Showing posts with label birthday. Show all posts
Showing posts with label birthday. Show all posts

Monday, April 18, 2022

Adam is 9!

Beberapa hari sebelum puasa hari tu, kami sambut birthday adam yang ke 9 tahun, awal dua hari. Sebab, kalau sambut masa bulan puasa, mesti semua tak berapa lalu nak makan kek tu lepas berbuka nanti. Haha! 

Friday, January 28, 2022

Birthday Gift

Simpan sini buat kenangan.
Pemberian dari zaimi sempena birthday SR awal tahun hari tu.

Friday, January 7, 2022

36 Sudah

 Salam Jumaat semua!
Semoga semua sihat-sihat sahaja hendaknya walau di mana pembaca blog ini berada. Hari ni baru sempat nak up cerita tentang birthday SR yang ke 36 awal Januari hari tu. Ye, birthday SR sangatlah awal tahun uolls!

Tuesday, December 28, 2021

Raikan Hari Lahir Zaimi ke 36 Dengan Harold's Bread Rainbow Cake

Ada tak rasa dejavu masa baca tajuk entry SR ni? Ada tak? Ke rasa dejavu masa pandang gambar kek ni? Hahaha.. Ya, memang kek birthday yang sama dengan kek birthday anak nombor dua SR haritu. Kek yang sama dengan birthday amir yang ke 6, yang kami sambut bulan Oktober lepas.

Saturday, December 25, 2021

Big Apple Donuts and Coffee Family Box of Six

Salah satu makanan untuk celebration birthday emak SR yang ke 61. SR sampai sini petang khamis hari tu. Semalam berjalan sampai East Coast Mall, bawak mak dengan abah jalan. Sambil-sambil cari beg tangan baru ๐Ÿ˜œ 

Harini pulak, SR beli 2 kotak Big Apple Donuts yang family box.

Wednesday, December 22, 2021

Thursday, December 9, 2021

Happy 56th Birthday Shahrukh Khan!

Lambat pula SR nak ucapkan Happy Birthday pada Datuk Shahrukh Khan yang ke 56, pada tahun 2021 ini. Maafkan SR ye Datu SRK. Eh dekat-dekat pulak nama kita ya Datuk ๐Ÿ˜œ


Abdur Rehman "Shahrukh" Khan dilahirkan pada 02 November 1965 di New Delhi kepada Meer Taj Mohammed Khan & Lateef Fatima Khan. Dia juga mempunyai seorang kakak perempuan, Shehnaz Lalarukh. Dia menghabiskan masa awalnya di Bangalore bersama datuk dan neneknya.

Saturday, November 6, 2021

Kek Birthday Amir dan Abah


Rentetan surprise untuk birthday abah yang ke 61 tu, esoknya sambutan bersambung lagi! Hahah!
Ala, sambil-sambil mak aku nak raikan yang kami boleh merentas negeri dah, sekali dengan qada hari raya yang kami semua beraya berjauhan hari tu. Mak ada masak pulut kuning dengan kari daging, Nana pula datang sambil bawa sebuah kek coklat untuk abah dan amir potong sempena bulan birthday diorang berdua.

Hari Lahir Abah ke 61


Hari yang sama kami sampai di Kuantan tu, sebenarnya memang dah plan dengan Nana, adik aku yang ada di Kuantan tu, untuk buat surprise birthday pulak dekat abah. Birthday abah 30 Oktober, tapi disebabkan masa 30 Oktober tu aku dah ada dekat Kota Bharu, jadi kami celebrate awal sikit beberapa hari. Amir pun memang wajiblah bergambar birthday dengan tok wan dia, sebab yang pertama, dia cucu tok wan yang paling manja. Yang kedua, sebab birthday diorang jatuh pada bulan yang sama, iaitu bulan 10. Actually, masa amir dalam kandungan aku dulu, dia punya EDD memang 30 Oktober 2015. Tapi disebabkan aku ada kencing manis, maka amir harus dilahirkan awal. Kalau tak, amir dan abah memang akan berkongsi tarikh hari lahir yang sama!

Wednesday, October 20, 2021

Surprise Balloon Delivery Untuk Birthday!

Siapa yang honk dalam entry yang ini hari tu?
Siapa?

Ya, ada juga yang teka dengan betul ๐Ÿ‘
Yang honk masa anak-anak tengah enjoy makan kek birthday amir masa tu adalah surprise delivery! Bukan 1, bukan 2, tapi 3 bouquet terus aku order! Nak bagi adil, sebab masa birthday ayu dan adam haritu jatuh pada waktu PKP, birthday ayu pulak masa bulan puasa siap. Jadi memang ada terdetik nak bagi surprise juga, cuma tak berkesempatan. Jadi, sempena birthday amir, order terus untuk belated birthday adam dan ayu. ๐Ÿ˜

Sunday, October 17, 2021

Ulangtahun Hari Lahir Amir Ke 6

Seperti yang aku cerita malam tadi, semalam kami sekeluarga ada buat sambutan ulang tahun kelahiran amir yang enam tahun. Buat kecil-kecilan antara kami lima beranak aje. Beli kek dari Harold's Bread sebagai kek birthday dia, kami beli Rainbow Cake. Lepas tu zaimi rancang untuk deco-deco sikit dinding rumah, buat space untuk celebrate birthday amir tu. Siap beli lagi set birthday decoration tu dari shopee tau! Hehe!

Saturday, October 16, 2021

Persiapan Sambutan Ulangtahun Hari Lahir Amir

 Hari ni, 16 Oktober 2021 adalah ulangtahun kelahiran amir yang ke enam tahun.

Dari pagi lagi aku dengan zaimi dah menjalankan rancangan kami untuk buat sambutan kecil-kecilan dalam rumah ni. Ala, buat anak-beranak kami lima orang aje. Tapi nak buat yang meriah sikit.

Untuk tahun ni, semua anak-anak tak ada kek custome made. Kalau tahun-tahun sebelum ni, aku tempah kek dari satu bakeri favourite kami dekat Paroi tu. Tapi disebabkan daripada birthday adam hari tu kami hanya beli saja kek yang ready made dekat kedai, lepas tu birthday ayu pun sama macam tu juga, maka untuk adil, giliran amir pun kita beli aje kek dari Harolds Bread.

Monday, May 3, 2021

Thursday, April 15, 2021

Adam is 8 | Throwback Thursday

April adalah bulan birthday adam.
Alhamdulillah, pejam celik pejam celi, dah 8 tahun dah kami mebesarkan kurniaan Allah yang sulung ni. 

Sunday, January 10, 2021

White Musk® Fragrance Mist Body Shop

Lama aku tunggu parcel ni sampai.
Agaknya sebab cuti Krismas, New Year lagi, jadi yang patutnya sampai tiga hingga lima hari bekerja, jadi lewat pulak.

Tak apalah, asalkan kau sampai babe!

Sebenarnya aku beli White Musk Fragrance Mist ni memang sebagai hadiah birthday aku kepada diri sendiri.


Sunday, January 3, 2021

Syazni 35!

 Ya ini entry lain.

Walau semalam aku cerita pasal birthday zaimi yang ke 35, hari ni aku nak cerita pasal birthday aku pulak yang ke 35 ๐Ÿ˜‚

Birthday aku dengan zaimi memang sangat dekat, walaupun pada tahun yang berlainan ahaha

Saturday, January 2, 2021

Zaimi 35!

 Tahun ni sambut birthday zaimi lewat sikit, sebabnya hari birthday dia tu, aku kena masuk kerja dari pagi-pagi buta sampailah maghrib baru balik..huhuk

Jadi, aku roger dekat aku punya favorite baker, suruh tangguh kek tu ke hari esoknya.

Buat lek buat pis je masa tu, mesti zaimi pelik kenapa tahun 2020 aku tak belikan dia kek macam selalu ๐Ÿ˜œ

Gambar lama

Monday, December 28, 2020

15 Kali, 15 Tahun, Alhamdulillah

15th birthday together ๐Ÿ’•


Happy birthday Mie ๐Ÿ˜Š
My Disember baby ๐Ÿ˜

Terima kasih untuk segalanya.
Moga yang baik baik saja menjengah dirimu ๐Ÿ’•

Cuba teka umur zaimi berapa 2020 ni? 
๐Ÿ˜†

 

Monday, December 21, 2020

Raikan Hari Lahir Mak ke 60 dengan BR!

 Esok, 22 Disember adalah birthday mak aku yang ke 60!

Alhamdulillah..

Tapi tak dapat nak raikan bersama-sama, jadi masa balik Kuantan sabtu lepas, terus je sambut.

Kebetulan adik aku Nana memang dah menetap kat Kuantan juga lepas dia kahwin bulan 8 hari tu.

Adik lelaki je yang tak ada.

Tak apa, ada rezeki nanti kita kumpul makan sama-sama!

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot