Tuesday, January 5, 2021

Take Away The Chicken Rice Shop

Ada sesetengah makanan ni, memang tak best kalau tak makan kat kedai dia.
Contohnya The Chicken Rice Shop ni.

Haritu masa siapkan laporan tu, kami pakat order TCRS.
Alang-alang lama dah tak dapat kan.

Jadi why not order kan?

Nasi ayamnya sampai dalam bekas kruk krak tu.
Nak makan terus dalam bekas tu, agak tak sesuai dengan tangan aku yang besar.

Selalu kalau makan dalam bekas ni, mesti nasi akan terjejeh-jejeh jatuh keluar.
Tak feel!

Nasib baik dekat pantry tu ada pinggan-pinggan, aku pun gigihlah keluarkan semua letak atas pinggan.
Sekurang-kurangnya feel sikit masa makan tu.

Huhu..


Tapi itulah, suasana dan rasa makanan tu memang akan terasa lainnya sebab tak makan di outlet TCRS sendiri.

Pai Tee tu, kena masukkan sendiri sayur-sayur dia hahaha..dah mana nak datang feelnya ahaha

Harap ada rezeki nak bawak anak-anak makan sini dalam masa terdekat ni.
Favourite diorang jugak ni.

Hey 2021, be good ya!

++++

Sesiapa terlepas cerepen latest, boleh klik gambar di bawah πŸ˜€



28 comments:

  1. Yup.. setuju.. ada sesetengah makanan tu memang lagi best makan kat kedai dia.. Feel bila makan yang tapau tu memang kuranglah.. hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan, hilang terus magis makanan tu bila keluar dari outlet dia

      Delete
  2. Kalau order nasi memang kena keluarkan dari bekas. Baru ada feel makan. Pai tee tak pernah order lagi, kena masukkan sendiri tu mana feelnya juga. huhu
    Biasa saya order BBQ chicken noodles je. Tak payah transfer. Tapi tetap feel dia lain. Makan kat resto TCRS gak best

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pai Tee tu dia sekali set. Tak sangka kena masukkan sendiri hihi. Kawan cakap dia taknak masukkan siap2 sebab takut sarung dia lembik. Kan, makan dine in jugak best sebenarnya :D

      Delete
    2. ohh macam tu. Betul juga tu. Daripada lembik better asingkan untuk kekalkan kerangupan kulit dia tu.

      Delete
  3. Uncle pun peminat CRS... Soy sauce...! Yummeh!

    ReplyDelete
    Replies
    1. sep! sedapkan uncle, tak cukup sepinggan kalau makan sebenarnya, jenuh kawal perasaan

      Delete
  4. seumur hidup, skali ja pernah makan chicken rice shop, and tak kena dgn tekak haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Laaa tak bolehlah ajak makan ramai2 kat sini nanti ahahah

      Delete
  5. Betul.. makan dine in dan take away ni lain feel diaaa..

    ReplyDelete
  6. sedapnyaaa..dah lama tak makan nasi ayam ni. betullah kalau makan dalam bekas tu takde feel..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan? Plus tangan akak pulak besar, macam susah nak kawal

      Delete
  7. Sama le kita.. CP pun tak suka makan dalam bekas gitu.
    Mesti nak letak dalam pinggan gak baru puas makan

    ReplyDelete
  8. saya kalau TCRS ni balasah jer, feel jer kalau makan kat rumah atau kat restoran.. hahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mudah macam tu afeezz, fikiran tenang tak fikir berat2 cam saya ahahaha

      Delete
  9. skrg ni ramai prefer makan kat rumah je... bersesak2 bahaya wpn sekadar nk menjamu selera...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul, kes covid pun tak surut2 sekarang kan

      Delete
  10. jarang makan tcr shop nii.. tapi mmg sedappppp

    ReplyDelete
  11. antara yang saya suka juga ni.. kalau orang ajak lepak sni jarang tolak..
    sedap kan.. tapi tak penah lagi saya tapau..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan? sedap! ini pun first time beli yang tapau, tu rasa pelik semacam tu hehe

      Delete
  12. Ini kedai lama ooo xpegi sbb covid..diapulak duk dlm mall..sah sah ramai org huhuuu ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan.. bilalah boleh pergi dine in kat sana kan..huhu

      Delete
  13. rabia tak pernah rasa lagi chicken rice shop

    ReplyDelete

Ada apa-apa nak tulis? ;)

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot