Suka Sauk Kasut Omak


Ayu jenis suka sangat sauk dan pakai kasut SR. Lebih-lebih lagi kalau kasut baru keluar kotak. 
Kelepak kelepak dia berjalan dalam rumah.

Memang suka sangat, entah apa yang spark joy sangat dekat dia πŸ˜‚

Tapi bila SR ingat-ingat balik, masa SR kecik-kecik dulu pun, SR suka jugak sauk kasut emak dan makcik SR. Lagi tinggi tapaknya, lagi teruja nak sauk!

Mungkin ayu sekarang berada dalam fasa yang sama macam masa SR kecik dulu.

Ada yang suka sauk kasut orang dewasa 5ak masa kecik dulu? Lepas tu berangan kan kerja jadi cikgulah, pegawailah...

Bila dah besar, rindu pula nak jadi budak kecik balik. Berangan nak pakai kasut budak-budak yang comel-comel pulak. Jadinya, belikanlah kasut comel -comel untuk anak dan anak saudara pulak πŸ˜‚

Post a Comment

9 Comments

  1. biasalah telatah anak2. kita layan aje la...

    ReplyDelete
  2. Kasut omak kasut ayu jugak. Agaknya memang macam tu anak perempuan masa umur macam ni. Nak bergaya macam omak :)

    ReplyDelete
  3. Seronok owh bergaya dengan kasut omak.. hehehe..

    ReplyDelete
  4. Hahaha.. betul3. Kita pun dulu kecik2 suka pakai kasut ibu, kita panggil kasut itik sebab bila jalan terkedek2 macam itik, hahaha.

    ReplyDelete
  5. Acik PC dulu pun gitu. Suka pakai selipar la.. kasut la areah mama punya. Sampai tersungkur pun pernah. Hehehe.

    ReplyDelete
  6. budak2 begitu lah keletahnya..selalu mencuit hati :)

    ReplyDelete
  7. Nasib baik kasut omaknya takde tumit tinggi

    ReplyDelete
  8. geng la ngan Iris dulu...masa kecik.

    ReplyDelete
  9. Comel pulak ..besar nanti suka bergaya la si Ayu ni

    ReplyDelete

Setiap ulasan yang ditulis adalah dibawah tanggungjawab yang memberi komen. Sekiranya mahu berhubung dengan saya, hubungi saya di syaznirahim@gmail.com :)

Every comment written is under the responsibility of the commenter. If you want to contact me, reach me at syaznirahim@gmail.com :)

Apa yang saya tulis di blog ini dahulu, saya sendiri mungkin sudah tidak bersetuju dengan content itu pada hari ini. Semestinya segala penulisan dalam blog ini tidak sesuai untuk dijadikan rujukan (citation/reference) dalam penulisan artikel / jurnal saintifik. Pemilik blog tidak bertanggungjawab sekiranya isi kandungan blog ini diambil sebagai rujukan akademik.

What I wrote on this blog before, I may not agree with the content today. Certainly all writing in this blog is not suitable to be used as a reference (citation/reference) in the writing of scientific articles/journals. The owner of the blog is not responsible if the content of this blog is taken as an academic reference.