Hot wheels 3 RM14 | Throwback Thursday

Gambar zaman pre covid.
Waktu ni bila weekend je akan bawa anak-anak jalan samada ke Mydin Senawang ke, Giant Senawang ke..

Kadang kalau mood sampai, ke Seremban 2 pun ada.
Bukan nak beli apa pun, saja bawak hilangkan bosan kat rumah.

Ada rezeki, dapatlah diorang sambar mainan.
Boys selalu tertarik la dengan Hot Wheels ni.

Tapi tak reti lagi pun nak pilih Hot Wheels yang limited edition ke apa.
Beli ikut suka je.

Kadang kereta ada dinosaur, kadang kereta warna emas.

Ikut selera diorang masa tu lah.

Zaimi pun tak minat mana Hot Wheels ni.

Jadi buat masa ni dalam keluarga kami, Hot Wheels ni hanya sekadar mainan.
Eheh..

Suatu hari nanti tak tau lah, kot adam amir dah reti menilai Hot Wheels tu kan.

Ayu masa ni dalam tempat duduk kat trolley tu.

Dan, masa ni kalau dapat ke mall atau pasaraya macam ni, anak aku suka sangat main mainan duduk dan goyang-goyang setempat tu.

Ala apa entah namanya.

Yang menunggang setempat tu la.
Hehe..

Lama dah diorang tak enjoy childhood diorang kat luar rumah macam ni.

Hmmm...

Allah jualah yang lebih mengetahui ❤️

Dulu korang selalu jalan-jalan mana masa hujung minggu?
Rindu tak?๐Ÿ˜˜

 

Post a Comment

19 Comments

  1. Selalu jalan2 pergi ke kg penarik dan kota bharu

    ReplyDelete
  2. Rindu kan saat boleh ke sana ke sini dulu-dulu... Moga cepatlah settle semuanya

    ReplyDelete
  3. saya kadang-kadang ade gak tgk hotwheels ni, tapi belum minat lg untuk buat collection

    ReplyDelete
  4. Hot Wheels ni popular sampai ada yang buat koleksi. mesti dorang rindu nak jalan sekarang ni bebas keluar. biasa weekend balik kampung je tak kemana sangat.

    ReplyDelete
  5. Dulu-dulu rajin juga kumpul hotweel.. Bila anak dah besar, nak main, habis semua dah hilang.

    ReplyDelete
  6. Ini kegemaran Aiyan, selau hujung minggu baru ada offer gini, sekarang lamanya tak pi mall atau pasaraya

    ReplyDelete
  7. anak2 mmg minat hot wheel kan

    ReplyDelete
  8. uncle rindu lepak mamak je...

    ReplyDelete
  9. lama sangat tak window shopping.
    biasanya beli barang dapur, tak sampai 10 minit dah balik.

    ReplyDelete
  10. tanya blogger nina dia dulu keje kt kilang hotwheel๐Ÿ˜Š

    dulu kalu boring sj drive keliling kl. hadap jammed tgk gelagat org ramai... tp laa ni nk kuar polis SJR merata

    ReplyDelete
  11. bestnya dapat keluar jalan2 macam ni..

    ReplyDelete
  12. Ya Allah dulu-dulu tiap-tiap minggu ada kenduri jadi dapat makan nasi kenduri. Itu yang saya rindu.
    Takpelah hargai setiap keadaan.

    ReplyDelete
  13. Kwn sy yg dewasa pun ada yang minat.. agak x phm . tp da hobi. kn..

    ReplyDelete
  14. Selalu.. g mkn lepak kedai . huhu

    ReplyDelete
  15. Sekarang zaman window shopping bila datang mall. Takut berjangkit.

    ReplyDelete
  16. rindunya nak jln2 window shopping

    ReplyDelete
  17. Anak2 kakya pon minat gak kumpul hot whell ni ..

    ReplyDelete
  18. Kesian budak2 sekarang, banyak duduk rumah saja. Kita yang dewasa ni pun tepu duduk rumah, apa lagi mereka. Huhuuu... Rindu nak merayap!!!

    Hotwheel ni Cik TK kurang minat. Tapi ada kawan Cik TK minat. Siap tahu mana yang limited edition ke apa entah.

    ReplyDelete
  19. betul sgt syaz..kdg2 bukan nak ape sgt..saja nk jalan2 kena acon dalam mall hahhaaa..sama laa kiter..

    ReplyDelete

Setiap ulasan yang ditulis adalah dibawah tanggungjawab yang memberi komen. Sekiranya mahu berhubung dengan saya, hubungi saya di syaznirahim@gmail.com :)

Every comment written is under the responsibility of the commenter. If you want to contact me, reach me at syaznirahim@gmail.com :)

Apa yang saya tulis di blog ini dahulu, saya sendiri mungkin sudah tidak bersetuju dengan content itu pada hari ini. Semestinya segala penulisan dalam blog ini tidak sesuai untuk dijadikan rujukan (citation/reference) dalam penulisan artikel / jurnal saintifik. Pemilik blog tidak bertanggungjawab sekiranya isi kandungan blog ini diambil sebagai rujukan akademik.

What I wrote on this blog before, I may not agree with the content today. Certainly all writing in this blog is not suitable to be used as a reference (citation/reference) in the writing of scientific articles/journals. The owner of the blog is not responsible if the content of this blog is taken as an academic reference.