, please contact me for permission and licensing terms. Thank you for respecting our rights and the privacy of the individuals depicted.

Penafian: Penggunaan Foto Tanpa Kebenaran

Semua foto peribadi dan keluarga di blog ini adalah hak milik eksklusif syaznirahim.com. Imej-imej ini tidak boleh dimuat turun, disalin, dihasilkan semula, atau digunakan dalam apa-apa bentuk tanpa kebenaran bertulis daripada pemilik. Penggunaan foto-foto ini tanpa kebenaran adalah dilarang keras dan boleh mengakibatkan tindakan undang-undang. Jika anda ingin menggunakan mana-mana foto, sila hubungi saya untuk mendapatkan kebenaran dan syarat pelesenan. Terima kasih kerana menghormati hak kami dan privasi individu yang digambarkan.

Top Post Ad