Showing posts with label Imbauan Kenangan. Show all posts
Showing posts with label Imbauan Kenangan. Show all posts

Tuesday, 22 November 2022

Bedak Sejuk Tradisi King dan Kenangan

Baru-baru ni SR sengaja beli sebotol bedak sejuk tradisi ni di Mydin Senawang. Bila terpandang botol dia tu, rasa hendak beli tu membuak-buak!

Friday, 29 July 2022

Flask Air Nostalgic

Hari tu masa balik Kota Bharu, SR dengan zaimi pergi ke PKT di sebelah pasar Wakaf Bharu. Pertama kali SR masuk dalam PKT walau dah 10 tahun berulang balik rumah mertua. Jadinya barulah SR tahu, yang PKT ni barang-barang essential adalah di tingkat atas.

Sunday, 24 July 2022

Laicikang Laksa Tempurung Senawang

Besar kan gelas laicikang ni?
SR beli dekat  Kedai Laksa Tempurung yang terletak di Coco Drive, Taman Bandar Senawang.

Masa tengah order laksa, ternampak ada laicikang dalam menu. Terus SR rasa nak try.

Friday, 15 July 2022

Suka Sauk Kasut Omak


Ayu jenis suka sangat sauk dan pakai kasut SR. Lebih-lebih lagi kalau kasut baru keluar kotak. 

Thursday, 2 December 2021

Lucky Cocoa Candy | Throwback Thursday


Coklat legend ni bagi SR. Dulu masa SR kecik-kecik kan, tiap kali nenek SR pergi kedai, kalau coklat ni ada dalam stok dekat kedai tu, mesti dia akan belikan.

Thursday, 30 September 2021

Kucing Bernama Elin | Throwback Thursday

 Dulu kan, zaman menganggur dulu, punyalah tak ada apa nak buat dekat rumah, selain ada blog personal, aku siap ada blog untuk kucing emak aku. 
Serius!

Dalam blog tu, aku konon-kononnya adalah si Elin, kucing emak aku tu lah.
Penceritaan ringkas dari POV Elin.

Haha!
Emak aku pun seronok sangat kalau masa tu, ada kucing lain datang dan komen.

Saturday, 14 August 2021

Kursus Keselamatan Fizikal dan Mencegah Jenayah (Pegawai) Siri KFMJ/2/1985

Masa abah sertai kursus ni, aku masih dalam perut mak.
Hahaha


Abah join kursus ni untuk membolehkan dia jadi Military Police (MP).
Kalau tak silap aku lah dia cakap haritu !

Thursday, 22 July 2021

Hot wheels 3 RM14 | Throwback Thursday

Gambar zaman pre covid.
Waktu ni bila weekend je akan bawa anak-anak jalan samada ke Mydin Senawang ke, Giant Senawang ke..

Thursday, 24 June 2021

Dari Tingkat 13 Flat Sri Pahang | Throwback Thursday

Kalau tak silap, masa ni ada orang datang rumah nenek.
Lepas tu dia bagi aku duit.

Lepas tu siapa yang tangkap gambar ni pun aku tak ingat.
Haha

Thursday, 27 May 2021

Hari Sukan Tabika KEMAS 1992 | Throwback Thursday

Masa ni aku 6 tahun.
Kalau tak silap, rumah biru.

Memang tak berapa nak ingat apa yang jadi masa hari sukan ni.
Tapi masih ingatlah dulu masa aku tadika, aku dimasukkan ke Tabika KEMAS dekat bawah Flat Sri Pahang tu je.

Thursday, 1 April 2021

Sesi Makmal BIO320 | Throwback Thursday | Julai 2013


Meriahnya masa ni.
Walaupun kepanasan masing-masing dalam makmal sebab aircond ada problem, tapi semua pelajar gigih tak tanggal lab coat.

Monday, 1 March 2021

Last Seen October 2020

Harini masuk office, sebab ada mesyuarat pasca peperiksaan.
Memang lama sangat dah WFH, jadi masuk office harini rasa janggal.

Thursday, 10 December 2020

Sarat Mengandung Ke Kuala Terengganu | Throwback Thursday | 14 Februari 2013

 

Terima kasih semua yang doa yang baik baik tentang aku dan anxiety attack tu.

Selalu juga kena, tapi kali ni agak dasyat.

Jadi memang tak dapat bersambil sambil dengan blog ni, terutama untuk blogwalking.

Ada kerja yang kena diberi commitment padu sikit.

Hehe..

Will be back soon.

Terimalah entry yang dah taip awal 

(supposed to autopublish)

See you soon 😘

++++++


Terjumpa gambar yang hampir 8 tahun dah usianya ni.

Thursday, 26 November 2020

Buka Aib | Throwback Thursday

 Lupa nak cerita pasal ni, hari ni baru teringat.

Beberapa minggu lepas, Facebook ada tayang semula satu gambar aku pada tahun 2011.

Kalau ikut tarikh yang ditayangkan, masa tu aku dah jadi tunang kepada zaimi.

Tuesday, 24 November 2020

Hampir Setahun Yang Lalu


 Hallu.
Baru lepas sudah semak draft2 proposal dan thesis students.

Lama pulak terkebil-kebil sementara nak tidur ni ha.
Jadi marilah upload satu gambar yang diambil hampir setahun lepas.

Masa ni hari defence proposal untuk pelajar FYP1.
Tengok gambar ni, memang timbul la rindu yang melampau pada working life di campus.

Hmm..

Rindu nak pakai baju lelawo, nak make up..
Hahaha

Aku rasa esok walaupun WFH, aku nak pakai make up la, aci tak? 

Hahaha macam la kalau make up jadi lawa macam che ta!

Eh cuba zoom dekat kertas hitam yang depan aku tu.
By the way aku yang baju hitam tudung hitam, duduk dua dari kiri.
Kot ada yang tak kenal kan.

Ok cuba teka tu kertas apa?
Teka la teka la!

😂

Itu adalah pamphlet Konsert Romantika Awie.
Aku kunun tengah bagi hint la kan dekat zaimi, yang aku teringin nak pergi.

Hint tinggal hint je la wehhh..

Tiket mahal 1 hal, yang zaimi nak kasi aku pergi konsert Awie???
😂😂😂


Apooooo la entry takde motif aku ni 😂


Thursday, 15 October 2020

Kenangan Konvokesyen Bersama Zizan Raja Lawak | Throwback Thursday | Ogos 2008

 Majlis konvokesyen first degree aku adalah pada Ogos 2008. Lama dah rupanya, rasa macam baru je lalui konvokesyen di Dewan Sultan Mizan (DSM) UMT dulu.


Alkisahnya dengan Zizan ni, bergambar macam kami ni satu family pulak kan?

Thursday, 8 October 2020

Sireh Junjung dan Hantaran Untuk Dia | Throwback Thursday | Januari 2012

Terjumpa gambar tahun 2012 dulu, hantaran belah pengantin perempuan.

Yang dari aku untuk zaimi. 

Ini gambar sireh junjung yang aku bagi pada zaimi masa kami nikah dulu.

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot

Awana SkyWay Gondola: Genting Highlands Cable Car

Awana SkyWay Gondola: Genting Highlands Cable Car
BOOK YOUR RIDE HERE