Pages

Search This Blog

Showing posts with label happy. Show all posts
Showing posts with label happy. Show all posts

Tuesday, June 16, 2020

Pada yang suka baca buku lepas tutup lampu

Aku memang antara orang yang suka membaca lepas anak-anak tidur. Sebab, selalunya bila anak-anak belum tidur, nak membaca pun timbul rasa bersalah, macam tak layan diorang pulak. Lagipun bila tiap kali kita nak membaca tu, masa tu lah diorang nak bercakap lah, tanya soalan lah. Nak membaca pun tak feel.

Jadi, haritu masa pergi cari barang kat Mr DIY masa balik Balok tu, adalah ternampak entiti dalam kedai barang baek! Mungkin orang lain dah lama tau kewujudan barang baik ni, tapi aku baru tau weh!

Tengok harga pulak RM3.90 je, terus sambar la kan, why not!




Tadaaa inilah barang baik tu, LED Booklight.

Sangat berbaloi, dengan harga semurah RM3.90, battery included.


Ringan, klip dia pun kemas dan ketat, boleh lentur.
Untuk orang yang suka lipat buku macam aku ni, bolehlah jadikan LED Booklight ni jadi penanda buku jugak eheh..





Inilah rupa dia bila guna dalam gelap. Perhatikan di kiri gambar kelihatan entiti seperti wajah budak yang menakutkan comel.
Keh keh keh memang anak-anak mak pun, balik kampung ni kasi can diorang tidur lewat sikit main game, ayu je dah tidur masa ni.

Jadi, orang sebelah pun tak terganggu dengan cahaya lampu kalau kita nak membaca, terutama yang ada anak kecik yang mak dia tak boleh hilang masa dia tidur macam ayu ni haa.. Jadi, bolehlah cepat habiskan buku, ini tidak, kena tunggu siang atau waktu me time yang lain baru boleh membaca. 

Selalunya sebelum ni, aku selalu nyalakan flash light dari handphone je kalau betul-betul tengah syok baca satu-satu buku tu, ala siapa yang suka membaca mesti tau perasaan tu, perasaan tak sabar nak flip next page, kalau tidur rasa rugi, rasa tazzabaaarrr.. hahaha

Oh ini bukan paid review ya, ini adalah perkongsian keterujaan aku sebab first time jumpa barang baik ni ๐Ÿ˜†

Terima kasih sebab sudi singgah, baca dan pada yang komen, anda memang awesome ๐Ÿ˜‰

Thursday, June 26, 2014

Anak dapat kaki

Sejak dah boleh berjalan ni, happy sangat si Adam..
Terkedek-kedek je berjalan sana sini..hihi

Sambil berjalan, tangan mesti kat paras dada sebab nak balance badan dia kan..
Lepas tu mulut mesti duk membebel je.. sampai terkembang kuncup hidung bernafas..hahah


Walaupun orang cakap adam agak lambat berjalan, persetankan!
Tiap-tiap budak lain.
Memang mentaliti kekampungan sungguh orang yang asyik duk compare dengan anak dia..huh!
Adam berjalan haritu, umur dia setahun 2 bulan.
Bukannya sebelum tu dia langsung tak boleh berpaut ke apa, boleh je.
Cuma masa tu dia tak nak lepas tangan dari dinding atau kerusi semua..

Sekarang alhamdulillah.. :)


Kepada ibubapa yang anak dia belum boleh jalan, jangan risau..
Yakinlah, anak kita akan berjalan bila dia hendak berjalan.
Bagi dia masa, jangan marah, jangan perli dia.
Walaupun dia kecil, tapi kita jangan guris hati dia.. dia faham tau..

Doa adalah paling penting, teruskan!

Bila dia dah jalan, happy tu Allah je tau :')


Friday, June 20, 2014

Anak Kecil Sudah Berjalan!

Last Wednesday, tapak tangan kanan gatal sangat. 
Sempat gurau dengan Kak amie, kata nak dapat rezeki ni..haha
Today pulak adalah salah satu hari sedih, first time anak jatuh sampai berdarah koyak mulut. 
Dan, harini jugak Allah bagi rezeki yang aku harapkan dari Rabu tu, my son, Adam Zuhairi, officially dah boleh jalan sendiri tepat 945pm tadi. Sampai sekarang tak berhenti2 lagi.. syukur Allah !





Sayang sangat anak emak..mmmwaahhhh!

Wednesday, May 14, 2014

Birthday Nenek ke 71!

Selasa 13 Mei 2014, kebetulan public holiday sebab hari wesak kan, so alang plan nak buat makan-makan sikit sempena birthday nenek aku yang ke 71 yang memang jatuh pada 13 Mei..



Ala, bukan apa pun, saja suka-suka makan-makan dengan family belah mak.

Angah Din dengan Aul tak ada  sebab dorang kena tunggu orang datang pasang unifi kat rumah dorang, dan family ucu memang jauh lah kan kat Langkawi tu, kalau buat event mengejut macam ni, memang susah lah dorang nak balik.

Buat dekat rumah mak je semalam, alang beli fillet ikan, suruh mak goreng sendiri je.
Plan asal nak makan kat luar, tapi mengenang ada dua baby tu, haru karang.. lebih-lebih lagi adam, sangatlah lasak! Baik makan kat rumah huhuu... Lepas tu alang beli kek, aku dengan zaimi sponsor pizza.. so yums!



Adam pun dengan tak malunya, tumpang makan sekali aisyah punya mee sup yang angah shidah buat.. haha..




Sebelum makan, selfie dulu ramai-ramai menggunakan monopod yang baru beli.. kah kah kah..




Lepas selfie dengan riuhnya, jom makan!








Sempat jugaklah merakamkan kenangan nenek dengan cucu terkecil, dan cicit sulung dia.. :')






Semoga nenek sentiasa sihat.. Dan dipinjamkan kepada kami lebih lama lagi......

Lama tak buat entry panjang-panjang macam ni..hihik..

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot

Disclaimer


All content provided on this "Syazni Rahim Blog" blog is for informal reading only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information or comments on this site or found by following any link on this site.

The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information.

The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.