Showing posts with label abah. Show all posts
Showing posts with label abah. Show all posts

Tuesday, April 26, 2022

Berkuda Di Pantai Batu Hitam

Assalamualaikum...

Cerita balik Kuantan awal Ramadhan hari tu sebenarnya ni. Kisah Tok Wan melayan cucu-cucu lelaki yang dah mati kutu tak tau nak buat apa sebab berpuasa. Jadi lepas asar, abah SR bawa adam dan amir ke Pantai Batu Hitam untuk lepak makan angin.

Monday, March 7, 2022

Cenderahati Dari Sabah

Balik aje dari pejabat tadi, ada sebuah kotak telah diletakkan di dalam pagar oleh rider courier. Kesian kotak tu, kebasahan dalam hujan dia menanti SR sampai di rumah haha!

Rupanya, kiriman dari mak dan abah SR dah sampai. Ole-ole yang diorang belikan untuk kami lima beranak sewaktu diorang bercuti ke Sabah bulan lepas.

Thursday, December 30, 2021

Raya Aidilfitri 1988 | Throwback Thursday


Ramai yang kata, muka ayu sama dengan muka SR masa kecik dulu. Setiap kali terkeluar muka SR sewaktu SR seorang kanak-kanak tahun 80-an dulu je, mesti akan ada yang kata muka SR tu, sama dengan ayu.

Syazni Rahim, 1988

Thursday, November 25, 2021

Dating dengan Siti Aisah dan Abdul Rahim | Throwback Thursday


Throwback kisah masa balik Kuantan hujung Oktober lepas. Lama sangat tak jumpa masa ni, jadi dalam masa empat hari dekat Kuantan, aku ambil peluang untuk keluar berdua saja dengan mak, dan juga dengan abah, pada waktu yang berbeza.

Saturday, November 20, 2021

Booster Dose Vaksin Covid-19 Emak dan Abah Secara Heterologous

 Alhamdulillah, semalam emak dan abah aku dah selesai ambil booster dose untuk vaksin Covid-19. Nama emak dan abah terpilih awal untuk menerima dos penggalak Covid-19 ni, pihak Klinik Kesihatan yang mereka selalu check up yang uruskan.

Saturday, November 13, 2021

Pengalaman Ngeri Perjalanan Ke Cherating


Cerita terjadi masa balik Kuantan  beberapa minggu yang lepas. Emak dan abah berhajat nak bawak adam, amir dan ayu jalan ke Cherating. Saja lah bawak cucu-cucu pergi jalan-jalan naik kereta, beli keropok dan bergambar tepi pantai. Aku cakap okey je, asalkan kalau ada orang kena pakai mask dan jauh-jauh sikit dari orang lah kan.

Saturday, November 6, 2021

Kek Birthday Amir dan Abah


Rentetan surprise untuk birthday abah yang ke 61 tu, esoknya sambutan bersambung lagi! Hahah!
Ala, sambil-sambil mak aku nak raikan yang kami boleh merentas negeri dah, sekali dengan qada hari raya yang kami semua beraya berjauhan hari tu. Mak ada masak pulut kuning dengan kari daging, Nana pula datang sambil bawa sebuah kek coklat untuk abah dan amir potong sempena bulan birthday diorang berdua.

Hari Lahir Abah ke 61


Hari yang sama kami sampai di Kuantan tu, sebenarnya memang dah plan dengan Nana, adik aku yang ada di Kuantan tu, untuk buat surprise birthday pulak dekat abah. Birthday abah 30 Oktober, tapi disebabkan masa 30 Oktober tu aku dah ada dekat Kota Bharu, jadi kami celebrate awal sikit beberapa hari. Amir pun memang wajiblah bergambar birthday dengan tok wan dia, sebab yang pertama, dia cucu tok wan yang paling manja. Yang kedua, sebab birthday diorang jatuh pada bulan yang sama, iaitu bulan 10. Actually, masa amir dalam kandungan aku dulu, dia punya EDD memang 30 Oktober 2015. Tapi disebabkan aku ada kencing manis, maka amir harus dilahirkan awal. Kalau tak, amir dan abah memang akan berkongsi tarikh hari lahir yang sama!

Friday, November 5, 2021

Balik Kampung Jumpa Emak Abah!

Bila kerajaan umum dah boleh rentas negeri, kami terus beli Kit Kendiri Covid19 sebagai persiapan untuk balik ke kampung. Siapa tak nak balik kampung jumpa mak bapak oi! Lepas selesai urusan kerja yang sepatutnya dan dapat kami mohon cuti, baru kami bergerak balik kampung. Tapi sebelum balik kampung, memang kami sekeluarga buat dulu test covid kendiri tu.

 

Saturday, August 14, 2021

Kursus Keselamatan Fizikal dan Mencegah Jenayah (Pegawai) Siri KFMJ/2/1985

Masa abah sertai kursus ni, aku masih dalam perut mak.
Hahaha


Abah join kursus ni untuk membolehkan dia jadi Military Police (MP).
Kalau tak silap aku lah dia cakap haritu !

Thursday, August 5, 2021

Bantal Peluk Favourite | Throwback Thursday

Bantal peluk hijau ni, beli sekali dengan set tilam baby di Pengkalan Kubur masa aku tengah pregnant kan adam dulu.

Set tilam baby tu aa sekeping tilam kekabu nipis, ada 1 bantal dan 1 bantal peluk.

Adam Zuhairi masa umur setahun

Tuesday, August 3, 2021

Warded di Musim Pandemik

Tengahari tadi abah dah check in masuk ward untuk pembedahan batu karang dia.

Itulah.

Musim pandemik berleluasa ni, jangankan kata nak ada peneman dalam wad.

Nak naik hantar makanan dan melawat sekejap pun tak boleh.

Monday, August 2, 2021

Top Commentator Blog Syazni Rahim JULAI 2021

 Assalamualaikum!

Maaf lama juga abaikan blog ini.

Sebab aku masih tak ada mood, esok abah akan masuk ward untuk operation.

Tambahan juga, sekarang adalah musim final test untuk pelajar.

Namun, tidak dilupakan segment meraikan Top Commentator blog aku ini, yang tak jemu singgah dan meninggalkan jejak 💓

Monday, June 14, 2021

Gambar Tokwan Tangkap

Setahun lepas, waktu ni ada dekat Kuantan.
Abah yang tangkap gambar cucu-cucu dia ni, lepas tu dia send di group whatsapp famili.

Sunday, May 23, 2021

Saturday, March 20, 2021

Saturday, October 31, 2020

Abah 60!

 Semalam birthday abah yang ke 60!

Sekejap je rasa, tiba-tiba orang tua aku dah benar-benar tua.

*sedih

Monday, September 28, 2020

Bumblebee Yang Tersakiti

 Jumaat lepas, masa tengah on the way pergi makan dengan mak abah, dalam perjalanan tu terserempak dengan 'Bumblebee'.

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot