Friday, September 3, 2021

White Oud Surrati

Tengah syok tengok TV, tiba-tiba zaimi hulur 1 kotak warna purple putih.
Terpinga-pinga lah sekejap.

"Ambik lah", seperti biasa, zaimi kalau nak bagi hadiah, begitulah dia.
Monotone je hahaha!

Rupanya dia belikan aku minyak wangi dari Mekah tu, orang panggil minyak Oud.

Alhamdulillah, siapa tak suka dapat hadiah kan hik hik.
Berbunga-bungalah hati, seharum bau White Oud ni.


Lepas unbox, baru nampak yang roller dia kena pasang sendiri.
Mungkin tujuan packaging ni adalah untuk elakkan tumpah.

Ketat juga nak pasang tu tau!


Made in KSA Holy Makkah, ada 6ml dalam botol ni.

Dibuat di Mekah, Arab Saudi oleh Surrati Perfumes Co. Ltd.


Bau dia tak strong macam yang zaimi punya.
Zaimi pun ada beli 1 untuk dia, yang lelaki punya.

Katanya white oud ni untuk perempuan sebab bau dia lembut sikit.
Jadi, tunggu apa lagi!

Terus calit dekat telekung dan sejadah.
Sebelum solat, sapu sikit kat tangan.
Ayu pun join sekaki sebab dia pun solat sekali dengan aku walau sekali-sekala.

hihi!

Semoga murah rezeki zaimi dan salam Jumaat semua! ๐Ÿ’“

16 comments:

  1. Alhamdulillah rezki berwangi wangian sunat kan

    ReplyDelete
  2. wah seronoknya minyak dari mekah boleh fefeeling bau mekah kan

    ReplyDelete
  3. minyak wangi dari mekah sekarang wangi2 baunye

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah. wahhh cantiknya packaging dye.

    ReplyDelete
  5. Wahhh wangian dari tanah suci lagi..

    ReplyDelete
  6. Bestnya dapat perfume bau bau Arab ni. calit calit boleh feel macam berada di tanah Arab gitu. Nak pasang roller ketat sebab nak elak leaking tu. Sebab tu ketat kot.

    ReplyDelete
  7. minyak wangi Arab memang strong bau dia. pandai zaimi pilih yang bau lembut

    ReplyDelete
  8. Suka bau wangian Arab, tapi yang aroma lembut.

    ReplyDelete
  9. Kalau bau lembut, mestii wangi bauuu dia.

    ReplyDelete
  10. minyak wangi Arab memang ada yang sedap baunya. Ada yang terlalu kuat boleh buat pening kepala

    ReplyDelete
  11. Alhamdulillah. Jauh hasil minyak wangi itu.

    ReplyDelete
  12. Alhamsulillah . Rezeki dpat minyak wngi mekah . Mesti terbau2 je haruman perfume ni

    ReplyDelete

Ada apa-apa nak tulis? ;)

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot