Wednesday, December 2, 2020

Kung Fu Mantis Vs Jumping Spider | Wisdom Wednesday

 Hai!

Harini nak ajak reader blog yang tersayang semua ni tengok video yang awesome ni!

AMARAN: JANGAN TENGOK MASA MAKAN

Video tentang dua spesis haiwan ni, mantis atau dalam Bahasa Melayunya Mentadak Kung Fu VS Labah-Labah Lompat.

Ini dalam bidang biology > animal behaviour.

Secara semulajadinya, iulah yang berlaku kalau dua spesis ni bertemu.

Mereka akan bertindakbalas untuk menyelamatkan diri, samada lari, atau buat-buat berani!

Amacam?

Awesome tak?

My fav adalah pada minit 2:40!

Tengok sampai habis tau!

Muahaha!

PS: Respect betul aku dengan yang merakam video ni, sinematografi dia power gila!

32 comments:

  1. Ini si aiyan minatla tengok... akak geli nek nengok dahla dekat2

    ReplyDelete
  2. ni pakai macro lens., x tercapai poket wak., hahaha
    thanx for sharing this ohsem video ;p

    ReplyDelete
  3. mendebarkan betul! Lahh ingatkan spider tu nak lawan kung fu, rupanya lari! Si mentadak kung fu yang beria kung fu tu hujung hujung penakut terus. Mana mahunya lawan mentadak orchid berganda ganda besarnya tu. Tapi style betul bunga kung fu dia 2:40 tu kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan? Tiba2 terpaku tengok mentadak orchid tu, cun sangat agaknya hahaha

      Delete
  4. Gaya kung fu nya tu sampai melentik punggung.

    ReplyDelete
  5. Wah, mantis tu belajar dengan jackie chan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe.. atau mungkin Jackie Chan yang belajar dengan mantis? 😆

      Delete
  6. Seram tgk meremang bulu roma..kita mmg takut lipas bila tgk kaki dia pn dh geli

    ReplyDelete
  7. betul syaz! terkedu tgk video dia rakam perghhhh..hebat!

    ReplyDelete
  8. terus ke 2.40 ! lol mmg betul2 kung fu dia punya posisi

    ReplyDelete
  9. Very skillful. Teringin kalau ada gadget macam ni di tangan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la, harga dia mesti kayangan atas kayangan ni hahaha

      Delete
  10. thanks for sharing..first time tngok yg real life...mcm dalam movie the Antz and the Bug's Life..

    menarik gaya kungfu nya..hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan? saya masa first time tengok pun ternganga, sampai ending rasa terkejut tercampak semangat hahaha

      Delete
  11. fuhhhh selama ni tengok jackie chan buat pose kungfu praying mantis, harini tengok real punya. Tapi sad ending haha

    ReplyDelete
  12. perghhhh kamera dia!!!!! betul lah syaz, terpesona sungguhhh haa nengok dia bukak bunga kungfu..

    kita ingatkan mentadak orkid tu queen dia, rupanya cisss...sampai hati ko makan dia...sobss..plot twist macam syaz selalu ni..hahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha! Kan! kita pun terkejut betul masa mula2 tengok haha!

      Delete
  13. Bagus ini bagi tengok kat anak-anak..

    ReplyDelete
  14. betulll cantik cinematography dia..segala bulu kat kaki pun boleh nampak

    ReplyDelete
  15. Uiii power kamera dia! Style betul gaya mantis tu.. tapi last sekali tak expect pula dia kena makan dengan mantis yang lagi besar. 😅

    ReplyDelete
  16. Dah try nak tengok tapi tak boleh la..rasa meremang bulu roma. akak ni kalau serangga memang takut. rasa merayap2 kat badan..hahaha

    ReplyDelete

Ada apa-apa nak tulis? ;)

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot

Ads