Showing posts with label emak. Show all posts
Showing posts with label emak. Show all posts

Monday, March 14, 2022

Siti Aisah Jones

Adui geli hati pulak SR. 
SR ni memang dah sediakala jenis mudah terhibur. Tadi emak SR whatsapp, dia bagitahu yang Sambal Nyet Berapi Khairul Aming yang SR belikan untuk dia dah sampai. 

Asalnya kami macam tengah kagum-kagum yang cepat betul sambal tu sampai dekat Kuantan. Baru order pukul 3 petang semalam, pukul 1 petang tadi dah sampai. Duk cerita pasal kilang dekat manalah apa semua. Tiba-tiba SR perasan sesuatu.

Monday, March 7, 2022

Cenderahati Dari Sabah

Balik aje dari pejabat tadi, ada sebuah kotak telah diletakkan di dalam pagar oleh rider courier. Kesian kotak tu, kebasahan dalam hujan dia menanti SR sampai di rumah haha!

Rupanya, kiriman dari mak dan abah SR dah sampai. Ole-ole yang diorang belikan untuk kami lima beranak sewaktu diorang bercuti ke Sabah bulan lepas.

Thursday, December 30, 2021

Raya Aidilfitri 1988 | Throwback Thursday


Ramai yang kata, muka ayu sama dengan muka SR masa kecik dulu. Setiap kali terkeluar muka SR sewaktu SR seorang kanak-kanak tahun 80-an dulu je, mesti akan ada yang kata muka SR tu, sama dengan ayu.

Syazni Rahim, 1988

Saturday, December 25, 2021

Big Apple Donuts and Coffee Family Box of Six

Salah satu makanan untuk celebration birthday emak SR yang ke 61. SR sampai sini petang khamis hari tu. Semalam berjalan sampai East Coast Mall, bawak mak dengan abah jalan. Sambil-sambil cari beg tangan baru 😜 

Harini pulak, SR beli 2 kotak Big Apple Donuts yang family box.

Wednesday, December 22, 2021

Thursday, November 25, 2021

Dating dengan Siti Aisah dan Abdul Rahim | Throwback Thursday


Throwback kisah masa balik Kuantan hujung Oktober lepas. Lama sangat tak jumpa masa ni, jadi dalam masa empat hari dekat Kuantan, aku ambil peluang untuk keluar berdua saja dengan mak, dan juga dengan abah, pada waktu yang berbeza.

Saturday, November 20, 2021

Booster Dose Vaksin Covid-19 Emak dan Abah Secara Heterologous

 Alhamdulillah, semalam emak dan abah aku dah selesai ambil booster dose untuk vaksin Covid-19. Nama emak dan abah terpilih awal untuk menerima dos penggalak Covid-19 ni, pihak Klinik Kesihatan yang mereka selalu check up yang uruskan.

Friday, November 19, 2021

Magisnya Air Tangan Emak

Salam Jumaat semua! Terjumpa pula gambar ni. Masakan emak masa kami balik Kuantan hari tu. Rindu pula nak makan masakan emak.

Saturday, November 13, 2021

Pengalaman Ngeri Perjalanan Ke Cherating


Cerita terjadi masa balik Kuantan  beberapa minggu yang lepas. Emak dan abah berhajat nak bawak adam, amir dan ayu jalan ke Cherating. Saja lah bawak cucu-cucu pergi jalan-jalan naik kereta, beli keropok dan bergambar tepi pantai. Aku cakap okey je, asalkan kalau ada orang kena pakai mask dan jauh-jauh sikit dari orang lah kan.

Friday, November 5, 2021

Balik Kampung Jumpa Emak Abah!

Bila kerajaan umum dah boleh rentas negeri, kami terus beli Kit Kendiri Covid19 sebagai persiapan untuk balik ke kampung. Siapa tak nak balik kampung jumpa mak bapak oi! Lepas selesai urusan kerja yang sepatutnya dan dapat kami mohon cuti, baru kami bergerak balik kampung. Tapi sebelum balik kampung, memang kami sekeluarga buat dulu test covid kendiri tu.

 

Thursday, October 7, 2021

Malaikat


Rindu pulak dekat mak.
Hihi.

Mak aku garang woa masa aku kecik-kecik.
Alhamdulillah berkat garang dialah aku jadi orang.
Aku jadi apa yang aku jadi sekarang. 

Kuarters Askar | Throwback Thursday

Masa aku kecik dulu, aku sempat membesar di kuarters askar.
Katanya emak dan abah, lokasi kuarters tu dekat dengan Ulu Kelang.

Aku duduk situ tak lama, sampai tahun 1990 je rasanya.
Sebab lepas tu, abah mohon bersara awal dari tentera dan kami pun pindah keluar dari kuarters tu.

Walaupun memori aku sekadar sampai umur aku 4 tahun lebih je dekat kuarters tu, ada juga yang aku masih ingat dengan jelas.

Sunday, May 23, 2021

Sunday, January 31, 2021

Supporter Nombor 1

Salam Ahad semua!
Sihat?
Tadi sempat juga jengah blog kawan-kawan blogger, tapi tak sempat nak tinggal jejak.

In the middle of processing carrymarks sekarang.

Student semester ni ramai juga.
Hopefully dah siap carrymarks nanti boleh bernafas tenang sikit di alam blog ni hehe.

So, quick update.
Nak cerita pasal supporter nombor 1 kepada seorang Syaz Eym.

Monday, December 21, 2020

Raikan Hari Lahir Mak ke 60 dengan BR!

 Esok, 22 Disember adalah birthday mak aku yang ke 60!

Alhamdulillah..

Tapi tak dapat nak raikan bersama-sama, jadi masa balik Kuantan sabtu lepas, terus je sambut.

Kebetulan adik aku Nana memang dah menetap kat Kuantan juga lepas dia kahwin bulan 8 hari tu.

Adik lelaki je yang tak ada.

Tak apa, ada rezeki nanti kita kumpul makan sama-sama!

Saturday, October 31, 2020

Abah 60!

 Semalam birthday abah yang ke 60!

Sekejap je rasa, tiba-tiba orang tua aku dah benar-benar tua.

*sedih

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot