Tuesday, April 28, 2009

Debaran...

Takutnya...

Esok exam RSGIS...

subjek ini berkisarkan satelit..
lecturer aku cakap..
kenape student boleh ingat name kereta, tapi tak pernah tau name satelit..

bg aku jawapan dia adalah sebab..
kereta salu lalu lalang depan mata aku..

satelit?
aku belum berkesempatan melancong ke angkasa lepas lagi..

dan ape kes aku nak amek tau pasal satelit?
pasal spesifikasi nya?
pasal tahun dia launch?
pasal negara mane launch dia?
pasal wavelength dia??

adoi..
dah la banyak..
diulangi..

BANYAK!

tp bila bace notes tadi aku dapat tau..
bahawa ruang atmosphera juga ade tingkap..hahaha!!

sounds silly but it's true..

penat part remote sensing [aku tak ingat ape yg aku bace],
masuk lak part GIS..

boleh pulak pecah dua..
Geographical Information System & Geographical Information Science..

Kena pulak hapal step2 nak modelling GIS..
Spatial data..
Arc Node la, Polygon Arc la..left-right la..
hadoi..

wish me luck ye kawan2..
huhu..

aku rase kapasiti otak aku dah full la, macam memerlukan defragmenting je..
file2 dalam otak dah tak tersusun..
em maybe aku juge patut buat disc clean up kat otak aku ni?
buang perkare2 tak penting yang dah jadi sampah..
contohnya macam kaler spek mate laily, plate nombor motor farid hajis, baju ape laily pakai mase exam last kat UMT, banyak lagi la.. yang pelik bab2 tu ingat pulak..

adoi..

emm..tetibe tringat pulak kat cerita La mujer en el espejo..
Maritza Ferrer!

hahaha!


current mood: Ting Tong..'bbzzztt..wayar putus.......'

12 comments:

  1. wt defragmentatiOn je..
    kalO disc celan up syg data2 tuh.
    tapi, baju time exam pOn igt. adeh~

    [tadi kamu dlm kancil. kitOrg baru trn bas pas exam. hu~]

    ReplyDelete
  2. satelit ok dari antenna kot
    huhu

    ReplyDelete
  3. good luck dear...study mmg mcm tu..kalau x penin kepala mmg x sah k...

    ReplyDelete
  4. haha..gud luck ye ngan satelit2 itu..

    ReplyDelete
  5. FUUYOOOOOOOOOOOOO

    GIS ni mmg ssh kot cos kwn wan pun ada ambik subjek ni.. huhu

    kalau x tau sal satelit nyanyi je lgu satelit elyana tu.. hahahah

    anyways good luck my dear..

    ReplyDelete
  6. teringat amek astronomi dulu

    haha

    dapt C

    amek sebab minat Dr.SMS

    tp dpt C

    ces

    repeat subjek lain

    ReplyDelete
  7. uit thanks! exam td kan...macam shial..haahah!!

    ReplyDelete
  8. haha...sume y kite hapal xkuar!whatafish!

    ReplyDelete
  9. haha..sbb tu aku x nyesal x menghapal..hik hik..hapal pon kuar bnde lain gak..hahahah!

    ReplyDelete
  10. beli la external hard disk murah jek kat pc hardware kekeke
    just kidding...

    p/s: ye la dgr cam susah jek..setelit yang elyana nyanyi tu sy tau la huhu

    ReplyDelete
  11. lain x study je last min,sy study selasa 2 sbb kevin blik2 msg suruh study,dia sgt panic byk nak hafal..

    then ktorang ym spot soalan yg kna highlight time lecture,nsib baik kuar tp xtau la jwb ok ke x..

    kevin ajak stay up study xtdo tp tiap x dia msg sy dah tdo..haha

    ReplyDelete

Ada apa-apa nak tulis? ;)

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot