Search This Blog

Saturday, October 31, 2020

Abah 60!

 Semalam birthday abah yang ke 60!

Sekejap je rasa, tiba-tiba orang tua aku dah benar-benar tua.

*sedih

Walaupun dari kejauhan, tapi dah sambut dah birthday dia dan amir masa balik Kuantan beberapa minggu lepas, makan-makan di The Chicken Rice Shop je.


Ayu yang bising asyik tanya mana nasik dia tak sampai lagi hehe


Pose dulu sementara makanan belum sampai masa ni.


Budak-budak memang akan order nasi bulat-bulat ni je lah!
Suka sangat.


Muka letih gila sampai mata macam juling pun ada hahaha, sebab penat jugak naik kereta empat jam hihi




Sambut sekali je birthday abah dengan amir sebab bulan yang sama.

Fun fact, sebenarnya masa mengandungkan amir, due bersalin adalah sama dengan birthday abah, iaitu 30 Oktober.

Tapi disebabkan aku ada kencing manis, maka kena bersalin dua minggu awal.
Itu yang birthday amir jadi 16 Oktober 2015.



Ya mungkin ada yang perasan, muka abah dengan amir sama, kan?

hahaha

Memang pun, muka diorang berdua sama.
Agaknya sebab amir ikut muka aku, aku ikut muka abah.

Maka amir dengan abah dah macam kembar kikiki..
Perangai pun sama 😆😜

Amir memang rapat sangat dengan wan dia ni, kalau balik sana, mesti menangis-nangis kalau nak balik rumah.



Seronok masing-masing, dari cucu ke nenek dan wan, semua happy sebab lama dah tak jumpa.

Insyaallah, ada rezeki akan balik Kuantan lagi.
Ingat nak balik KB weekend ni, boleh singgah Kuantan.
Tapi tiba-tiba Seremban Red Zone semula, tak berani pulak nak ke mana-mana..
Takut tersebar penyakit tanpa sengaja pulak.
hmmm...

Happy birthday buat abah, semoga terus sihat dan dimurahkan rezeki 😉

60 comments:

  1. Selamat ulang tahun buat abah nya ya mbak, semoga sehat selalu, panjang umur, semoga diberikan kelancaran rezekinya. Salam kenal mbak. Terima kasih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kenal Andy!Aminn.. terima kasih atas doanya 😊

      Delete
  2. Hb en abah.
    Dah jadi warga emas
    Kalau pegawai kerajaan dan kena pencen wajib dan banyak dapat imbuhan
    Nampaknya wak lebih senior daripada en abah
    tapi wak tak rasa tua, masih berupaya membanting tenaga.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah wak, abah memang bekerja sendiri juga, muda2 dulu je askar hehe 😊

      Delete
  3. waaa tak nampak 60 pun!!!!! muda ja nmpk.. happy birthday Uncle :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe bangga la dia kalau tau ada orang puji ni hahaha thanks atie 😊

      Delete
  4. semoga terus diberikan kesihatan yang baik.

    ReplyDelete
  5. Masih sihat abah tu kan? Happy birthday...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah, terima kasih abam kie 😊

      Delete
  6. Happy birthday utk ayah Syaz. Moga beroleh kebaikan & kesihatan berpanjangan aamiin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih sis hazel amin ya rabbal alamin 😊

      Delete
  7. Selamat hari lahir buat abah Syaz.Semoga pjg umur, dikurniakan rezeki berkat melimpah ruah, sentiasa dlm lindungan, rahmat dan redha Allah SWT. Aamin aamin Ya Mujib.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasoh atas doa doanya kak ya, amin ya rabbal alamin 😊❤️

      Delete
  8. Hepi besday utk abah syaz, Alhamdulillah seronok dpt raikan besday insan tercinta..akk ni dua2 telah pergi meninggalkan akk selama2nya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah, terima kasih kak azimah. Tersentuh saya baca komen akak 🌺

      Delete
  9. Wah! Steady lagi walau 60... apa rahsia dia?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mungkin sebab dia askar kot dulu uncle? Hihihi

      Delete
  10. sedih kan bila tengok cepat je mereka berusia..semoga dipanjang umur utk keluarga sis

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah.. terima kasih, aminn ya rabbal alamin 😊

      Delete
  11. hepi besday abah tuuh., semoga dijauhkan segala penyakit dan dipanjang umur dan dimurahkan rejekinya., aminnn

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih wak lat, amin ya rabbal alamin 😊

      Delete
  12. Alhamdulillah. Selamat Hari Lahir. Ceria Selalu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah, terima kasih Pak Idrus 😊

      Delete
  13. Selamat hari lahir buat abah akak. Semoga diberikan kesihatan yang baik, dipanjangkan usia dan dimurahkan rezeki. Aaminn

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih fizah atas doa doa nya, aminn ya rabbal alamin 😊

      Delete
  14. Sanah helwah untuk ayahnya.Moga dipermudahkan urusan ibadah.Sihat.Aamiin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih PC, aminn ya rabbal alamin 😊

      Delete
  15. Umur 60 masih kuat lagi tu semoga panjang umur murah rezeki

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih mizi.. amiinn ya rabbal alamin 😊

      Delete
  16. Moga abah sentiasa sihat dan gembira di samping keluarga, dan cucu-cucu tersayang. Selamat ulang tahun.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih sis Amie, aminn ya rabbal alamin 😊

      Delete
  17. Selamat hari lahir. Semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih KK, amiinn ya rabbal alamin 😊

      Delete
  18. Muda lagi abah. Seronok makan beramai-ramai di luar.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah, rindu juga sebenarnya, tapi tak dapat balik selalu musim2 covid ni 😣

      Delete
  19. Selamat Hari Jadi Pakcik~

    ayah saya lagi tua la...kekeke...

    ReplyDelete
  20. Happy belated birthday to both of them...haah muka amir ngan atuknya sama...

    ReplyDelete
  21. Happy belated birthday Pak Cik...

    ReplyDelete
  22. i used to envy people whose father still alive..my dad died n i never get to say goodbye to him. He admitted to the hospital due to cancer, that time i was busy with PMR prep and i rarely visit him. Early morning Syawal 5, 2006 i've got phone call from ma sister, she said that dad are coming home and i was so excited..cleaning up his room, waiting for his arrival. He did coming home but only his body n i didn't expect that. i just hoping i could hug him while he still alive n say that i loved him so much..

    btw.. happiest birthday to your father. Allah blessed u and family..amin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Very sorry to hear that, semoga roh arwah ayah LL sentiasa dalam rahmat Allah, insyaallah 😊❤️❤️

      Delete
  23. alhamdulillah, sihat nampak abahnya tu..Happy belated bornday semua

    ReplyDelete
  24. Happy birthday abah. Alhamdulillah masih sihat di usia 60.

    ReplyDelete
  25. Whoaaa.. perangai sama cucu ngn atoknya eh... Happy Birthday abahnyaaaa.... semoga terus Diberkati Allah, sihat, murah rezeki, dan segala yang baik baik buatnya ye... Amin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aminn aminn aminn terima kasih cik non 😊

      Delete
  26. Happy belated birthday buat Abah Syaz..
    semoga abah Syaz sentiasa dalam rahmat Allah.. Aamiin.. Aamiin..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih sha, aminn ya rabbal alamin 😊

      Delete
  27. Happy birthday untuk keduanya... Semoga panjang umur dan murah rezeki.. seronok bila tengok orang celebrate birthday, walau cuma makan2. Yang penting, spend time together.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul Cik TK, ini dah pkpb pulak seremban, bilalah boleh jumpa lagi

      Delete
  28. Happy birthday buat abah syaz! moga sihat sejahtera dan dimurahkan rezeki 😉

    ReplyDelete

Ada apa-apa nak tulis? ;)

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot

Ya it's me