Friday, April 9, 2021

Kurma Medjool

Terima kasih alang, sebab belanja kami kurma Medjool ni.
1kg pulak tu!



Siap dapat 1 buku kumpulan surah-surah.
Macam buku surah Yasin tu konsepnya.

Cuma, sebab supplier tu pos direct pada kami, dia tak lekat sticker yang kata dekat kurma tu ada bagi sekali buku surah tu.

Jadi, masa bungkusan ni sampai, memang tak jangka ada buku surah tu. Rider pun tak jaga, kami pum tak jaga, adam siap kepit kat ketiak, letak atas kerusi, semberono je..

Lepas bukak baru rasa bersalah tu.

Patut dia kena letak pelekat sikit, macam selalu orang pos AlQuran tu buat.


Anyway, kurma dia sedap!
Dan besar!

Makan satu pun dah terasa kenyangnya.


Budak-budak ni memang suka kurma.
Selalu diorang akan makan 3 bijilah minimum.
Tapi makan kurma Medjool ni, satu je, semua serender dah 😂

Ayu siap tak habis, zaimi la yang tukang habiskan.


Kotak dia pun sangat besar ha.
Terima kasih alang sebab belanja 😁

28 comments:

  1. wah... saya suke kurma jenis ni...

    ReplyDelete
  2. bila dah tua ni mampu beli kurma yg premium. Masa zaman kanak2 dulu cuma mampu beli kurma timbang kati dlm plastik cerah je. huhuhu..

    ReplyDelete
  3. sedap kurma ni..jenis premium..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..saya baru tahu dia kurma premium masa dapat haritu hahaha

      Delete
  4. kurma medjool ni yg best sebab besar, puas makan kan

    ReplyDelete
  5. Suka jugak kurma Medjool ni...memang besar dan sedap...

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah. Nanti boleh buat untuk berbuka.

    ReplyDelete
  7. sedap nyaaa...
    rezeki alhamdulilah..

    btw syaz, kak ret dah dapat hadiah syaz... tq2 :)

    ReplyDelete
  8. Alhamdulillah rezeki.
    Biasa makan kurma ajwa je, tak pernah lagi rasa kurma medjool ni :D

    ReplyDelete
  9. Munculnya kurma membawa pengertian bahawa bulan puasa betul² kian hampir. 😃

    ReplyDelete
  10. Kurma banyak khasiat.. baguslah kalau anak anak suka.. huhu

    ReplyDelete
  11. 1kg kurma!! wow tapi tak cukupp if utk atie hehe

    ReplyDelete
  12. Best makan kurma besar dan sedap. Alhamdulillah ada yang memberi, kita pun merasa :)

    ReplyDelete
  13. besar saiz dia.. boleh cuba juga nie nanti..

    ReplyDelete
  14. kurma medjool ni memang besar kan...

    ReplyDelete

Ada apa-apa nak tulis? ;)

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot