Showing posts with label kuantan. Show all posts
Showing posts with label kuantan. Show all posts

Tuesday, April 26, 2022

Berkuda Di Pantai Batu Hitam

Assalamualaikum...

Cerita balik Kuantan awal Ramadhan hari tu sebenarnya ni. Kisah Tok Wan melayan cucu-cucu lelaki yang dah mati kutu tak tau nak buat apa sebab berpuasa. Jadi lepas asar, abah SR bawa adam dan amir ke Pantai Batu Hitam untuk lepak makan angin.

Sunday, April 10, 2022

Berpuasa di Kuantan

Assalamualaikum!
Lepas berbuka puasa hari Jumaat haritu, kami terua gerak balik Kuantan. Ambil peluang untuk berbuka puasa dengan emak dan abah SR.

Jadi, bila dah ada dekat rumah orang tua ni, mata memang selalu nak terpejam aje. Nak tidur aje. Hahaha

Thursday, March 24, 2022

Pantai Batu Hitam Kuantan Ada Sky Mirror! | Throwback Thursday

Assalamualaikum!

SR dengan anak-anak berborak lama juga dengan emak dan abah SR malam tadi. Rindu pula sebab dah lama tak bersua wajah. Insyaallah bulan puasa nanti, kalau ada rezeki, kalau tak ada sesiapa yang terkesan dengan Covid-19, harapannya nak balik ke Kuantan.

Hari ni rasa nak kongsikan beberapa gambar kami masa ke Pantai Batu Hitam beberapa bulan lepas. Kami ke sini sebenarnya untuk naik ATV yang adik SR buat sewa tu. Boleh baca dekat sini bagi sesiapa yang nak main ATV di pantai Kuantan.

Sunday, February 6, 2022

Booked Family ATV Pantai Batu Hitam, Kuantan

Kisah hujung 2021 hari tu, masa SR balik Kuantan. Sempatlah kami melawat tapak niaga adik dan adik ipar SR di Pantai Batu Hitam tu. Diorang ada buat bisnes sewa ATV untuk main dekat tepian Pantai Batu Hitam tu.

Monday, January 10, 2022

Nasi Ambeng Buatmu

Salam Isnin semua! 
Apa khabar, sihat ke?
Semoga kita semua dijauhi dari Covid-19 dan segala wabak durjana.

Terbiar blog SR ni beberapa hari, sebab SR keletihan dan memang nak berkepit dengan anak-anak je masa weekend hari tu. Hehe.. 

Terima kasih pada yang keep on datang blog SR.
Tenkiu tenkiu!

Sunday, December 26, 2021

Saturday, December 25, 2021

Big Apple Donuts and Coffee Family Box of Six

Salah satu makanan untuk celebration birthday emak SR yang ke 61. SR sampai sini petang khamis hari tu. Semalam berjalan sampai East Coast Mall, bawak mak dengan abah jalan. Sambil-sambil cari beg tangan baru 😜 

Harini pulak, SR beli 2 kotak Big Apple Donuts yang family box.

Thursday, December 23, 2021

Pantai Tersembunyi di Balok, Pahang | Throwback Thursday


Punya lama SR peram entry ni weh! Dari balik Kuantan bulan Oktober haritu, sekarang dah balik Kuantan lagi sekali pulak, SR masih tak sempat nak cerita tentang pantai rahsia dekat Balok ni. Hahaha

Thursday, November 25, 2021

Dating dengan Siti Aisah dan Abdul Rahim | Throwback Thursday


Throwback kisah masa balik Kuantan hujung Oktober lepas. Lama sangat tak jumpa masa ni, jadi dalam masa empat hari dekat Kuantan, aku ambil peluang untuk keluar berdua saja dengan mak, dan juga dengan abah, pada waktu yang berbeza.

Monday, November 15, 2021

Nenek Dah Rindu


Gambar masa dekat Kuantan hari tu. Tengok gambar ni buat aku teringat pula dekat mak abah dekat sana. Mak pun dah beberapa kali bagitau yang dia dah mula rindukan cucu-cucu dia ni.

Saturday, November 13, 2021

Pengalaman Ngeri Perjalanan Ke Cherating


Cerita terjadi masa balik Kuantan  beberapa minggu yang lepas. Emak dan abah berhajat nak bawak adam, amir dan ayu jalan ke Cherating. Saja lah bawak cucu-cucu pergi jalan-jalan naik kereta, beli keropok dan bergambar tepi pantai. Aku cakap okey je, asalkan kalau ada orang kena pakai mask dan jauh-jauh sikit dari orang lah kan.

Thursday, November 11, 2021

Kenangan ke Zoo Mini Taman Teruntum, Kuantan | 13 Oktober 2019 | Throwback Thursday

Kisah 2019 ni, lama dah. Pertama kali juga waktu ni, aku ke Zoo Mini Taman Teruntum ni. Mak dengan abah yang bersungguh ajak ke sini. Katanya diorang selalu lalu depan Zoo Mini ni masa ronda-ronda. Tapi memang tunggu cucu-cucu balik baru nak masuk dalam Zoo Mini Taman Teruntum tu.

Nak masuk dia kena bayar tiket, tapi aku tak ingat berapa ringgit. Sebabnya, masa ni abah yang meluru terus ke kaunter tiket. Dia bayarkan untuk kami semua lima beranak termasuk dia dan emak punya sekali.

Saturday, November 6, 2021

Kek Birthday Amir dan Abah


Rentetan surprise untuk birthday abah yang ke 61 tu, esoknya sambutan bersambung lagi! Hahah!
Ala, sambil-sambil mak aku nak raikan yang kami boleh merentas negeri dah, sekali dengan qada hari raya yang kami semua beraya berjauhan hari tu. Mak ada masak pulut kuning dengan kari daging, Nana pula datang sambil bawa sebuah kek coklat untuk abah dan amir potong sempena bulan birthday diorang berdua.

Hari Lahir Abah ke 61


Hari yang sama kami sampai di Kuantan tu, sebenarnya memang dah plan dengan Nana, adik aku yang ada di Kuantan tu, untuk buat surprise birthday pulak dekat abah. Birthday abah 30 Oktober, tapi disebabkan masa 30 Oktober tu aku dah ada dekat Kota Bharu, jadi kami celebrate awal sikit beberapa hari. Amir pun memang wajiblah bergambar birthday dengan tok wan dia, sebab yang pertama, dia cucu tok wan yang paling manja. Yang kedua, sebab birthday diorang jatuh pada bulan yang sama, iaitu bulan 10. Actually, masa amir dalam kandungan aku dulu, dia punya EDD memang 30 Oktober 2015. Tapi disebabkan aku ada kencing manis, maka amir harus dilahirkan awal. Kalau tak, amir dan abah memang akan berkongsi tarikh hari lahir yang sama!

Friday, November 5, 2021

Balik Kampung Jumpa Emak Abah!

Bila kerajaan umum dah boleh rentas negeri, kami terus beli Kit Kendiri Covid19 sebagai persiapan untuk balik ke kampung. Siapa tak nak balik kampung jumpa mak bapak oi! Lepas selesai urusan kerja yang sepatutnya dan dapat kami mohon cuti, baru kami bergerak balik kampung. Tapi sebelum balik kampung, memang kami sekeluarga buat dulu test covid kendiri tu.

 

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot