Saturday, March 20, 2021

Teroka Sains 1 | Teroka Sains 2 | Teroka Sains 3 | Review Buku


Kudos pada penulis buku yang memang laku beratus ribu nashkah ni, buku bacaan kanak-kanak, Siri Teroka Sains.

Tahniah Dr Wan Fahmi dan Dr Anies!


 Adam memang suka sangat. Teroka Sains 1 dan Teroka Sains 2 tu, memang dia dah ulang baca berapa ratus kali entahlah ๐Ÿ˜‚


Awal 2021 haritu, Teroka Sains 3 pula dah keluar dan berada di pasaran.

Memang hari-hari lah dia mintak.

Dia tak tahu yang omak di lagi awal dah pre order kat shopee. Hihi

Anak suka membaca, mestilah omak excited lebih!

Lepas dekat 2 minggu menunggu, mak sampailah buku tu.



Buku Teroka Sains 3 ni banyak berkenaan manusia.
Adam kata yang dia paling ingat sekali, dalam manusia ada 7 optilion atom.
Lepas tu asyik tanya aku optilion tu ada berapa 0. Omak yang lemah matematik ni, berpeluh jugak ketiak nak jawab ๐Ÿ˜‚ 



Ni adam punya Teroka Sains 1.
Dah lusuh dah.
Asyik diulang baca, dikelek ke sana ke sini.

Buku Teroka Sains 1 ni agak general.
Sains yang pelbagai.



Teroka Sains 2 ni pula dia fokus kat benda hidup.
Haiwan, tumbuhan.

Memang lebih lusuh berbanding yang tadi.

Bagi anak-anak, buku ni memang 5 bintang! ๐Ÿ‘
Tak rugi beli, sebAb sekaligus boleh pupuk minat membaca di kalangan anak-anak.

Tak adalah asyik main gadget je.
Hihi



12 comments:

  1. Best kannnn buku ni! Saya yang dewasa ni pun excited nak baca apatah lagi kanak kanak hahaha :D

    ReplyDelete
  2. penulisnya pun bukan kaleng2 hebat

    ReplyDelete
  3. nice. i like this kind of reading material.

    ReplyDelete
  4. Happy reading! And Be Success yeah!

    ReplyDelete
  5. Bagus ada buku yang menarik minat anak anak membaca dan tambah ilmunya :)

    ReplyDelete
  6. Adam... good boy .. teruskan minat mcm ni tau

    ReplyDelete
  7. Bagus beli buku2 cam gini untuk pembelajaran anak2.. Good job Syaz ..

    ReplyDelete
  8. kene galakkan anak membaca drp mengadap gadget jer

    ReplyDelete
  9. Jika menarik baguslah..xla budak2 jemu nak membaca buku mcm tu :)
    menarik ade gambar2 mcm2 nanti si AYu mesti akn byk tanya nnt ^_^

    ReplyDelete
  10. aida lom beli ni lagi, syaz.
    sebab kebetulan got a set of english encyc.
    berkira2 gak nak beli utk anak2. mcm best je semua review kawan2.

    ReplyDelete

Ada apa-apa nak tulis? ;)

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot