Thursday, December 17, 2020

Kerja Sekolah Amir | Throwback Thursday

 Kerja sekolah amir memang banyak.

Tak padan dengan tadika hahaha!

Selalunya cikgu dia akan bagi worksheet dekat WhatsApp group.

Ataupun cikgu dia bagi video suruh buat art & craft.

Selalu pakai jari je dia tulis-tulis direct atas sheet tu secara pdf atau image dekat fon zaimi.

Tapi haritu, sejak zaimi beli stylus (yeke stylus nama dia?), maka amir pun bertambah seronoklah buat kerja sekolah, walaupun jenuh jugak nak paksa hahaha



Oklah sikit, lebih kemas la berbanding guna jari kan.
Orang lain dari sem lepas dah beli pen stylus tu, zaimi baru nak beli.

Aku?
Belum beli jugak lagi hahahaha

ENtahlah, nanti lah beli.
Benda yang asalnya tak ada pun takpe, dah jadi macam keperluan pulak zaman-zaman PKP ni ha..
Hmm..


Bukan setakat stylus la, dengan kertas gam bagai semua kena beli, belum lagi kena beli mask sanitizer semua tu kan...

Tak sangka kan hidup akan berubah tahun 2020 ni..huhu..

40 comments:

  1. sejak norma baharu ni... macam² benda ada kt umah.. hihhii... sesuai sgt dgn perubahan norma baharu

    ReplyDelete
  2. 2020 bukan jumpa kereta terbang tapi duit yang banyak terbang, huwa huwa huwa

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. memang kak PI, senang sikit dia siapkan kerja dia hehe

      Delete
  4. Nampak lebih kemas kerja-kerja sekolah Amir. Boleh tahan jugak Pen Stylus tu ye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan? rasa nak minta ayah dia belikan satu la ahahaha

      Delete
  5. alhamdulillah ada teknologi yang memudahkan. mmg mencabar budak zaman sekarang ni belajar kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul, kadang risau dia tak dapat sepenuhnya apa dia patut dapat masa belajar tu

      Delete
  6. Betul. norma baru ni buat kita terokai mcm2 yang selama ni kita xtau kelebihnnya ;D

    ReplyDelete
    Replies
    1. masa untuk mencungkil bakat2 terpendam pun iya jugak hehe

      Delete
  7. musim cuti ni ada juga benda yg diorang nak buat tapi itulah nak sediakan semua itu banyak juga belanja nak keluar

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang, tapi demi tidak ketinggalan, belikan juga hehe

      Delete
  8. betul, 2020 ni mmg berubah 360 darjah kehidupkan kita... but atie rasa 2020 ni is a year for myself

    ReplyDelete
  9. Cantik cup cake Amir.

    Stylus pen akak guna kat hp kalau nak edit gambar, buat poster. Lebih kemas.

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh nampak kekemasan dia bila guna stylus tu, ciptaan yang memudahkan ;)

      Delete
  10. Sejak pandemic ni benda tak pernah jadi keperluan, jadi keperluan kan.

    ReplyDelete
  11. Banyak benda nak kena berubah nak disesuaikan dengan norma baharu :)

    ReplyDelete
  12. apa ke benda stylus tu?? hahahaha kesian kat ammi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe pen untuk tulis terus atas tablet 😊😊

      Delete
  13. Betullah 2020 ni banyak benda yang berubah.Mujur lah anak akak dah besar kalau tak haru juga nak mengajar dengan maknya yang rabun it ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya rasa, 2020 ni saya pun dah pandai subject art n craft 😂

      Delete
  14. ok kita tak tahu stylus tu apa...hahahahhahah..

    eh eh da bertukar la header dia hihihi

    ReplyDelete
  15. Setuju Kak Syaz, sekarang ni yang dulu bukan keperluan dan jadi keperluan utama. Paling mudah contohnya face mask tu.

    Seronok sikit adam mewarna guna stylus pen. Nampak macam kaedah mewarna sebenar dari guna jari. Okaylah tu.

    Pada saya, penting juga stylus pen untuk kegunaan editing gambar. Beli yang murah murah je buat stok :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe kan fizah. akak tengah nak beli stylus untuk marking thesis student guna laptop tu, tapi masih terfikir2 hehe

      Delete
  16. Wow.. baru tahu itu jenis pen... Moga tabah terus untuk berjayaaaa...

    ReplyDelete
  17. Cikgu pun kena kreatif dalam memastikan anak2 nie buat kerja sekolah.. google form, worksheet, macam2 lah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul betul, salute pada semua guru2 yang gigih berusaha memastikan pelajaran tetap sampai pada anak murid

      Delete
  18. sy x kawin lagi, anak lagila takda tapi kdg rasa macam suda ada anak bila adik perempuan balik2 wasap minta tlg ajar utk kerja sekolah anak dia.. kdg mengamuk jgk mana tidak kalau tgh busy wfh..situ jugak dia wasap minta buat itu ini xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihihi LL pula kena kacau ya, sabar.. sabar 😂

      Delete
  19. Tahun ni semua benda berubah...

    Senang lagi pakai stylus pen ni. Nak mewarna ke menulis ke melukis ke senang sikit

    ReplyDelete
  20. 2020 ni apa je yang tak berubah huhu. Mampu gelak dan sabar je la. Dah tambah ekstra dua benda wajib kena beli every month. Mask and sanitizer. phew

    ReplyDelete

Ada apa-apa nak tulis? ;)

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot