Sunday, December 13, 2020

14 Fakta Menarik Tentang Beruang Matahari


Harini  nak kongsikan video tentang Sun Bear, atau Beruang Matahari.

Beruang saiz kecil, yang terdapat dalam region kita di Asia Tenggara ni.

Jom tengok!


Walaupun kecil, tapi powerful!

Kuat juga tau!

Semoga dapat ilmu baru dari video ini ya kawan kawan πŸ˜‰

26 comments:

  1. ni kalau jumpa masa hiking ke hutan tebal ni lari terus ni hehehe

    ReplyDelete
  2. teringat peanut butter sun bear..

    ReplyDelete
  3. Menarik ni... tapi uncle tak takot teddy bear je... hehehe

    ReplyDelete
  4. yep, semua binatang liar byk dh pupus., huhuhu

    ReplyDelete
  5. kecik-kecik comel la, dah besar nnt ganas...

    ReplyDelete
  6. pernah tengok or jumpa sekali di Zoo Taiping..
    tapi yang saya tengok tu besar.. dewasa dah la kot tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau ada pattern di dada, ya sunbear la tu 😁

      Delete
  7. Kuku dia tu kuat boleh nampak kesan calar dalam kat pokok dia naik. Antara petanda sun bear pernah berada di situ berapa lama tengok kesan parut pokok.

    ReplyDelete
  8. Mak aaaiii... panjangnya leher!

    ReplyDelete
  9. Dulu² saya ingat beruang hanya ada kat negara omputih jea..πŸ˜…

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe kalau di sana, beruang grizzly. Besar sangat2 dan memang lebih bahaya 😁

      Delete
  10. thank you sharing kak syaz! atie tak pernah pon study ttg jenis jenis beruang ni... first time tau :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe yeayy ada juga seseorang yang dapat belajar sesuatu 😘

      Delete
  11. Comelnya dia.. hehehe.. Tapi bahaya..

    ReplyDelete
  12. Kalau jinak dan tak berbahaya ni mesti seronok membela. boleh gomol gomol.

    ReplyDelete

Ada apa-apa nak tulis? ;)

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot