Telepati Coklat

 Minggu lepas, waktu lunch, aku dengan zaimi pergi ke Gedung Seri Minang dekat Gentam tu, nak cari barang adam sikit.

Dah settle beli barang, sementara zaimi nak bayar, aku adalah pandang coklat yang tersusun dekat kaunter. Tak adalah tenung ke apa, pandang sekejap, lepas tu buat macam biasa.

Dalam hati je lah berkata-kata, 'eh sedapnya nampak coklat Crispy ni'

Tiba-tiba zaimi tanya,

"Mak nak coklat ke?"

Apa lagi, takkan nak jawab tak pulak kan? 

hahahah


Nak katanya, sejak dah lama bersama, banyak benda yang kadang-kadang aku terfikir dalam otak je, tak ada pulak zahirkan dengan kata-kata.

Tapi mesti lepas tu zaimi akan sebut atau tanya, seolah-olah masa aku fikir, dia pun fikir.

Bukanlah semua perkara, tapi adalah beberapa.

Ini ke yang orang panggil telepati tu?

hahaha kelakar pulak.

Ok entry tiada motif jelas, saja nak bagi bacaan santai je πŸ˜‰

Selamat malam!

Post a Comment

32 Comments

  1. Ini yang selalu dan kerap sangat terjadi dengan PC dengan en suami.Naluri.

    ReplyDelete
  2. Weih crispy ni sedap weh.. bak sikit weh..

    ReplyDelete
  3. Ya telepati. Sehati sejiwa. Saya pun ada kawan boleh baca apa saya fikirkan. Kenangan.

    ReplyDelete
  4. Masa zaman kanak-kanak riang boleh habiskan beberapa keping Crispy ni dengan sekelip mata.
    Sekarang nak kena control pula kuantitinya sobsobsob...

    ReplyDelete
  5. Hehe...iya, walaupun mulut kita cakap takpelah..tapi si dia tau yang kita memang nak dan dibelikan jugak. Lepas dapat barulah mengaku memang nak.

    ReplyDelete
  6. Biasalah bila dah lama bersama dh connect dh kata budak-budak skrg... hehehehhe

    ReplyDelete
  7. sedapmya coklatpandangan makrifat selalu tepat mengena heh..heh..

    ReplyDelete
  8. bila pikir-pikir balik, dah lama tak makan coklat

    ReplyDelete
  9. dah lama tak makac coklat crispy ni ..masa kecik kecik suka beli :)

    ReplyDelete
  10. Teringin pula nak makan coklat.

    ReplyDelete
  11. Telepati? urmm..tp cekelat tu mmg sedap..skali hadap je tu ^_^

    ReplyDelete
  12. Mungkin juga telepati tu. Macam tahu tahu je kannn..Sedap coklat cripsy. Tak pernah nampak pek tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe sedappp! akak beli 1 rasa tak cukup pulak ahaha

      Delete
  13. dulu satu tahap pernah addicted jgn crispy ni, tiap hari kena beli... crispy & cloud9...
    nasib la skrg tak dah haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak salahkan atie, sebab sedap dan lemak manis kan :D

      Delete
  14. hahaha...kann... telepati agaknya. tahu je kadang tu...

    ReplyDelete
  15. Sedap... suka coklat brand ni.. selain dari cadbury.. hehe.. Beli bebanyak lain kali.. kih3.. untung suami dengar naluri

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap kan nona ehehe
      hahaha terkebetulan je kot :P

      Delete

Setiap ulasan yang ditulis adalah dibawah tanggungjawab yang memberi komen. Sekiranya mahu berhubung dengan saya, hubungi saya di syaznirahim@gmail.com :)

Every comment written is under the responsibility of the commenter. If you want to contact me, reach me at syaznirahim@gmail.com :)

Apa yang saya tulis di blog ini dahulu, saya sendiri mungkin sudah tidak bersetuju dengan content itu pada hari ini. Semestinya segala penulisan dalam blog ini tidak sesuai untuk dijadikan rujukan (citation/reference) dalam penulisan artikel / jurnal saintifik. Pemilik blog tidak bertanggungjawab sekiranya isi kandungan blog ini diambil sebagai rujukan akademik.

What I wrote on this blog before, I may not agree with the content today. Certainly all writing in this blog is not suitable to be used as a reference (citation/reference) in the writing of scientific articles/journals. The owner of the blog is not responsible if the content of this blog is taken as an academic reference.