Search This Blog

Friday, October 30, 2020

Hikmah Itu Ini | Fiksyen

  Assalamualaikum semua, ada ke yang ternanti sambungan cerita cerpen yang lepas?

Ok, jom layan 😜

HIKMAH



“Rugilah awak. Orang dah bagi peluang untuk ubah hidup, awak tak nak”, sesungguhnya itu bukan kali pertama keputusan dirinya dipertikai oleh gadis ini. Jeda, Ismat memang tidak terasa mahu menjawab mahupun membidas. Hatinya terasa sedikit terguris tapi Ismat malas hendak memanjangkan cerita. Bukan Ismat sebegitu terdesak mencari kerja sampai harus memaksa diri menerima tawaran kerja sebagai pengurus di cawangan baru kedai bapa saudara Akalili.




Content cerpen ini telah dikeluarkan untuk projek seterusnya, stay tune!

Terima kasih untuk sokongan!




35 comments:

  1. nice... creatif sgt la syazni ni ..kagummm

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah sebab suka hihi, baru belajar2 nak menulis ;)

      Delete
  2. Replies
    1. Bibit jodoh dah ada depan mata? Eh? hehehe
      Terima kasih sudi baca ;)

      Delete
  3. rajin
    dulu kan masa sek hingga umur 20 an tu akak minat menulis, cita2 pun nak jd PENULIS NOVEL he he
    coretan2 cerita ,angan-angan ,masa keja opis pun asyik menulis ha hha ntah mcmana minat tu kian terkuburr dek kesibukan hidup di kotaraya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. samalah kak, cita2 jugak tu..hehe.. betul bila dah masuk U, kerja..memang berkubur je hasrat. itu yang saja tulis2 di blog, mengisi masa lapang sambil2 hilangkan stress hehe.
      bila ada orang komen, lagi jadi seronok. Terima kasih kak sudi baca dan komen ;)

      Delete
  4. nanti boleh tulis skrip utk drama n filem la... tahniah!

    ReplyDelete
  5. Wah, lepas ni ismat bercinta dgn jun la plak, hihi..tak sabar2x nak tau seterusnya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe cerita dah semakin ke penghujung 😊
      Terima kasih kak sudi baca 😁

      Delete
  6. WOW MENARIK BETUL KATA CIKGU AK BOLEH CUBA TLS SKRIP DRAMA PULA

    ReplyDelete
  7. wah syaz jadikan siri pas ni naa :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyaallah jika ada yang sudi baca hehehe 😉

      Delete
  8. Teruskan menulis... boleh baca-baca santai.

    ReplyDelete
  9. Uncle teros gugel maksud 'jeda'.... hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe jumpa tak maksudnya uncle?
      Terima kasih sudi baca 😊

      Delete
  10. Adakah Ismat dengan Jun pulak lepas ni? Lepas tu buat bisnes kuih dengan Jun sebab dalam bank akaun Ismat pun dah boleh buat modal bisnes tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihihi mungkin ya mungkin tak? Terima kasih sudi baca 😘

      Delete
  11. Storyline dah best, next level ke novelis kak. :)

    ReplyDelete
  12. Tahniah
    Jangan sia2kan bakat menulis yang dianugerahi.
    Teruslah berkarya.

    ReplyDelete
  13. Menarik ni Syaz. Teruskan minat menulis . KakYa pon ada jugak satu cerpen masuk akhbar masa muda2 dlu.dlu rajin laa menulis cerpen sekarang ni dah ke laut dalam ...

    ReplyDelete
  14. Omg suka sangat tengok duit banyak sampai terlanggar meja orang jual kuih ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe 😉
      Terima kasih zumal sudi baca ya

      Delete
  15. Garangnya Jun terun nk report PPIM... hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Independent lady kan 😉
      Terima kasih kak mim sudi baca 😁

      Delete
  16. marah sgt tu.. ok next nk baca lg

    ReplyDelete

Ada apa-apa nak tulis? ;)

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot

Ya it's me