Thursday, May 27, 2021

Hari Sukan Tabika KEMAS 1992 | Throwback Thursday

Masa ni aku 6 tahun.
Kalau tak silap, rumah biru.

Memang tak berapa nak ingat apa yang jadi masa hari sukan ni.
Tapi masih ingatlah dulu masa aku tadika, aku dimasukkan ke Tabika KEMAS dekat bawah Flat Sri Pahang tu je.

Bukan main dapat medal haa.
Yang aku ingat sikit-sikit, aku main game masukkan manik dalam dawai.

Aku dah isi laju, kiranya yang siap dulu lah kan.

Lepas tu aku pun disuruh lari ke garisan penamat.

Tapi sebaik je aku sampai dekat garisan penamat tu, aku stop lari.
Aku jalan je ke arah cikgu yang tunggu kat situ.

Rupa-rupanya kena lari sampai langgar tali yang diorang rentang.

Jadi masa aku jalan terkedek-kedek tu, adalah budak lain yang dah lari dulu.

Makanya aku dapatlah nombor tiga.

Bolehlah, dari tak ada kan.

Hahaha

Tu je aku ingat tentang hari sukan tu, hal lain langsung tak ingat.

16 comments:

  1. hhahaha ni mengimbau kenangan lalu ye :p

    ReplyDelete
  2. Saya dulu ada juga beberapa hadiah hasil main bola, takraw masa sekolah dulu.. Tapi dulu masa mengemas rumah mak, mak dah longgok-longgok barang berserta hadiah-hadiah, apa lagi dibuangnya.. Hihi..

    ReplyDelete
  3. dapat medal, dapat piala...

    ReplyDelete
  4. Nampak macam Ayu pulak. Adoiii, nak tergelak baca. Tak ada rezeki dapat no.1. No3 pun bolehlah. Dapat juga medal :)

    ReplyDelete
  5. Fuyoo ingat lagi kenangan tabika. Saya dulu pun Tabika Kemas, tak ingat sangat dah. Ingat pun masa hari 'graduation' tu je sebab ada gambar hahah

    ReplyDelete
  6. Haha boleh pulak stop lari dan jalan lenggang kangkung

    ReplyDelete
  7. awat muka masam sgt tu.. dah menang tu masam lagi ke.. hehehe...
    ni rumah biru ke rumah merah? baju warna merah.

    ReplyDelete
  8. cute nya..seronok ade gambar kenangan mcm ni :)
    ienaa tak banyak

    ReplyDelete
  9. best ada gambar kenangan msa tadika
    seronok kan bila dpt imbas kembali zaman kecik
    sis ingat masa tadika, paling seronok kot fisrtime sekolah he hee

    ReplyDelete
  10. alala comelnya!
    yela ms tu budak2 kan..
    org sruh lari kita lari tp xsampai kat garisan penamat..
    nsb baik dpt jugak no 3.. boleh la.. haha

    ReplyDelete
  11. zaman dulu2 yg indah xkan dpt kembali.,. huhuhu

    ReplyDelete
  12. belek album lama terimbau kenangannya kan syaz

    ReplyDelete
  13. perghhh..lama benar gambar nih syaz hahaaa ^_^

    ReplyDelete
  14. Tahniahhhh, walaupun belated . hahahaa

    ReplyDelete
  15. comelnya..
    Rindu nak attend hari sukan sekolah anak-anak..

    ReplyDelete

Ada apa-apa nak tulis? ;)

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot