Pages

Search This Blog

Showing posts with label kelas gitar. Show all posts
Showing posts with label kelas gitar. Show all posts

Sunday, April 18, 2010

Bibik Terlampau

Salam semua =)

Hari ni hari ahad, and duty aku kena hantar adik perempuan aku pergi kelas gitar kul 2.30 sampai 3.30 tadi..
Kelas gitar tu dekat Kajang, sebelah Metro Kajang..
Tau-tau je lah kawasan tu, tersangatlah sesak dan kurang parking..

Maka aku decide sepanjang kelas tu nanti, aku duduk dalam kereta aje lah..
Nak turun pun alang-alang je mase..lagipun sorang-sorang..

Dan disebabkan dah rancang awal2 tak nak turun dari kereta, maka aku pun malas nak berdandan2..
Makanya aku pun sarung tudung mak aku aje..
Ala tudung awning tu.. Tapi bila dah pakai rasa kelakar plak,
sebab tudung ni ada manik2.. kui kui kui..


Gamaknya macam tak sesuai dengan muka aku yang selebar pinggan ni..
Bila tengok cermin, aku rasa aku nampak macam bibik..
Tapi bila aku tengok mak aku pakai ke, orang lain pakai ke elok je..

ha ni lah cik bibik tu..
melampau gile jadi camera whore sensorang dalam keta..
sebab apa?
sebab boring..huhu..

ps: lain kali kena bawak suratkhabar ke, magazine ke..selalu terlupa nak bawak..aih..

Monday, November 30, 2009

Pembenci Bawang

Hello!

Eh lame nye aku tak hapdet ye..
Aku diserang angau The Sims 3..
haha...

Lagipon dateline thesis dah dekat..
Jadi, letak tepi dulu ini blog..

Okeh, arini aku nak memperkenalkan seorang pembenci bawang!
Sangat tegar kebencian beliau terhadap bawang..
Beliau adalah!


Yang memegang kucingku itu..
Dia adelah adik lelaki aku..
hehe..
dia sudah ade blog,
gi lah sini and support lah dia ye, kalau dia tak hapdet, korang sekeh la kepala dia ek..

Dan jangan la lupe kat adik aku yang sorang lagi..
Yang pandai bermain gitar ini..

Yang bertudung hitam ye, yang bertudung cokelat tu aku..
haha..
blog adikku yang ini plak adelah di sini..

orait..

=)

Sunday, April 12, 2009

Ada Mission!

Maybe aku tak bagitau, aku balik rumah di semenyih sekarang. Sebab? Hujung minggu, nak amek duit poket..haha! Tapi, tetibe mak abah ngan nenek aku kene gi langkawi.. Bercuti? Bukan lah...adik bongsu mak aku, yakni Ucu aku duduk kat sane.. Keje sane.. Tetibe aritu dia eksiden...thantuk dahi kat stereng.. Sekarang ade darah beku, kene operate la untuk buang..


serius aku cakap, aku sangat risau.. Tapi aku tak boleh pergi langkawi.. aku ade banyak sangat keja.. aku doa dari jauh je la..

Jadi, bila dorg dah gi sane, nak tak nak aku kene la menjaga adikku nana dan rumah dan elin dan ikan2 dan burung dirumah...adoi!!

Tapi aku nak wat keje? Jadi terpkse la mngorbankan diri.. Untuk semuanya teraccomplish..haha!

Seawal pagi aku dah tarik kain2 yang sidai bawah bumbung keluar...bagi kene panas.. PAstu basuh lagi seround.. pakai mesin la..bukan tangan..huhu.. pastu gi bagi ikan2 makan.. pastu campak nasik kat burung2...
sekang tgh tunggu kain dalam mesin siap, ngn yang kat luar kering.. Hopefully, dlm pukul 9.30, aku dah dapat bertolak ke UKM membawa NAna sekali..

Pastu, aku akan gi ke library dengan zaimi seketika.. Tepat kul 1.30 kang...kene siap2 untuk hantar nana ke kelas gitar dia lak sampai kul 3.. Balik asrama jap..Sambung wat keje sikit..

lepas magrib balik rumah..esok pagi lepas nana gi sekolah.. gi library lagi...pastu kul 6 gi jemput dia balik sekolah pulak..

Entah sempat siap ke tak la keje aku..
adoi...

Sunday, January 25, 2009

Zamarul Hisyam & Lisdawati

Lalalala.... tadi aku g antar adik aku g kelas gitar kat RHEMA MUSIC kat Kajang.. kat deret sebelah kedai buku Czip Lee tu.. kalu org kajang ngan area bdekatan sure tau ne kdai ni.. pastu.. kelas gitar nye tu 30 minit.. aku ngn zaimi pon g la round2 kat kedai2 sekitar tu.. malas nak naik.. jenjalan.. jnjalan.. tetibe ku ternampak sorg mamat yg agak tak berape tinggi.. macam kenal je..


eh eh.. ZAMARUL HISYAM la.. watpe lak dier kat kajang ni.. pastu aku caka la kat zaimi.. aku ternampak zamarul hisyam.. tak sempat zaimi nak bg respon.. aku ternampak lak LISDAWATI..


dgn selamba yaya nye aku pon ckp..


"eh eh.. lisdawati...."


mase tu lisda duk lalu sebelah aku.. dier dgr aku ckp dier pon pandang.. pastu dier senyum..


mase aku ngn zaimi duk pandang ke mane si lisda nak g, abang tukang kasut yg de kat sebelah tu pon tetibe je bersuare..


"dorg nak shooting kat kedai emas tu.. semalam produksi ade bgtau abg.."


hoh? kot iya pon dorg nk blakon xkn dorg btau abg??

haha.. iya la tu dorg nak blakon.. jenuh kene touch up make up si lisda ngn sorg lagi artis pompuan tu.. sape ntah aku pon x kenal lg.. tp lisda cantik la..



pas kelas nana saje g balik kat set shooting tu.. tgk dorg duk blakon lg.. dengar la zamarul jerit2.. blakon cam cara dier salu blakon tu.. lisda cam xde dialog je.. huhu.. sempat la gak aku tgkp gmbr..
nk bgambar ngn dorg cam malu je plak.. lgpon cam sebok je.. zamarul pon tersengih2 je.. xtau la sbb panas ke hape.. haha..




jumpe artis lagi.. hahaha!!
(^^,)

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot

Disclaimer


All content provided on this "Syazni Rahim Blog" blog is for informal reading only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information or comments on this site or found by following any link on this site.

The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information.

The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.