Pages

Search This Blog

Showing posts with label baju baby. Show all posts
Showing posts with label baju baby. Show all posts

Wednesday, July 15, 2020

Buaya Masuk Rumah! | Wordless Wednesday

Monday, August 11, 2014

Tuxedo Baby

Hahah..
Aku beli online. Lama dah, dari adam dalam pantang lagi..keh keh..
Actually dia adalah sejenis jumper.
Design corak dia je macam tuxedo kononnya..

Sajalah bagi si masam tu pakai tido malam tadi sebab kain dia lembut dan tak panas..
Lepas tu tadi masa hantar kat rumah pengasuh, punyalah gelak kak ima tu hahaha!








Tetiba nak show off baju jumper anak kan?
Tah hape hape tah..

Monday, June 16, 2014

Aktiviti yang dibenci sebelum dan selepas kahwin

Sebelum ke, selepas ke, memang kurang gemar buat 1 benda ni.
Arghhhhhhhhhhhhhhhh!
Tapi nak tak nak kena buat jugak.
Sebab aku takde bibik.
Sobsss..
Apakah benda itu?
Lipat kain!
Ye tak suka.
Ada tak orang suka?
Meh tolong meh!!
P/s: kan best kalau ada servis tolong lipatkan kain kat senawang ni..hehe

Friday, November 22, 2013

Sweater Itu

Sweater yang sama, budak lelaki yang sama, waktu dan saiz yang berbeza.. gittew..

Apa aku merepek ni jah?

haha..

Takde apa pun, just semalam sementara tunggu nasik arab siap ditapau, saja pakaikan adam jaket yang emak aku belikan untuk dia masa umur dia 2 bulan nak masuk 3 bulan dulu.. kisahnya sebab aku dah nak start masuk kerja balik lepas cuti bersalin 3 bulan tu, dan aku dan zaimi decide nak letak adam dekat pengasuh area Kuala Pilah je memandangkan kami dua2 kerja kat Kuala Pilah kan..

Jadi, bila nak letak adam kat Kuala Pilah, maksudnya adam kena ikut kitorang travel pagi-pagi tiap-tiap hari.. adam kan kecik sangat lagi masa tu, jadi memang kena selimut apa semua sebab takut dia kesejukan kena air cond kereta..

29 Jun, adam hampir nak masuk 3 bulan


Emak aku belikanlah jaket tu, buat selimut adam katanya.. Nanti dah besar sikit, boleh pakai macam sweater..

So semalam aku pun gatal pakaikan dekat adam, lagipun cuaca macam sejuk sikit semalam..

21 November, hampir nak masuk 8 bulan


Nampaklah anak aku dah membesar.. Alhamdulillah..
Syukur padaMu yaAllah..

:)

dan bukan senang nak snap gambar baby sorang ni..
hahaha!

gerak sana gerak sini..





Love you Adam Zuhairi Bin Ahmad Zaimi..
Love you too Ahmad Zaimi Bin Mohd Zawawi..


:D

Saturday, February 2, 2013

Bakal Ibu Yang Sengal

Hari minggu memang best.
Hari bermalas-malasan.


Bangun pagi tadi, just goreng meehun je sebagai sarapan.
Lepas tu lepak-lepak depan TV sementara nak tunggu tengahari.
Dan tiba-tiba dapat ilham nak tambah baju baby. Keh keh keh..


Bodek zaimi ajak pergi Twins Baby yang baru bukak dalam tahun lepas dekat deret kedai-kedai baru kat Senawang tu. Bodek punya bodek, dalam pukul 1 macam tu keluar rumah.


Bila masuk je, perasan jugaklah yang kedai tu besar dan barang dia tak penuh lagi. Maybe jugak dia baru bukak kot. Dan promoter dia pun macam pandang-pandang macam tu je, tak datang dekat.
Cantek. Aku memang kekok sikit kalau nak membeli-beli ni kalau promoter duk ikut je memanjang. Rasa macam tak nak beli pun ada kalau dia asyik duk ikut je. Haha.


Tengok kat bahagian baju-baju, target nak beli dalam 3-4 pasang lagi.
Sebab terfikir jugak, budak kecik ni kadang-kadang muntah lah, termuak lah.. Jadi beli baju biar cukup lah kot. Walaupun sedar yang selalunya budak-budak ni badan dia cepat naik. Takpelah, beli jugak. Nafsu bergelora nak beli. Kikiki...


Pilih punya pilih, tengok harga dia tak adalah menyebabkan aku kena mentally traumatized macam aku pergi satu kedai kat Mines haritu. Hahaha. Bolehlah, harga dia boleh tahan, kena dengan kecomelan baju-baju dia. Dan ada banyak jenama jugak. Ada Baby Popeye, Paddington Bear, Bebe, Pureen dan macam-macam lagilah.


Then dah puas cuci mata, layan nafsu, sambar 4 pasang, dengan tambah mitten booties sikit, beli beg baby satu, bayar dan gerak balik.


Samoai je kat rumah, macam biasa pergi salin baju semua, then tak sabar nak tengok balik hasil tangkapan kat Twins Baby tadi. Ambik lah baju yang atas sekali dalam plastik tu. Bukak-bukak je sendiri yang terkejut.

Skirt...??
Eh..aku beli gown? Apa kejadahnya semua ini..??
Kenapa aku ambik gown gambar Olive Oyl ni..??


Ah sudah.. boleh pulak aku tersalah ambik. Apa punya careless lah.
Masa kat cashier tu boleh pulak tak perasan tadi.
Agaknya mata sibuk duk tengok benda-benda lain atas meja tu.


Aaaa...boleh tukar tak ni?
Zaimi suruh aku call nombor dekat resit tu.
Ikut hati tak nak dah pergi tukar, malu.
zaimi kata tukar jugak. Nak buat apa skirt tu nanti?
Terus aku teringat cerita P.Ramlee Ibu Mertuaku, ada scene anak Kassim Selamat si Tajudin tu duduk dalam crib sambil pakai gown. hahah!


Ok call, tokey dia kata datanglah. Boleh tukar.
Pheww.. Lega. Pergilah balik di tengah-tengah panas terik tengahari tu.
Ambik sepasang pyjamas pulak..
Adeh.. Tak pasal-pasal. Tu lah, cuai.


Lain kali, beli apa-apa jangan over excited ye.
Pandang dekat apa yang cashier tu pegang.

Kui kui kui..

Sekian kisah bakal ibu yang sengal.



Sunday, January 27, 2013

Membeli barang anak bakal lahir

Semalam genap usia kandungan aku 28 minggu, Alhamdulillah. Dah 7 bulan. hehe..
Tapi seperti biasa, ramai yang tegur kata perut aku tak nampak lagi.
Agaknya sebab aku memang asal badan dah gemuk, kena pulak kencing manis masa pregnant, jadi kena diet control, badan tak begitu mengembang masa mengandung ni kot?

Sah-sah bukan perut aku, hiasan je.



Scan terbaru dalam last week, anak aku ni dah sekilo beratnya. Songsang pulak tu. Harap semuanya akan ok menjelang due nanti. Doakan ye?

Mak memang dah lama pesan, tak bagi beli barang-barang baby selagi tak cecah 7 bulan kandungan, tak elok katanya..hee.. Maka, semalam apabila genap aje, dengan pantas kitorang pergi mula membeli. Haha!

Tapi tak adalah beli banyak sangat. Bolehlah! Asalnya masa balik dari appoinment hospital tu, aku dengan mak dah bincang dah pasal nak beli apa. Then aku saja lah google "barang keperluan bayi baru lahir". Dan aku di bawa ke blog Julz Secretogarden. Hambek kau.. punyalah panjang list dia. Tapi amat membantu.

Maklumlah, kat rumah ni pun last ada baby 18 tahun lepas kot? Mak pun dah tak berapa ingat apa yang kena ada, apa yang tak. Lepas tu singgah pulak rumah Angah tengok baby Aisyah, angah pun ada bagi sikit barang. Jimat dah, tak payah beli. Alang pun ada bagi baby rocking chair tu. Thank you all!

Jadi, setakat semalam, ini barangnya yang baru disambar:

1) Baju baby 5 pasang
2) Napkin
3) Kain Bedung
4) Barut
5) Booties & Mittens
6) Tuala baby
7) Travel pack sabun baby
8) Wipe tissue/ tisu basah
9) Kapas
10) Lapik getah
11) Nappy liner
12) Baby oil
13) Newborn diapers
14) Baby face towel

Hah, baru banyak tu aje. Banyak lagi rasanya yang kena keep on beli sikit-sikit.
Tapi, boleh tahan juga jumlah duit yang keluar semalam. Pheww..

Hiasan jugak. Malas nak tangkap gambar barang-barang beli sendiri.


Debaran makin terasa pulak bila dah start beli barang ni.
Tak sabar nak tengok baby sendiri, itu of course!

Semoga semuanya berjalan lancar.. Moga dipermudah semua urusan.. :)

p/s: Kuat betul jiran belakang jerit kat anak dia, aku yang duduk kat ruang tamu rumah pun dengar. hua3..

Tuesday, October 5, 2010

Baju Angkasawan Kanak-Kanak

Ternampak kat Facebook ni tadi, makcik aku kena tag dekat gambar tu.
Comel lah! 




Memang berkenan tahap teratas dah ni!
Tapi..aku tak ada anak/adik kecil la pulak..huhu..
Oh lupa nak cakap, kepada sesiapa yang berkenan nak beli untuk anak atau adik yang kecil lagi, bolehlah terus pergi ke MY LIL' ZAHRA COLLECTION.
 Ada pelbagai design lain lagi dan juga dalam pelbagai saiz.

Kalau ada baju tidur angkasawan ni ni untuk orang dewasa kan best..
Boleh gak berangan-angan jadi kawan Sheikh Muzaffar kat angkasa nun..hahaha!
Ish comel lah.. :)


ps: teringat haritu aku tengok Mission to Mars, tak puas hati betul aku dengan ending dia, ada ke patut si Gary Sinise tu ikut si alien tu pulak..adeh..

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot

Disclaimer


All content provided on this "Syazni Rahim Blog" blog is for informal reading only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information or comments on this site or found by following any link on this site.

The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information.

The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.