Atau emel SR di syaznirahim[at]gmail.com
Showing posts with label gambar. Show all posts
Showing posts with label gambar. Show all posts

Saturday, September 3, 2022

Port Bergambar OOTD di Taman Gelora Kuantan | Throwback

Assalamualaikum semua...

Harini SR nak throwback dan kongsikan gambar-gambar raya keluarga sebelah SR. 


Raya 2022 ni lah. Masa ni SR baru dapat balik ke belah SR. Raya pertama sehingga raya keempat di belah zaimi. SR pernah kongsi juga gambar-gambarnya di Baju Raya Tema Merah Jambu + Coklat dulu.

Masa ni, adik lelaki SR sekeluarga tak ada. Jadi, SR sekeluarga lima beranak, mak dan abah, serta adik bongsu SR dan suaminya sahaja yang ada. Memang dah plan nak bergambar raya dekat Taman Gelora ni. Bosan bergambar dalam rumah aje kan. Haha...

Tuesday, July 12, 2022

Cantiknya Kampung Agong! | Family Trip Ke Pulau-Pinang 2022 | Throwback

Pertengahan Jun 2022 yang lepas, SR dan zaimi bawa anak-anak berjalan hujung minggu ke Pulau Pinang! Memang SR dah lama sangat teringin nak berjalan dekat sana. Asyik-asyik Port Dickson dan Melaka, sekali-sekala, nak juga berjalan jauh sikit dan ambil angin kawasan yang jauh sikit dari rumah kan. 

Plan laju-laju!

Kami bertolak malam, hotel pula booked di Batu Feringgi. Jadi, dalam waktu subuh, kami sampai di Butterworth dah. Singgah masjid untuk solat dan mandi, kami pun sarapan semua dulu, dan terus ke Kampung Agong.



Wednesday, June 22, 2022

Dinosaur Encounter Dalam Zoo Melaka | Throwback

Assalamualaikum!

Dinosaur telah pupus kira-kira 65 juta tahun dahulu pada akhir Zaman Cretaceous, selepas hidup di Bumi selama kira-kira 165 juta tahun. Ala... Rasanya fakta ini, semua orang tahu kan. Tak perlulah SR nak cerita panjang lebar. 

SR nak throwback kenangan SR dan keluarga ke Zoo Melaka January 2022 yang lepas. SR ada up cerita yang SR ke Zoo Melaka tu sebelum ni <Klik Sini> tapi SR sengaja tak masukkan kisah kami ke seksyen Dinosaur Encounter yang terdapat dalam Zoo Melaka.

Jom throwback sama-sama dengan SR walaupun belum hari Khamis! Selalu SR buat Throwback Thursday, tapi SR ada banyak sangat entry draft yang ala-ala throwback, SR cuba untuk publish semua secepat mungkinlah! Haha!
😁

Thursday, June 16, 2022

Ke Zoo Melaka Bersama Keluarga | Throwback Thursday

Assalamualaikum...

Nak throwback apa ya hari ni? SR bawa kawan-kawan throwback masa SR pergi Zoo Melaka bulan Januari 2022 hari tu la, nak?

Kalau ada yang ingat entry SR pergi naik Melaka River Cruise dan Menginap di Metrasquare Ayer Keroh, Melaka, haa.. sebenarnya masa tu SR ada juga pergi ke Zoo Melaka sekali.

Saja bawa adam, amir dan ayu jalan-jalan tengok haiwan-haiwan kan. Sejak PKP, memang lama tak ke Zoo Melaka ni.

Macam biasalah, masuk aje pintu zoo, ada staf arahkan kami beratur untuk ambil gambar. Katanya untuk record. Haa tak apa... Sebab mood masih baik, marilah beratur.

Friday, April 22, 2022

4 Doa Untuk Keluarga

Salam Jumaat semua!

1. Doa Agar Menjadi Keluarga Terbaik

رَبَّنَا هَبْ لَنَا مِنْ أَزْوَاجِنَا وَذُرِّيَّاتِنَا قُرَّةَ أَعْيُنٍ وَاجْعَلْنَا لِلْمُتَّقِينَ إِمَامًا

Thursday, January 6, 2022

Top 10 Gambar Misteri WhatsApp Minggu ini #5

 Mari kita tengok, gambar apa yang SR termuat turun secara tak sengaja / muat turun sebab curious. Hihi...

#1 - Biskut Coklat Cip Domisi


SR curious nak tau gambar ni pasal apa. Sebab masa dalam keadaan kabur tu, nampak macam crime scene. Macam ada benda terburai. Entah apa-apa imaginasi SR! Rupanya, cute sangat gambar dia haa. Siap ada paket biskut coklat cip Mamasab, warna pink lagi tu. Nampak sedaplah pulak kan?

Tuesday, December 21, 2021

Top 10 Gambar Misteri WhatsApp Minggu ini #4

 Lama SR tak buat entry gambar whatsapp misteri dari group whatsapp ni. Kenapa 'misteri' ? Sebab SR tak turn on fungsi auto-download gambar jika dihantar ke whatsapp SR. Terutama dalam group whatsapp, SR akan download mana yang SR rasa nak download je. Kih kih.. Jadi ini antara 10 yang SR download.

#1 - Kuih Ros Manja Kededek

RM15 sebalang, harga sama di Semenanjung Malaysia dan Sabah serta Sarawak.

Saturday, December 4, 2021

Kedai Gambar Senawang RM12 untuk 16 Keping Gambar Passport!

 

Cerita hari Sabtu lepas sebenarnya ni. SR teringat yang nak kena ambil gambar ayu, untuk bagi pada management tadika yang akan ayu enroll tahun depan. Malas nak pergi jauh-jauh, SR pun bawa ayu pergi kedai gambar yang berdekatan dengan rumah kami je. 

Saturday, August 14, 2021

Kursus Keselamatan Fizikal dan Mencegah Jenayah (Pegawai) Siri KFMJ/2/1985

Masa abah sertai kursus ni, aku masih dalam perut mak.
Hahaha


Abah join kursus ni untuk membolehkan dia jadi Military Police (MP).
Kalau tak silap aku lah dia cakap haritu !

Sunday, July 18, 2021

Baju Kelawar Baby

Gambar lama ayu.
Masa ni pertama kali dia pakai baju kelawar.
Adik aku hadiahkan dekat dia.

Saturday, March 6, 2021

Saturday, February 27, 2021

Top 10 Gambar Misteri WhatsApp Minggu ini #2

Rawak sungguh gambar yang aku pilih untuk download dari whatsapp group minggu ni.
Ada yang sampai tak sesuai untuk dimuatnaik sebagai content blog pun ada haha!
Jadi ini 10 yang aku nak kongsi + 1 yang aku rasa hampir semua orang yang ada anak yang masih bersekolah akan download.

Poster Sidang Media Menteri Kanan Pendidikan Tentang Pembukaan Sekolah Bawah KPM.

Tuesday, February 2, 2021

"Berak Tu Janganlah Lama-lama"

 Beberapa hari lepas, saja share gambar lama koleksi abah di satu group Facebook, Peminat Gambar-gambar Lama dan Klasik.

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot