Friday, January 22, 2021

Lima Ringgit

Order di kedai Roti Telur Kentang untuk sarapan di suatu pagi.
Bungkusan dia nampak promising.

Bila bukak inilah rupanya.



Portion telur dia agak banyak, dia goreng sekali dengan cili dan sayur kacang panjang yang dia racik halus-halus.

Ada kacang panggang.
Ada 1 setengah roti yang dibakar sempurna.

Ada sos dan mayonis.

Harganya sebungkus RM5.

Ok ke?
Ke mahal?

34 comments:

  1. Rasa mahal juga. Bahan biasa.

    ReplyDelete
  2. Berpatutanlah harganya, renyah jugak nak siapkan tiap satu tu walaupun nampak simple.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul juga kan, nak racik kacang panjang tu lagi hehe

      Delete
  3. seremban ni RTK famous kat ampangan tu kan. Harga pada saya biasa standard kot kak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pernah juga dengar yang tu, tapi yang ni katanya branch yang di senawang. Ok lah harganya pada akak hehe

      Delete
  4. rasanya ok kot, tak mahal sngtttt

    ReplyDelete
  5. Bagi akak, ok dah ni.... lengkap sarapan gaya omputih

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe sekali sekala teringin pulak nak beli, padahal nak buat sendiri pun boleh :P

      Delete
  6. nampak sedap..ntahlah, ok kot harganya..

    ReplyDelete
  7. ek eleh kat mekdi sarapan camtu pon kurang2 rm12.. hehehe

    ReplyDelete
  8. Ok tu, harganya. Kenapa satu setengah roti? Kalau cukupkan 2 keping pun takpe. :)

    ReplyDelete
  9. bolehla tu. nak buat sendiri makan masa dan keluar modal jugak kan

    ReplyDelete
  10. Bagi ayu...ok kot. Balance food..mcm2 ada

    ReplyDelete
  11. ok tu syaz... tinggal nak ngap je

    ReplyDelete
  12. Tak pernah order menu macam ni,tak tau harga..tapi rasa macam okje harga dia

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe nanti try order kalau jumpa ya ๐Ÿ˜Š

      Delete
  13. rasa standard harga tu, tp mungkin sekali tu jer lah order

    ReplyDelete
  14. Berbaloi sbb dah jimat masa nk prepare tu semua.. dlm rezeki kita kn ada rezeki org lain.. bg chance la kan walaupun nk buat sendiri pn boleh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul juga tu kakmim, setuju saya dengan statement tu ๐Ÿ˜Š

      Delete
  15. Mmm Cik TK pun tak pasti. Sebab ini sebenarnya bergantung pada individu itu sendiri.

    ReplyDelete

Ada apa-apa nak tulis? ;)

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot