Saturday, July 30, 2022

Siapa Pernah Jatuh Cinta - Kiambang

Lagu ni dinyanyikan semula oleh seorang anak muda bersuara klasik, iaitu Kiambang ni. SR selalu dengar orang guna lagu ni sebagai sound di video-video Tik Tok. Lama-lama SR yang jatuh cinta dengan suara Kiambang. Siap subscribe di Youtube dan juga Tik Tok!

Jom dengar suara Kiambang!

+++

 Siapa Pernah Jatuh Cinta - Kiambang (Cover)

Friday, July 29, 2022

GIVEAWAY BZ SATU 2022

SR nak join GA blog Zarida ni. Jom join juga, jom!

+++ 

GIVEAWAY BZ SATU 2022


SYARAT-SYARAT PENYERTAAN :

๐Ÿ’ FOLLOW blog ZARIDA
๐Ÿ’ Beralamat di MALAYSIA
๐Ÿ’ Buat satu posting dengan tajuk GIVEAWAY BZ SATU 2022 dan masukkan sekali banner di atas dalam entry tersebut dan back link ke entry giveaway ini
 ๐Ÿ’ Sila tinggalkan link entry korang tu di ruangan komen entry giveaway ini.

DOA AKHIR TAHUN & DOA AWAL TAHUN HIJRAH

DOA AKHIR TAHUN HIJRAH BESERTA MAKSUD

Lazimnya, menjelang akhir tahun dan memasuki tahun baharu, masyarakat kita begitu sinonim dengan bacaan doa akhir tahun dan awal tahun. Ya, memang tiada dalil yang menganjurkan doa dan zikir akhir tahun. Namun, tiada juga dalil yang melarang kita untuk berbuat demikian. Pun begitu, tidak salah untuk kita mengamalkannya kerana ia merupakan suatu perkara yang baik.

Doa akhir tahun boleh dibaca pada akhir waktu Asar atau sebelum masuk waktu Maghrib pada akhir bulan Zulhijjah.

Berikut adalah doanya:

ุจِุณْู…ِ ุงู„ู„َّู‡ِ ุงู„ุฑَّุญْู…َู€ٰู†ِ ุงู„ุฑَّุญِูŠู…ِ

ุงู„ุญَู…ْุฏُ ู„ِู„ّٰู‡ِ ุฑَุจِّ ุงู„ุนَุงู„َู…ِูŠู†َ، ูˆَุงู„ุตَّู„ุงَุฉُ ูˆَุงู„ุณَّู„ุงَู…ُ ุนَู„َู‰ ุณَูŠِّู€ุฏِู†َุง ู…ُุญَู…َّุฏٍ، ูˆَุนَู„َู‰ ุขู„ِู‡ِ ูˆَุตَุญْุจِู‡ِ ุฃَุฌْู…َุนِูŠู†َ

ุงَู„ู„َّู‡ُู…َّ ู…َุง ุนَู…ِู„ْู†َุง ูِู‰ ู‡َุฐِู‡ِ ุงู„ุณَّู†َุฉِ ู…ِู…َّุง ู†َู‡َูŠْุชَู†َุง ุนَู†ْู‡ُ ูَู„َู…ْ ู†َุชُุจْ ู…ِู†ْู‡ُ، ูˆَู„َู…ْ ุชَุฑْุถَู‡ُ ูˆَู„َู…ْ ุชَู†ْุณَู‡ُ، ูˆَุญَู„ِู…ْุชَ ุนَู„َูŠْู†َุง ุจَุนْุฏَ ู‚ُุฏْุฑَุชِูƒَ ุนَู„َู‰ ุนُู‚ُูˆุจَุชِู†َุง ุฅِู„َู‰ ุงู„ุชَّูˆْุจَุฉِ ู…ِู†ْู‡ُ ุจَุนْุฏَ ุฌَุฑَุงุกَุชِู†َุง ุนَู„َู‰ ู…َุนْุตِูŠَุชِูƒَ، ูَุฅِู†َّู†َุง ู†َุณْุชَุบْูِุฑُูƒَ ูَุงุบْูِุฑْ ู„َู†َุง، ูˆَู…َุง ุนَู…ِู„ْู†َุง ู…ِู…َّุง ุชَุฑْุถَุงู‡ُ، ูˆَูˆَุนَุฏْุชَู†َุง ุนَู„َูŠْู‡ِ ุงู„ุซَّูˆَุงุจَ، ูَู†َุณْุฃَู„ُูƒَ ุงู„ู„َّู‡ُู…َّ ูŠَุง ูƒَุฑِูŠู…ُ ูŠَุง ุฐَุงุงู„ุฌَู„ุงَู„ِ ูˆَุงู„ุฅِูƒْุฑَุงู…ِ، ุฃَู†ْ ุชَุชَู‚َุจَّู€ู„َู‡ُ ู…ِู†َّุง ูˆَู„ุงَ ุชَู‚ْุทَุนْ ุฑَุฌَุงุกَู†َุง ู…ِู†ْูƒَ ูŠَุง ูƒَุฑِูŠู…ُ

ูˆَุตَู„َّู‰ ุงู„ู„ู‡ُ ูˆَุณู„َّู…َ ุนَู„َู‰ ุณَูŠู€ِّุฏِู†َุง ู…ُุญَู…َّุฏٍ ูˆَุนَู„َู‰ ุขู„ِู‡ِ ูˆَุตَุญْุจِู‡ِ ุฃَุฌْู…َุนِูŠู†َ ูˆَุงู„ุญَู…ْุฏُ ู„ِู„ّٰู‡ِ ุฑَุจِّ ุงู„ุนَุงู„َู…ِูŠู†َ

Maksudnya:

Flask Air Nostalgic

Hari tu masa balik Kota Bharu, SR dengan zaimi pergi ke PKT di sebelah pasar Wakaf Bharu. Pertama kali SR masuk dalam PKT walau dah 10 tahun berulang balik rumah mertua. Jadinya barulah SR tahu, yang PKT ni barang-barang essential adalah di tingkat atas.

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot