Pages

Search This Blog

Showing posts with label ceritera. Show all posts
Showing posts with label ceritera. Show all posts

Wednesday, August 4, 2010

Konvokesyen kali kedua

Hai semua..

Penat pulak rasa hari ni, pagi-pagi dah pergi DECTAR ada raptai Majlis Konvokesyen UKM ke 38.. Dengan kaki injured..rasa penat campur stress..huhu..


Ya, aku akan konvo lagi buat kali kedua pulak... Tapi kerja tak dapat jugak..huhu..


Jadi bila memikirkan itu aku rasa pening.. Nasib baik second degree ni aku tak ambil loan dah, loan 1st degree pun tak terbayar lagi..

Adakah konvokesyen ketiga pulak nanti?? Hahahaha.. jauh disudut hati memang teringin, tapi.. Penat tau belajar ni..huhu..

ps: contest masih dalam penelitian..

Wednesday, June 2, 2010

Spontan Musim 2

Hello readers! =)

Bermulanya 31 Mei 2010, rancangan Spontan Musim Ke 2 sudah mula ditayangkan di Astro Warna..
Waktu tayangan Spontan 2 ini adalah pada pukul 9.30 malam..

Spontan musim ke dua ni, nampak berbeza dari yang pertama, lebih ceria setnya! Kalau dulu, latar belakang dia ada tirai merah je, yang musim kedua ni, set dia berwarna-warni la jugak. Cantik!

Seperti yang semua orang tau, Spontan musim pertama dulu, Arwah Din Beramboi merupakan salah seorang pemain wajib..


Tapi, dia dah meninggal..sob sob..
Maka, tempat pemain wajib tu digantikan dengan Nabil..


Selain tu, tiga lagi pemain wajib yang lama masih dikekalkan..

Mereka adalah Abang Afdlin Shauki kita:


Zizan yang handsome..hehe:


Dan Douglas Lim yang selalu blur..hehe:


Host rancangan itu, kalau dulu dia dipanggil The Mengandung Girl, pun masih dikekalkan, iaitu Sharifah Shahira:



Episod pertama Spontan 2 ni, diorang buat khas, Tribute to Din Beramboi..
Memang Arwah Din adalah pemain Spontan yang paling best la! Itu memang tak dapat disangkal!
Jadi pada episod pertama tu, di penghujung rancangan, diorang ada pasang sedutan masa Din Beramboi bermain untuk Spontan musim pertama dulu..

Huhu..nak gelak pun ada, sedih pun ada..huk huk..
Bagi pendapat peribadi aku, dalam banyak-banyak episod yang pernah Arwah Din Beramboi main, aku paling suka yang dia jual Telinga Syaitan dalam permainan jurujual langsung! ahaha! aku memang tak sangka langsung yang dia akan cakap side mirror tu sebagai Telinga Syaitan! Sangatkreatif lah otak beliau! hahaha!

Tapi itulah...kena terima yang dia dah tak ada..

Walaupun pemain yang paling best tu dah tak ada, aku tetap akan tengok Spontan 2,
yang lain-lain pun ok jugak, kan?

ps: Din Beramboi Lagenda di hatiku~

Thursday, October 15, 2009

Papadom Sakitkan Pipi


baru malam semalam aku dapat tgk Papadom..
seat 3 dari depan, lenguh leher mendongak..


tapi berbaloi!!

Sangat best OK citer tu!

Afdlin, salute!

Cerita 1 jam 55 minit tu padat,
padat dengan isi2 best untuk diingati..

sape2 yang belum tengok, gi la tengok!

Semalam pon ade seorang makcik yang seusia ngan nenek aku gi tgk sekali..
hehe..

Tapi makcik tu makci yang sedar diri tau..
bukan mcm azizah mahzan..
hehe..


sampai skg masih nak gelak tringat crite tu..
Farid Kamil & Que Haidar berlakon lain sikit dr biasa dalam Papadom ni..
hehe..

Pastikan korang tak terlepas scene 'Eksistensial Sial'..

hahahah!

=)

Wednesday, March 25, 2009

Oggy & the cockroaches~


sangat sentimental la kartun ni..huuu~
aku sangat suke kartun ni dari zaman aku sekolah lagi, serius sangat suke!
Kartun ni kartun Perancis, cerita dia berkisahkan tentang seekor kucing biru gemuk bernama Oggy, dia tinggal kat sebuah rumah yang berbumbung Pink, peti ais dia pon pink..how..sangat berjiwa kucing ini.. dia ada macam2 hobi, mengait baju la, masak la..macam2.. dia kan lembut2 gitu..

Pastu dia ada seekor kawan baik bernama Jack, yang berwarne hijau lak..
Jack ni ganas2 sikit.. bina bangunan tinggi2 la, gi memancing, jantan la sikit berbanding si Oggy tu.. Walaupon tak duduk serumah, tapi Jack ni salu la datang rumah si Oggy ni..

Namun, hidup Oggy ngan Jack ni sentiasa tak aman dengan kehadiran 3 ekor lipas dalam rumah si Oggy tu..sangat jahat okey mereka ini.. Tapi ade gak episode2 yang dorang ni bermaaf-maafan..tapi selalu nya bergaduh la main kejar 1 rumah.. Dahla tangga rumah si Oggy tu tinggi..haha!

Selalu gaduh pasal makanan dalam peti ais la, tak pon si lipas-lipas ni gatal gi kacau si Oggy tu beraktiviti. Yang paling kesian,l Oggy ni salu dimarah oleh Bulldog sebelah rumah..keh keh..sume nya salah si lipas..

hmm..teringat lak kat Cuna, dulu salu tengok crita ni ngan dia kat Umah tot tot.. sbb aku download dari youtube kan..
hmm...nak layan kartun ni la malam ni..

esaimen? sape suruh esaimen tak menarik cam kartun ni..
haha.ni pon kira nasib baik aku tak bace komik Doremon tau..
huhuuuuu~~~

Friday, January 23, 2009

Wanita lebih rumit dari membina jambatan emas?




haha..
aku baru je beli buku mastika baru semalam keluaran februari..
kat ruangan senyum pisang, aku terbace 1 cerita yang aku rase best..
secare ringkasnye, cite die sal sorg lelaki yg terjumpe ngn pelita ajaib..pas dier gosok2 pelita tu, maka keluar la sekor jin.. dan sperti bese, jin tu kate dier leh tunaikan 1 permintaan lelaki tu..
lelaki tu pon mintak la supaya jin tu bina 1 jambatan emas dr umah dier ke pulau langkawi.. supaya senang dier selalu g jumpe awek dier kat sane.. lebih2 lg skg pon dier tgh gaduh ngn awek dier tu.. dier nak g mintak maaf..
pastu jin tu cam keberatan la gak.. jin tu kate, permintaan dier tu materialistik.. mkn mase bertahun2 bru leh siap.. kos pon tinggi.. emas mahal.. selat melaka pon dah kotor.. jin tu suh dier tukar wish..
dah jin tu ckp cmtu, dier ponpikir la balik.. dier salu gaduh ngn awek dier sbb dier x phm cmne nk bace atau screen ati dan kehendak awek dier tu.. jadi dier pon btau la jin tu, dier kate, okey la dier stuju tukar wish.. dier nak 1 kebolehan untuk membace perempuan.. ape perempuan suka, apa yg dorg pikir, kenape dorg sedih, ketawa, marah, dan cmane nak wat perempuan ni gembira...bla bla bla...
tp, tak abeh lagi lelaki tu bercakap, jin tu dah potong dah cakap lelaki tu.. jin tu trus tanye balik.. "err..ko nak jambatan emas tu ade 2 lorong ke 4 lorong, nak letak tol tak?"
heheh.. pa aku bace citer tu aku terpikir, nape ek, susah sgt ke bg lelaki nak paham pompuan? sampai dorang lagi sanggup wat jambatan emas cam citer kat atas? hahaha! tp mmg persoalan tu selalu sgt timbul.. pihak lelaki salu tegakkan yg pompuan ni sukar difahami.. yeke? kalu jarang berbual and jarang jumpe tu mungkin la kot.. tp ini yg suami pon cakap masih x phm isteri.. sdangkan dah duduk sebumbung, makan semeja, tidur skatil.. tak dapat tgkap lg pompuan tu cmane? ke saje tak nak paham..haha.. ke lelaki je yg nak pompuan phm dorg?? jeng jeng jeng.. ade bukti yang aku penah terbace, lelaki memang peratusan dier lg tinggi dlm egois.. kekadang tu dier phm je pompuan tu, tp dier saje je ego, wat2 tak phm and nak pompuan tu yang mengalah.. sebagai contoh, dalam kes sorang ygaku kenal ni.. dier tau isteri dier ni tak suke di sakat2 diusik2, tp dier lagi sakan menyakat ngan mengusik isteri dier.. sampai la isteri dier merajuk.. pastu dier tanye,knape mrajuk? hehe.. macam2..
lelaki ni pon kekadang dah tau tak nak perempuan tu marah, merajuk, sedih, nangis, tak nak bercakap ngndier, tak payah la buat ape yg perempuan tu tak suke, ye tak? simple je.. ape yg x pahm sgt sal pompuan? huhu..
tp kalu dalam sesuatu perhubungan tu kalu aman damai je.. gelak je.. bosan jugak kan? ibarat minum kopi letak banyak gula, pahitnye tak ade.. memang manis, tp bg kesan pada jangka masa panjang.. mungkin juga situasi "lebihkan gula" macam tu boleh menjurus kepada hipokrasi.. kan?
Allah jadikan manusia, makhluk2 nya berpasang-pasangan.. lelaki & wanita.. semua dengan fungsi masing2.. jadi.. belajar la memahami ntara 1 same lain.. kerana hidup kite ini adalah simbiosis.. setiap wanita memerlukan lelaki, dan setiap lelaki itu kadang2 memerlukan lebih dari seorang wanita..haha..
enough merepek! da!

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot

Disclaimer


All content provided on this "Syazni Rahim Blog" blog is for informal reading only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information or comments on this site or found by following any link on this site.

The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information.

The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.