Showing posts with label Imbauan Kenangan. Show all posts
Showing posts with label Imbauan Kenangan. Show all posts

Thursday, December 2, 2021

Lucky Cocoa Candy | Throwback Thursday


Coklat legend ni bagi SR. Dulu masa SR kecik-kecik kan, tiap kali nenek SR pergi kedai, kalau coklat ni ada dalam stok dekat kedai tu, mesti dia akan belikan.

Thursday, September 30, 2021

Kucing Bernama Elin | Throwback Thursday

 Dulu kan, zaman menganggur dulu, punyalah tak ada apa nak buat dekat rumah, selain ada blog personal, aku siap ada blog untuk kucing emak aku. 
Serius!

Dalam blog tu, aku konon-kononnya adalah si Elin, kucing emak aku tu lah.
Penceritaan ringkas dari POV Elin.

Haha!
Emak aku pun seronok sangat kalau masa tu, ada kucing lain datang dan komen.

Saturday, August 14, 2021

Kursus Keselamatan Fizikal dan Mencegah Jenayah (Pegawai) Siri KFMJ/2/1985

Masa abah sertai kursus ni, aku masih dalam perut mak.
Hahaha


Abah join kursus ni untuk membolehkan dia jadi Military Police (MP).
Kalau tak silap aku lah dia cakap haritu !

Thursday, July 22, 2021

Hot wheels 3 RM14 | Throwback Thursday

Gambar zaman pre covid.
Waktu ni bila weekend je akan bawa anak-anak jalan samada ke Mydin Senawang ke, Giant Senawang ke..

Thursday, June 24, 2021

Dari Tingkat 13 Flat Sri Pahang | Throwback Thursday

Kalau tak silap, masa ni ada orang datang rumah nenek.
Lepas tu dia bagi aku duit.

Lepas tu siapa yang tangkap gambar ni pun aku tak ingat.
Haha

Thursday, May 27, 2021

Hari Sukan Tabika KEMAS 1992 | Throwback Thursday

Masa ni aku 6 tahun.
Kalau tak silap, rumah biru.

Memang tak berapa nak ingat apa yang jadi masa hari sukan ni.
Tapi masih ingatlah dulu masa aku tadika, aku dimasukkan ke Tabika KEMAS dekat bawah Flat Sri Pahang tu je.

Thursday, April 1, 2021

Sesi Makmal BIO320 | Throwback Thursday | Julai 2013


Meriahnya masa ni.
Walaupun kepanasan masing-masing dalam makmal sebab aircond ada problem, tapi semua pelajar gigih tak tanggal lab coat.

Monday, March 1, 2021

Last Seen October 2020

Harini masuk office, sebab ada mesyuarat pasca peperiksaan.
Memang lama sangat dah WFH, jadi masuk office harini rasa janggal.

Thursday, December 10, 2020

Sarat Mengandung Ke Kuala Terengganu | Throwback Thursday | 14 Februari 2013

 

Terima kasih semua yang doa yang baik baik tentang aku dan anxiety attack tu.

Selalu juga kena, tapi kali ni agak dasyat.

Jadi memang tak dapat bersambil sambil dengan blog ni, terutama untuk blogwalking.

Ada kerja yang kena diberi commitment padu sikit.

Hehe..

Will be back soon.

Terimalah entry yang dah taip awal 

(supposed to autopublish)

See you soon 😘

++++++


Terjumpa gambar yang hampir 8 tahun dah usianya ni.

Thursday, November 26, 2020

Buka Aib | Throwback Thursday

 Lupa nak cerita pasal ni, hari ni baru teringat.

Beberapa minggu lepas, Facebook ada tayang semula satu gambar aku pada tahun 2011.

Kalau ikut tarikh yang ditayangkan, masa tu aku dah jadi tunang kepada zaimi.

Tuesday, November 24, 2020

Hampir Setahun Yang Lalu


 Hallu.
Baru lepas sudah semak draft2 proposal dan thesis students.

Lama pulak terkebil-kebil sementara nak tidur ni ha.
Jadi marilah upload satu gambar yang diambil hampir setahun lepas.

Masa ni hari defence proposal untuk pelajar FYP1.
Tengok gambar ni, memang timbul la rindu yang melampau pada working life di campus.

Hmm..

Rindu nak pakai baju lelawo, nak make up..
Hahaha

Aku rasa esok walaupun WFH, aku nak pakai make up la, aci tak? 

Hahaha macam la kalau make up jadi lawa macam che ta!

Eh cuba zoom dekat kertas hitam yang depan aku tu.
By the way aku yang baju hitam tudung hitam, duduk dua dari kiri.
Kot ada yang tak kenal kan.

Ok cuba teka tu kertas apa?
Teka la teka la!

πŸ˜‚

Itu adalah pamphlet Konsert Romantika Awie.
Aku kunun tengah bagi hint la kan dekat zaimi, yang aku teringin nak pergi.

Hint tinggal hint je la wehhh..

Tiket mahal 1 hal, yang zaimi nak kasi aku pergi konsert Awie???
πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚


Apooooo la entry takde motif aku ni πŸ˜‚


Thursday, October 15, 2020

Kenangan Konvokesyen Bersama Zizan Raja Lawak | Throwback Thursday | Ogos 2008

 Majlis konvokesyen first degree aku adalah pada Ogos 2008. Lama dah rupanya, rasa macam baru je lalui konvokesyen di Dewan Sultan Mizan (DSM) UMT dulu.


Alkisahnya dengan Zizan ni, bergambar macam kami ni satu family pulak kan?

Thursday, October 8, 2020

Sireh Junjung dan Hantaran Untuk Dia | Throwback Thursday | Januari 2012

Terjumpa gambar tahun 2012 dulu, hantaran belah pengantin perempuan.

Yang dari aku untuk zaimi. 

Ini gambar sireh junjung yang aku bagi pada zaimi masa kami nikah dulu.

Monday, September 14, 2020

Badbelon | Memoir

 

Cerita zaman kanak-kanak dulu.
Zaman masih tinggal di atas awan, di Bangsar.


+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Kejadian berlaku circa 1994...

Thursday, July 23, 2020

BOB Ku Sayang | Throwback Thursday | 14 Disember 2019

Tahun lepas, kepoh kecoh seantero negara yang peraturan  penggunaan kerusi kanak-kanak (carseat) akan dikuatkuasakan dalam masa terdekat.

Sebagai ibubapa yang ada anak kecil, perkara ni serba sedikit akan memberi kesan pada kami.
Timbang punya timbang, kira-kira bajet, congak-congak kehidupan harian, why not ambil 1 MPV atau SUV.

Tapi, nak yang harga tak mahal sangat.
Tapi, bila dah limitkan range harga, pilihan memang limited la.

Thursday, July 9, 2020

Buka Aib Sendiri Dengan Cupcake | Throwback Thursday | 10 Januari 2010

Kejadian ni berlaku 10 tahun lepas.
Zaman baru habis belajar.
Senang cerita, zaman menganggur.

Jadi dah namanya menganggur, banyaklah masa yang terluang kat rumah.
Masa tu tiba-tiba sangat suka makan cupcake yang icing tebal-tebal.

Asalnya selalu beli je dekat bakeri kat pekan Semenyih tu, tapi adik aku bagi idea untuk buat sendiri.
Dia memang suka baking ni, walaupun masa tu dia baru tingkatan 3 kalau tak silap.

Maka dengan berbekalkan duit mak bagi sebab sadisnya masa tu tak ada pendapatan selain harap cheque nuffnang yang beberapa bulan sekali baru kunjung tiba πŸ˜‚, kami pun belilah barang-barang.

Dah namanya buat sendiri, icing tu kami siap buat macam-macam warna!
Tunggu oven bunyi ting! je, ready nak hias!

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Ting!

Ha apa lagi, keluarkanlah cupcake yang dah siap bakar dari oven.
Nak katanya amatur, tinggi rendah kejadiannya hahaha

Ada yang terlebih-lebih keluar dari cup, ada yang pendek je tak capai surface cup pun.

Ah persetankan, dengan penuh keyakinan dan darah muda, kami pun hias!


Halah halah.. habis sweet la rasa masa ni, rindu dekat pakwe yang jauh di pantai timur tanah air πŸ˜‚

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot