Monday, July 19, 2021

Cetaphil Bright Healthy Radiance Creamy Cleanser

Sejak asyik WFH, muka ni memang jarang sangat ditepek bedak atau foundation dan segala mala tu lah.

Jadi, memang muka sentiasa fresh je duduk rumah.
Baru-baru ni aku try guna cleanser cetaphil ni.


|THIS IS NOT A PAID REVIEW|
Ok lah, best sangat.
Muka jadi licin je dan lembut.

Satu lagi kelebihan WFH la kot.
Tak perlu beria make up, jadi tak perlu beria cuci muka remove make up semua tu.
Terutama tiap kali nak solat kan.


Terus je basuh dengan cleanser.
Masa jimat, duit beli make up pun jimat.

AHaha.

Tapi kadang tu teringin juga nak make up kan..
maka mainlah make up dengan ayu.

Oh berbalik pada cleanser ni, tekstur cream dia pekat.
Kalau letak kat tapak tangan sebelum digosok sampai keluar buih tu, tak payah banyak pun tak apa.

SIkitttt je, dah cukup untuk 1 muka.

Bagi aku berbaloi beli.
Bau dia ada bau tapi tak adalah wangi jugak, dan berbuih agak banyak.

Tak macam cetaphil yang biasa tu, kan dia kurang buih dan tak ada bau kan.


Gitteww..

Ok semua, selamat berpuasa pada yang berpuasa ya 😄

UPDATE:

9 comments:

  1. Menarik yang baru ni..berkenan dengan serba pink. Harga dia boleh tahan juga. Tapi kalau bagus why not cuba. Saya guna cleanser yang lama penutup warna biru tu. taapi jenis lama ni tak berbuih. Kurang feel sikit nak cuci muka.

    ReplyDelete
  2. Akak pun guna cetaphil yang biasa tu, memang tak berbuih takde bau.
    Kot boring yang biasa nanti, bolehlah akak try yang ni pulak.

    ReplyDelete
  3. Selamat hari raya aidiladha buat puan sekeluarga..

    ReplyDelete
  4. jangan mls cuci2 wajah kan syaz

    ReplyDelete
  5. Cetaphil ni harga org ada2 ni…

    ReplyDelete
  6. selepas cuci terasa licin mmg best tu.

    ReplyDelete
  7. comel packaging dia, tak pernah lagi try cleanser cetaphil yang ni..

    ReplyDelete
  8. xpernah cuba lg brand cetaphil setakat ni

    ReplyDelete

Ada apa-apa nak tulis? ;)

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot