Search This Blog

Saturday, August 15, 2020

Cerita Viral Kebangsaan - Khairul Hakimin Muhammad | Review Buku


Hmm.. Macam mana nak mula ek.
Buku ni aku baru beli dalam bulan lepas.
Entah kenapa rasa tertarik benar nak beli.

Tapi, dah nama pun cerita viral kebangsaan, dan ada pulak lambang Facebook kan, sebenarnya, penulis ibarat membukukan status-status Facebook beliau je.

Aku berbelanja untuk baca status Facebook dalam versi hardcopy je
Dahlah outdated sebab buku ni terbitan 2018.
Kalau aku beli masa 2018 ke 2019 ok la kot.
Ini macam baca pendapat penulis secara throwback la kiranya.

Hahahaha
(Gelak kat diri sendiri)

Ulasan penulis kira ok lah.
Boleh lah.

Personally, 2.5 bintang.

Ah malas la nak tulis panjang-panjang.
Maleh aku.
Hmmm.. nape la aku beli buku ni why why why..

22 comments:

  1. so overall best ka nda buku ni? macam duhh.. ja haha

    ReplyDelete
  2. Dah terbeli, baca terus saje. hihi

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. yang paperback ni pun dah mahal la bagi saya setakat status facebook je hahaha

      Delete
  4. Status ketinggalan zaman ya?
    Kalau bukukan pos tulisan blog ada tidak orang hendak beli?
    Hehe ada berangan bukukan tulisan-tulisan yang ada dalam blog.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mungkin sebab dia kuppas tu isu viral semasa, jadi cerita viral ni lama2 dia sejuk, siap ada yang tak ingat kisah viral yang mana hahaha

      Eh tapi kalau blog dibukukan, dan isi tak jenis hangat seketika, ok je rasanya, ada orang buat ;)

      Delete
  5. Boleh tambah koleksi buku syazni hehehe

    ReplyDelete
  6. Nampak menarik bila tengok kulit buku

    ReplyDelete
  7. hahahahha adeii macam mana la boleh terbeli ek, sebab masa tu dia popular kot dengan status2 dia..tapi kadang ada jugak la status dia yang saya tak berapa setuju jugak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah, saya pun masih terfikir2 macam mana boleh terbeli hehe

      Delete
  8. Kena beli dulu buku Rahsia Bapa Viral Kebangsaan. Penulis yang sama. Dia ajar bagaimana pengguna facebook bersosial dengan betul.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo.. bersosial dengan betul ek? insyaallah kalau terjumpa bukunya

      Delete
  9. Adoi.. pernah juga ada perasaan tu..
    Bila terbeli buku yang.. Hurm..

    ReplyDelete

Ada apa-apa nak tulis? ;)

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot

Ya it's me