Atau emel SR di syaznirahim[at]gmail.com

Monday, September 12, 2022

Papan Tanda Undang-Undang Kecil Taman MBS


SR tertarik dengan papan tanda yang ada dipacak di Taman Permainan Kanak-Kanak MBS yang terletak bersebelahan dengan Laman Basikal Seremban ni. Masa ni SR dan zaimi tengah tengok dan tunggu anak-anak bermain di playground sana.
Antara undang-undang kecil yang dibuat oleh MBS untuk taman permainan kanak-kanak ini adalah:

- Dilarang berkelakuan sumbang
- Dilarang merosakkan tanaman
- Dilarang bercucuk tanam
- Dilarang membawa binatang
- Dilarang bermain bola
- Dilarang membawa kenderaan
- Dilarang membina struktur
- Dilarang menjaja
- Peralatan permainan untuk yang berusia 12 tahun ke bawah

Tapi kan, sepanjang SR ada dekat sana masa tu kan, ada:

- Pasangan dating pegang tangan
- Joging bawa anjing
- Remaja main bola
- Pengunjung naik basikal di luar Laman Basikal (dekat taman permainan)
- Penjual aiskrim dan air

๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…



Mungkin papan tanda tak cukup besar kot.
Atau papan tanda hanya sekadar hiasan.

Ke macam mana?

๐Ÿ˜…

 

8 comments:

  1. Kekadang depa tk perasan ada UUK, asalkan ada tempat rekreasi, boleh buat sesuka hati, bahaya utk kanak-kanak...kalau ada penguatkuasa, lagi bagus..

    ReplyDelete
  2. eh eh..ni port MA jogging tiap2 petang ni...
    dilarang memancing jugak..but ada je yg memancing jugak...

    ReplyDelete
  3. Biasa la...kita baca sekali lalu lepas tu buat against apa yang dinyatakan didalam papan tanda tu. Hehehehe..Tetapi sekiranya berlaku sesuatu yang tak diingini masa tu la semua gempar. Takpe yang penting pihak majlis dah pacak.

    ReplyDelete
  4. Alaaa... jual aiskrim takpe la.... uncle suka aiskrim

    ReplyDelete
  5. Pengunjung yang jogging bawa anjing tu yang tak seronok

    ReplyDelete
  6. Papan tanda larangan ada cuma tak cakna huhuuhuu...

    ReplyDelete
  7. papan tanda cukupkan syarat je...

    kadang2 geram tau dalam lift pun sibuk dok usung anjing...siap letak dalam stroller. kita ni ingatkan dia bawak baby...punyalah dok tahan pintu lift...sekali hanjing. hanjing betul

    ReplyDelete
  8. bukan kat situ je tapi banyak lagi tempat lain ada papan tanda larangan tapi tak ada pelaksanaaan langsung

    ReplyDelete

Ada apa-apa nak tulis? ;)

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot