Showing posts with label gambar. Show all posts
Showing posts with label gambar. Show all posts

Friday, April 22, 2022

4 Doa Untuk Keluarga

Salam Jumaat semua!

1. Doa Agar Menjadi Keluarga Terbaik

رَبَّنَا هَبْ لَنَا مِنْ أَزْوَاجِنَا وَذُرِّيَّاتِنَا قُرَّةَ أَعْيُنٍ وَاجْعَلْنَا لِلْمُتَّقِينَ إِمَامًا

Thursday, January 6, 2022

Top 10 Gambar Misteri WhatsApp Minggu ini #5

 Mari kita tengok, gambar apa yang SR termuat turun secara tak sengaja / muat turun sebab curious. Hihi...

#1 - Biskut Coklat Cip Domisi


SR curious nak tau gambar ni pasal apa. Sebab masa dalam keadaan kabur tu, nampak macam crime scene. Macam ada benda terburai. Entah apa-apa imaginasi SR! Rupanya, cute sangat gambar dia haa. Siap ada paket biskut coklat cip Mamasab, warna pink lagi tu. Nampak sedaplah pulak kan?

Tuesday, December 21, 2021

Top 10 Gambar Misteri WhatsApp Minggu ini #4

 Lama SR tak buat entry gambar whatsapp misteri dari group whatsapp ni. Kenapa 'misteri' ? Sebab SR tak turn on fungsi auto-download gambar jika dihantar ke whatsapp SR. Terutama dalam group whatsapp, SR akan download mana yang SR rasa nak download je. Kih kih.. Jadi ini antara 10 yang SR download.

#1 - Kuih Ros Manja Kededek

RM15 sebalang, harga sama di Semenanjung Malaysia dan Sabah serta Sarawak.

Saturday, December 4, 2021

Kedai Gambar Senawang RM12 untuk 16 Keping Gambar Passport!

 

Cerita hari Sabtu lepas sebenarnya ni. SR teringat yang nak kena ambil gambar ayu, untuk bagi pada management tadika yang akan ayu enroll tahun depan. Malas nak pergi jauh-jauh, SR pun bawa ayu pergi kedai gambar yang berdekatan dengan rumah kami je. 

Saturday, August 14, 2021

Kursus Keselamatan Fizikal dan Mencegah Jenayah (Pegawai) Siri KFMJ/2/1985

Masa abah sertai kursus ni, aku masih dalam perut mak.
Hahaha


Abah join kursus ni untuk membolehkan dia jadi Military Police (MP).
Kalau tak silap aku lah dia cakap haritu !

Sunday, July 18, 2021

Baju Kelawar Baby

Gambar lama ayu.
Masa ni pertama kali dia pakai baju kelawar.
Adik aku hadiahkan dekat dia.

Saturday, March 6, 2021

Saturday, February 27, 2021

Top 10 Gambar Misteri WhatsApp Minggu ini #2

Rawak sungguh gambar yang aku pilih untuk download dari whatsapp group minggu ni.
Ada yang sampai tak sesuai untuk dimuatnaik sebagai content blog pun ada haha!
Jadi ini 10 yang aku nak kongsi + 1 yang aku rasa hampir semua orang yang ada anak yang masih bersekolah akan download.

Poster Sidang Media Menteri Kanan Pendidikan Tentang Pembukaan Sekolah Bawah KPM.

Tuesday, February 2, 2021

"Berak Tu Janganlah Lama-lama"

 Beberapa hari lepas, saja share gambar lama koleksi abah di satu group Facebook, Peminat Gambar-gambar Lama dan Klasik.

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot