Pages

Search This Blog

Wednesday, August 28, 2013

IKLAN PENGAMBILAN PEMBANTU PENGAWAS PEPERIKSAAN AKHIR SEPTEMBER 2013



Ada kekosongan kerja sementara dekat UiTM Negeri Sembilan ni.
Siapa yang tinggal area berdekatan Kuala Pilah, daripada duduk saja-saja kat rumah dan tak buat apa-apa tu bolehlah memohon kot?

Meh aku paste iklan yang aku dapat dari emel:

Assalamualaikum wbt dan Salam Sejahtera

Iklan pengambilan Pembantu Pengawas bagi Peperiksaan Akhir September 2013 (pra diploma & diploma) telah dibuka.

Sehubungan dengan itu, sekiranya ada dikalangan adik beradik / saudara / rakan kenalan tuan/puan berminat untuk memohon jawatan ini, boleh mendapatkan borang di  Pejabat Am HEA, UiTM Caw. Negeri Sembilan mulai 28 Ogos 2013 (Rabu).

Berikut merupakan antara syarat-syarat perlantikan  :

1. Warganegara Malaysia (Bumiputera) berumut 17 tahun keatas dan tidak melebihi 30 tahun.
2. Sihat tubuh badan dan komited dengan tugas diberikan.
3. Kelayakan minimum SPM atau tamat tingkatan 5
4. Pelajar UiTM/ bekas pelajar UiTM/ Staf UiTM tidak dibenarkan memohon
5. Kadar elaun RM 4.00 sejam
6. Taraf jawatan adalah sementara. (mengikut tempoh peperiksaan dari 25/09/2013 - 13/10/2013 )


Tarikh tutup permohonan adalah pada 12 September 2013  (Khamis).

Terima kasih  
Nor Zakiahanim Zakaria              
Penolong Pendaftar
Unit Peperiksaan
Bahagian Hal Ehwal Akademik
UiTM Negeri Sembilan
Tel:: (06) 4832113 / 2259 | Fax :: (06) 4842521/2273
Email ::
zakiahanim@ns.uitm.edu.my

Ok, bolehlah try kepada yang berminat..

p/s: meriah sungguh UiTM ni tadi sebab Pak Nil datang..hew hew hew..

Rabu Resepi | Resepi Sotong Sumbat

Rasanya macam nak buat segment "Rabu Resepi" lah kat blog ni..hahaha..
Alang-alang nak merajinkan diri memasak kan..

Boleh?

Hihihi..

Ok, ini pun aku ambil dari Buku Resepi emak aku je, kiranya, entry pertama untuk Rabu Resepi ni adalah resepi Sotong Sumbat! Yea!



Bahan-bahan:

1 kole beras pulut (ditanak)
12 ekor sotong segar
Santan @ Kelapa
1/2 inci halia
2 ulas bawang merah
1 sudu teh halba


Cara-cara memasaknya:

Isikan pulut yang telah ditanak ke dalam sotong yang telah dibersihkan, dan aturkan sotong-sotong itu ke dalam periuk dan nyalakan api perlahan.

Tuangkan santan cair sedikit, dan masukkan juga bawang merah dan halia yang telah dimayang. Masukkan juga halba.

Masak sehingga mendidih, dan selepas itu masukkan pula santan pekat dan garam secukup rasa.
Kacau supaya rata dan tunggulah sehingga masak.


Nanti kuah dia akan jadi warna pink gitu..
Selamat mencuba!!


Monday, August 26, 2013

Acara Kayuhan Syria 2013 di Putrajaya September ini

Hai all..

Bulan September ni, MERCY Malaysia akan adakan acara kayuh basikal untuk Syria di Putrajaya..




Ini info dia untuk aku kongsikan kat korang semua, aku dapat info ni dari emel:

MERCY Malaysia, in collaboration with Harapan Baiduri Sdn Bhd and the Malaysian National Cycling Federation, is organising an event called ‘Cycling for Humanitarian Efforts for Syrians 2013’: Date : 1st of September 2013 (Sunday)
Registration : 7.30 am
Venue : Dataran Putrajaya, Presint 3, Putrajaya (In front of the Palace of Justice)
Distance : 10 km (Light and easy route) and 40 km (Professional route)
Registration fee : RM35.00 per participant (includes a T-shirt, a goodie-bag and RM10 donation to the MERCY Malaysia Syrian Humanitarian Fund)
We have great pleasure to invite your organisation’s staffs or students to participate in this event.
T: 6-03-2273 3999 F: 6-03-2272 3812 M: 6-019-240 3546 E: azril@mercy.org.my W: www.mercy.org.my

Pls do show your support and take part in this event. Help Syria ! Also pray for us who will be leaving for Cambodia for the Kembara Kemanusiaan Projek Bekalan Air Bersih on the same day.
May Allah Ta’ala on the occasion of Eid give us the guidance to resolve that we shall make the Quran and Sunnah our guiding light and practise Islam as much as possible in our deeds 
Norshiha Saidin Head of Community Network
Office of Industry, Community & Alumni Network(ICAN)
Level 20, Tower 2, Engineeering Complex
Universiti Teknologi MARA
40450 Shah Alam, Selangor
Tel: 03 55442824
Fax: 03 55442821
Ok, jadi pada siapa-siapa yang suka berkayuh basikal tu, bolehlah turut serta kalau tak ada apa-apa hal hari tu.. yuran pun tak mahal sangat kot, RM35 termasuk t-shirt, goodie bag dengan siap buat donation sekali kan..




Alang-alang tu aku nak share sekali apa kebaikan dan manfaat yang boleh korang dapat kalau suka kayuh basikal ni, aku share dari blog Deen MTB:

Mengayuh basikal akan menguatkan otot-otot terutama, kaki, betis, paha, lengan , perut dan sebagainya. Malahan berbasikal dapat mengelakkan kecederaan lutut bagi orang yang sudah berusia berbanding dengan berlari. Di kampung kampung masih boleh di lihat ramai warga emas yang gemar menggunakan basikal. Kebanyakkan dari mereka bertubuh tegap dan masih sihat walaupun usia telah melebihi angka 70 tahun. Keupayaan mereka berbasikal menggambarkan yang mereka ini bebas dari sakit sakit kronik seperti kencing manis dan darah tinggi.
Berbasikal juga membuktikan yang mereka ini tidak nyanyuk dan memiliki otak yang sihat. Tahukah kita orang gila tidak boleh berbasikal. Berbasikal memerlukan keseimbangan otak dan tumpuan yang tinggi bagi menyeimbangkan badan. Ini tidak mampu di lakukan oleh orang yang tidak waras. kalau tak percaya anda ambil basikal dan beri pada orang gila, mesti dia akan kayuh masuk ke dalam sungai. Sebab tu kita katakan orang gila otak tak centre. Bunyinya melucukan tetapi ianya telah disahkan oleh pakar. (Orang gila dan bodoh bodoh alang tidak sama yer )
Baru baru ini sekumpulan doktor pakar saraf dari University Gothenburg Sweden menyatakan berbasikal adalah cara yang paling baik untuk bebas dari Migrain (sakit kepala). Hasil kajian yang telah mereka lakukan ke atas pesakit migrain mendapati berbasikal akan menghasilkan tindak balas yang mampu menghilangkan stress dan membaiki kualiti tidur dan ianya akan menstabilkan denyutan di kepala. Lama kelamaan pesakit akan sembuh secara semula jadi.
Amacam?
Nak join kayuhan Syria?

p/s: Aku baru tau orang gila tak boleh kayuh basikal..heheee
 

Tuesday, August 20, 2013

Kesan Bermanja Dengan Kucing



Siapa suka kucing?
Angkat jari!

AKu pun suka kucing jugak, serius.
Kalau jumpa kucing mesti nak pegang, nak usap kepala, nak gosok perut, nak peluk cium.. walaupun kucing kat kedai makan..hehe..

Tapi sejak ada Adam ni, nafsu kena kawal beb.
Sebab kalau boleh tak nak dedah kan Adam kat bulu-bulu kucing lagi.

Nanti dia besar sikit baru aku nak berkecimpung dengan kucing balik.

Memanjakan kucing ni memang ada kesan. Baik kesan buruk, atau kesan baik.

Aku tak nak cerita pasal kesan buruk bermain dan bermanja dengan kucing hari ni, aku nak kongsikan kesan2 positif jika kita sayang kucing ;)



Kucing selalunya akan membuat 'purr' iaitu getaran halus bila dipegang oleh orang yang dia rasa selesa. 'Purr' tu sebenarnya boleh bagi banyak manfaat teraputik. Ewah!

Antara manfaat bermanja dengan kucing kesayangan korang adalah:

1) Kucing boleh membantu melegakan penyakit Dyspnea. Dyspnea adalah sejenis penyakit di mana seseorang itu akan merasa seperti tidak cukup nafas dan tercungap-cungap.

2) 'Purr' kucing mampu untuk memberi kesihatan dan kekuatan kepada tulang orang yang memegang kucing tersebut.

3) Berkomunikasi dan membelai kucing juga mampu untuk merendahkan tekanan darah.

4) 'Purr' kucing juga mampu untuk melegakan jangkitan dan bengkak pada otot badan.

5) Getaran 'purr' dari kucing juga boleh menyembuhkan luka pada otot dan tendon.

6) Membelai dan memelihara kucing di rumah boleh mengurangkan risiko serangan sakit jantung.

7) Dan yang pastinya, membelai kucing mampu melahirkan ketenangan dalam diri.


Ok, pergi peluk cium gomol buah hati bulus masing2!!


p/s: Rindu kekucing kat rumah mak..

Monday, August 19, 2013

Buku Resepi Emak

Emak aku memang ada 1 buku kulit tebal yang dia tulis tangan segala resepi yang ada dalam tu.
Maka semalam, terdetiklah dalam hati aku untuk pinjam..hahaha

Konon nak try lah buat masakan yang ada terkandung dan tertulis dalam tu.. hiks

Buke resepi emak. Bermula 1988.

Bila belek buku ni, memang terserlahlah kerajinan emak aku, handwritten kot semua resepi.
Dahlah tulisan dia lawa.

Buku memang nampak buruk dan uzur dah, tapi ini dikira arkib keluarga ni. hehe..

Sebagai seorang isteri dan ibu sekarang ni (haktuih), maka aku pun memasang azam bahawa aku nak try lah buat sebanyak mungkin resepi yang mak aku tulis ni. Aku pun akan compile la resepi2 yang aku akan dan dah buat dalam buku resepi aku sendiri pulak nanti.

Harapnya lah kan.
Harapnya bukan hangat-hangat taik ayam sajok..keh3

Dan aku akan share jugaklah resepi2 tu kat blog mana yang aku rasa menarik.

Tak takut ke terkongsi resepi rahsia keluarga?

Ewah..

Takde maknanya..

Buat apa nak rahsia2.. aku bukan tokey catering.
:D

Sebagai permulaan, mehlah nak share resepi pertama yang emak aku tulis dalam buku ni.

Jeng jeng jeng!

RESEPI KEK KUKUS *sedap kot.. emak selalu buat!*

Bahan-bahannya:

5 biji telur
1 kilo tepung gandum
1 kotak kismis
2 cawan gula halus
1 cawan gula (untuk gula hangus)
1 1/2 ketul butter
3 sudu teh serbuk bikarbonat
2 sudu teh krim tar tar

Cara-caranya:

Pukul butter dan gula halus hingga sebati.
Pukul telur hingga berbuih.
Ayak tepung gandum bersama serbuk bikarbonat dan krim tartar.
Masukkan telur tadi secara berselang-seli ke dalam adunan butter dan gula yang telah dipukul, dan gaulkan bersama kismis.
Buatkan gula hangus, dan dalam keadaan masih panas masukkan ke dalam adunan tadi, dan gaul hingga rata.

Sapukan sedikit marjerin pada loyang dan lapiskan dengan kertas minyak, dan tuanglah adunan tadi untuk siap sedia dikukus.

Letakkan loyang pada pengukus, dan kukuslah selama 5 - 6 jam, dan pastikan air tidak kering sepanjang tempoh kukusan.

Untuk hasil terbaik, gunakan dapur minyak berbanding dapur gas biasa.

Haihla..
sendiri taip, sendiri terliur ni.

Jom sama2 buat!

p/s: korang masih dalam mood raya ke?

Thursday, August 15, 2013

Suamiku Sayang

Allah, syukur kau kurniakan Zaimi untuk aku.
Dia sangat membantu dalam menjaga Adam. Dia rajin tolong. Dia jarang sangat tak involve dalam apa2 perkara berkaitan anak kami Adam Zuhairi.
Syukur ya Allah.
Sayu pulak hati ni bila tengok dia tidur kat lantai, sedangkan aku dan Adam tidur atas katil dia. Oh lupa nak cakap, sekarang ni kat kampung dia, kat Pasir Pekan, Kelantan.
Nanti naik rumah baru, kita beli cot Adam ye. :)
Sayam ko demo..

Sunday, August 11, 2013

Raya Pertama Bersama Adam Episod KB

Yaw!
Raya kedua gerak balik KB.
Adam raya dengan keluarga ayah pulak! Yea!
Since internet tak elok sangat, malas nak taip panjang2.
Tengok gambar aje lah ye ;)

Friday, August 9, 2013

Raya Pertama Bersama Adam

Alhamdulillah, tahun ni beraya dengan ahli keluarga baru, my son Adam Zuhairi :)
Tahun ni first day raya, raya kat Semenyih :D
Tq zaimi ,)
Tapi raya kedua sebelum subuh dah kena gerak balik KB huhu.. baik, menurut perintah!
Overall raya best sebab tahun ni ramai, keluarga angah je takde.
Mak macam biasa lah, masak nasik minyak, kurma ayam, rendang daging, kuah kacang, lontong, bla bla bla...
Jadi, dikesempatan ni.. mohon maaf zahir batin, selamat hari raya ;)
Meh la tengoj gambar2 raya kitorang..hehe

Wednesday, August 7, 2013

Amalan Supaya Anak Jadi Baik (Insyaallah)

Tips-tips amalan ni aku terbaca di Facebook.
Aku tertarik untuk cuba.

Semoga anak aku Adam menjadi anak yang baik.. :')

Anak aku Adam Zuhairi Bin Ahmad Zaimi


Jadi aku share jugalah dengan semua orang, agar kita sama-sama mendapat manfaatnya, Insyaallah.
Petikan kata-kata ni katanya dari Ustazah Muhaya..



Jom amalkan 10 tip dibawah ini bermula dari hari ini juga.
1. Kalau tiba-tiba teringatkan anak kirimkan bacaan Al Fatihah. Sampai ke ayat "iyyakanakbudu waiyyakanastain" - yang ertinya "Hanya kepada Mu kami sembah dan hanya padaMU pohon pertolongan..", mintalah apa-apa hajat masa itu yang ada hubung kait dengan anak yang Kita ingat tu, habiskan bacaan surah Al Fatihah doakan semuga anak kita diberi kefahaman yang sebenarnya dalam urusan agamanya, memiliki ilmu yang bermanafaat Dan serahkan urusan anak kepada Allah untuk menjaganya.

2. Pandang wajahnya semasa dia tidur ucapkan bahawa, ibu nak (nama anak) jadi anak yang soleh sayang!. Cubalah amalkan ( ustaz kata ini makna kita bercakap dengan rohnya ) Dan ucapan ini adalah DOA Dan Allah Maha mendengar lagi maha melihat.

3. Masa bangun solat malam, solatlah hajat disisinya. Maksudnya Kita solat dalam bilik dia Dan dekat dengan dia. Jika Kita selalu buat Dan Kita juga selalu beritahu dia yang Kita sering doakan dia, dia akan rasa satu ikatan kasih sayang yang hakiki yang Kita amat sayangkan dia dan nak dia jadi anak soleh.Dia akan tahu Kita selalu solat hajat untuknya.

4. Minta dikasihani. Ucapkan setiap masa bahawa kita ni sedang menunggu panggilan Allah. Jika Dia tak jadi anak soleh bermakna dia tak sayangkan kita dan tentunya kita akan merana di Alam Barzah nanti.

5. Peluklah anak selalu walaupun dia sudah besar, sebagaimana Kita tatang dia masa kecilnya. Aura ciuman dan belaian ibu sambil bisikkan padanya yang kita bangga mempunyai anak sepertinya.

6. Maafkan anak Kita setiap masa walaupun perbuatannya amat melukakan hati Kita.Muhasabbah diri mungkin kesilapan yang anak lakukan itu adalah kerana dosa-dosa kita dimasa lampau.

7. Yang paling penting jaga tutur kata Kita, jangan sekali-kali ucapkan perkataan yang boleh melukakan hatinya. Jika ini berlaku juga kerana kita TER.. kata, cepat-cepat cari masa yang sesuai untuk Kita minta maaf padanya. Mengakulah padanya itu kelemahan Kita, Kita marah kerana dia buat salah,bukan bermaksud membenci.Ceritalah buat macam dramapun boleh .

8. Amalkan membaca ayat 40 surah Ibrahim supaya Kita,anak Dan zuriat keturunan Kita termasuk dalam golongan orang2 yang tetap mendirikan Solat. [Wahai Tuhanku! Jadikanlah daku orang yang mendirikan sembahyang dan demikianlah juga zuriat keturunanku. Wahai Tuhan kami, perkenankanlah doa permohonanku.]

9. Selalu ingatkan anak bahawa tak guna ada pangkat, belajar tinggi, hatta hafal Quran sekalipun jika tidak mempunyai peribadi yang mulia.Allah tak pandang wajah yang cantik tapi pandang hati yang cantik. Allah tak sayang, manusia tak suka.

10. Masa basuh beras niatkan "Ya.. Allah lembutkanlah hati anak-anak ku sebut nama dia.....untuk faham agamanya ", [kenapa Kita nak dia faham agama, kerana anak yang tak faham agama boleh bawa ibubapanya juga ke neraka] sebagaimana engkau lembutkan beras ini menjadi nasi ". Basuh beras lawan jam ( macam org tawaf ) sambil selawat kepada Nabi Muhamad S.A.W. Masa buat kerja ini hati jangan lalai..dan ingat kepada Allah selalu.
-( Dr. Muhaya)

p/s: Semoga kita juga menjadi ibubapa yang baik.. amin.. 


Kuih Cornflake Madu y'all!

Weehuuu!
Malam ni aku dengan nana berjaya menyiapkan 3 balang besar kuih cornflake madu hahaha..
Ala siapa yang dah biasa buat mesti buat rolling eyes je kan.. keh3..
Actually kami tak pernah buat pun, selalu nana dengan oboi buat yang kuih cornflake yang macam biskut tu, yang letak ceri kat atas tu..
Malam semalam tetiba terasa nak cuba buat pulak kan.
Google resepi, tengok2 alah.... sonang eh!
Resepinya:
6 sudu besar butter
6 sudu besar gula (boleh adjust ikut taste memasing)
2 sudu besar madu
Coklat rice (untuk tabur atas kuih)
Sekotak cornflake
Caranya:
Cairkan semua bahan kecuali coklat rice dan cornflake dalam kuali dengan api kecil. Agak2 je api tu, takut hangit pulak.
Bila dah cair, kacau2 sikit bagi sekata, terus tuang dalam bekas yang korang dah letak cornflake tu.
Then gaul sampai semua cornflake nampak bersinar, dan bila korang rasa dah cukup manis. Kalau tak cukup manis atau nampak macam ada yang tak sekata, mungkin tak cukul sosnya, boleh lah panas kan lagi. Ikut suka korang.
Lepas tu, letaklah dalam cup kecik2 yang selalu orang buat apam corak tu.. letak ikut koranglah, kalau kedekut letaklah sikit..haha
Lepas tu tabur coklat rice.
Susun elok2 dalam loyang, then bakar dalam oven selama 5-7 minit.. untuk lekatkan kepingan2 cornflake tu.. siap!
Hasilnya meletops! Tapi bila dah bakar rasa manis dia yang melampau akan berkurang, jadi macam just nice :)
Tadaaa!
P/s: siapa malas nak buat bolehlah buat tempahan kat kuih raya cornflake madu ni kat adik aku nanti ye.. especially yang duduk area semenyih.. hihi

Sunday, August 4, 2013

Adam, Aisyah dan Angah

Last week kot, adalah pergi rumah angah dekat Taman Impian Ehsan, Balakong..
Saje je lah, bawak Adam Zuhairi jalan-jalan melawat moyang dia..hehe..
Ye lah, nenek aku duduk sekali dengan angah.


Lepas tu adalah ambil gambar dorang tiga orang..
Actually Aisyah tu adalah anak kedua angah aku, yang jaraknya 15 tahun dengan abang sulung dia!

Kiranya, masa aku kahwin dengan zaimi bulan 1 2012 haritu, bukan aku yang mengandung terus, aku tak bunting pelamin, tapi angah shidah pulak yang pregnant..hik3..

Rezeki kan, kita tak tau bila Allah nak bagi.. Aku dapat Adam pun lambat, lepas 7 bulan kahwin baru merasa mengandung.. :')

Makanya, tak pasal2 adam ada makcik yang cuma tua dari adam 6 bulan je..hehee..

p/s: mood raya korang dah datang ke belum?

Friday, August 2, 2013

Petua Rawat Bayi Batuk

Alaaa..

Betapa tak syoknya perasaan bila Adam dah 4 kali muntah sebab batuk.
Hmm..

Ingat kalau ambil dia petang nanti, pengasuh cakap dia ada muntah lagi, nak bawak dia pergi klinik lah kot. Ish risaulah mak adam.. :(

Tapi dia takde pulak nangis2 ke apa, cuma ada lah dia batuk2 sikit2..
Lepas tu bila dia nak bercakap, buat bunyi awuu aguu tu, dia macam akan tersedak sikit..

Tapi adam nampak ok je, berkayuh2 bukan main..

Satu lagi kenapa dia muntah, sebab suka sangatlah jolok jari sampai anak tekak.. haih la Adam Zuhairi..


Tapi tu lah, kalau bawak pergi klinik pun takut tak ada solution lah pulak, sebab bayi mana boleh makan ubat sangat kan. Adam pulak baru je 3 bulan lebih..

Maka tadi aku saja lah google cara-cara hilangkan kahak / batuk pada bayi, then terjumpalah ini:

1. Madu asli.

Untuk bayi atau kanak-kanak, 1 sudu kecil.. Kalau rasa madu tu macam pekat jer, boleh tambah air sikit.Madu boleh mengeringkan kahak. Campurkan madu pada susu bayi atau beri mereka minum madu sedikit setiap hari. Psssttt sila guna sudu plastik yer!


2. Kunyit hidup atau bawang putih.

Kunyit hidup tu, gosok la kat mana2 permukaan yang kasar untuk dapatkan serbuk, lepas tu serbuk kunyit tu dicampurkan dengan minyak masak kemudian sapukan ke dada bayi.. Kalau nak guna bawang putih, bakar sikit bawang putih tu tapi jgn la sampai hangit.. Caranya sama jer guna kunyit, gosok, ambil serbuk,kemudian campur dengan minyak masak baru sapu ke dada bayi.


3. Daun kaduk.

Ramas daun kaduk dengan kapur sirih. Kemudian sapukan pada dada dan perut bayi. Kahak akan keluar bersama najis bayi nanti..


4. Kismis

Kalau anak kita dah boleh mengunyah, amalkan makan kismis sebanyak 21 biji setiap hari. InsyaAllah batuk akan hilang.


5. Daun Bunga Tahi Ayam.

Ramaskan dengan kapur sirih sampai berlendir kemuadian sapu kat tengkuk dan dada.


6. Gula Melaka

Bagi menghilangkan batuk berkahak yang berpanjangan, terutama pada kanak- kanak ambil gula melaka, pecahkan kecil-kecil dan berikan pada anak anda dan makan seperti gula- gula. Lakukan beberapa kali hingga sembuh.


7. Pucuk Ubi

Jika anak kecil anda sedang batuk, cubalah merawatnya dengan cara berikut. Ambil sedikit pucuk ubi dan sedikit kapur (kapur yang digunakan untuk makan sirih) dan ramas-ramas atau digonyoh dengan kedua-dua tapak tangan hingga keluar air.
Ambil air itu dan sapukan dileher dan dada anak anda. Insya Allah, batuknya akan berkurangan dan beransur hilang. 

SUMBER


Bolehlah kalau nak cuba kot.. Mana tau dengan izin Allah boleh pulih.. Insyaallah.. Tapi aku tak bertanggungjawab kalau apa-apa ya.

Tapi ada satu lagi artikel aku jumpa ni, kaedah hilangkan batuk pada bayi yang dia buat macam lagi efisyen. Dia guna steam bawang putih. DIa siap letak lagi gambar dia tengah rawat bayi dia.

So, korang bolehlah KLIK SINI untuk tengok, dan boleh juga kita sama-sama cuba kot kan?

Hai lah anak.. risau!


p/s: Emak sayang Adam Zuhairi.. 

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot

Disclaimer


All content provided on this "Syazni Rahim Blog" blog is for informal reading only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information or comments on this site or found by following any link on this site.

The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information.

The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.