Showing posts with label mainan. Show all posts
Showing posts with label mainan. Show all posts

Friday, February 18, 2022

Lego Squid Game

Lego watak Squid Game ni SR dapat masa join Squid Game Virtual Run.
Macam yang SR ada cerita dekat SINI.

Anak-anak memang semua mengenen nak lego ni. Tapi SR tamak kali ini!
Haha!

Thursday, November 11, 2021

Monopoly Hasbro Gaming Happy Meal

Menarik betul mainan dari pembelian Happy Meal si Ayu hari tu. Bagi aku, hadiah tu unik dan lain dari yang lain. Iyalah, selalunya Happy Meal kan dapat patung mainan, tapi kali ni beli Happy Meal dapat Monopoly. Ya, Monopoly permainan hartanah tu. 

Tuesday, October 19, 2021

Doraemon Kiddi Meal Marry Brown

Dalam post Sambutan Birthday Amir ke enam yang aku up kelmarin, aku ada cerita yang anak-anak dapat Doraemon sorang seketul, aku belikan dari Marry Brown. Inilah rupa Doraemon nya.

Sunday, October 10, 2021

Scene Subway Squid Game

 Orang kata lambat jangkit, itulah yang berlaku pada aku dan drama bersiri Squid Game yang sedang hangat ditayangkan di saluran Netflix. Kenapa lambat?

Sebab aku secara harfiahnya memang tak layan K-Drama.
Betul tak tipu.

Jadi bila meletupnya Squid Game ni, aku pun tak adalah nak terus klik butang pada remote control TV untuk tengok Squid Game ni.

Thursday, October 7, 2021

Kuarters Askar | Throwback Thursday

Masa aku kecik dulu, aku sempat membesar di kuarters askar.
Katanya emak dan abah, lokasi kuarters tu dekat dengan Ulu Kelang.

Aku duduk situ tak lama, sampai tahun 1990 je rasanya.
Sebab lepas tu, abah mohon bersara awal dari tentera dan kami pun pindah keluar dari kuarters tu.

Walaupun memori aku sekadar sampai umur aku 4 tahun lebih je dekat kuarters tu, ada juga yang aku masih ingat dengan jelas.

Thursday, August 19, 2021

Thursday, July 22, 2021

Hot wheels 3 RM14 | Throwback Thursday

Gambar zaman pre covid.
Waktu ni bila weekend je akan bawa anak-anak jalan samada ke Mydin Senawang ke, Giant Senawang ke..

Thursday, June 17, 2021

Umur 3 Tahun Naik Roket NASA USA | Throwback Thursday

Masa ni 1989 kalau tak silap, masih anak tunggal.
Tak ada adik lagi.

Mak abah bawak pergi jalan-jalan dengan Ampang Park kot?
Ada area arcade dan permainan tu.

Maka aku pun ambil kesempatan untuk naik roket NASA USA ni.

Tuesday, June 1, 2021

Amir dan Aamir Khan

 Ini namanya tak ada kerja.

Bukak Face App, lepas tu morph gambar amir dengan Aamir Khan.

Maka jadilah gambar ni 😂

Friday, April 9, 2021

Saturday, March 27, 2021

LCD Writing Tablet


Ayu sekarang pun suka melukis sekarang, terikut-ikut amir.
Makanya dah makin ramai insan kecil yang memperhabiskan kertas-kertas A4 kat rumah ni 😂

Jadi, tengok ramai kawan-kawan ada belikan anak diorang LCD Writing Tablet ni. Jadi aku pun belikanlah 1 untuk ayu.

Why not kan?

Saturday, December 19, 2020

Tuesday, October 27, 2020

Tuesday, September 29, 2020

Askar, Bomba dan Polis Tak Cukup Umur

 Weekend haritu balik jenguk mak abah di Kuantan.

Seperti biasa, mestilah anak-anak yang paling happy sekali.

Dan, seperti biasaaaaa.. mesti akan dapat mainan baru *tepuk dahi

Thursday, September 10, 2020

Monday, October 20, 2014

Belikan anak kereta mewah

Ingat anak Che Ta je ada kereta mewah?
Anak aku pun ada kereta mewah jugak.

Mewah adalah merah yang disebut dengan pelat seorang anak kecil.

Kereta merah : Kereta mewah.



*saja je nak usik Che Ta*

Friday, July 4, 2014

Kereta Kecil Warna Merah

Last week balik Semenyih, rupanya mak dah belikan Adam kereta kecil warna merah!
Meriah bukan main dengan lagu lampu bagai..
hehe..


Ala kereta yang kena tolak dengan kaki tu..

Mula-mula dia macam takut2 jugak dengan kereta tu.
Tapi lama-lama dah okey sikit.

Abah suruh bawak balik rumah kitorang sendiri.
Sebab kalau tinggal kat rumah dia pun, Adam balik 2 minggu sekali je pun..

So bawak lah balik..

Adam memula buat tak tau je dengan kereta tu.
Jeling-jeling je pun.
Slow slow aku angkat dia letak atas kereta tu.
Picit-picit kan butang kat stereng tu..

Sekarang dia dah start main la kereta tu..

:)




Budak masam emak ni..

Thursday, June 5, 2014

Contengan Pertama Adam | 4 Jun 2014

Alang-alang teringat ni saja lah nak abadikan memori yang satu ni..
Semalam pergi TESCO Seremban Jaya tu..
Belikan adam mainan yang macam papan conteng tu..

Actually pen papan tu takde dakwat pun, dia guna sistem magnet..
Hujung pen tu besi, so besi tu akan tarik serbuk magnet..

Ajarlah adam cara pegang pen, dan macam mana nak guna pen tu..
Mula-mula adam biasalah, semua dia nak masuk dalam mulut..

Lepas tu bila dah tau, asyiklah duk gesek kan pen tu kat papan putih tu..
hahaha

Excited pulak dia!


Ha tu lah hasil gese gesel pen kat papan putih tu..
Ok lah tu kan untuk budak setahun 2 bulan? hehe..


 Ha yang ni pulak muka bengang sebab pampers dah penuh..
Pistol tu kasi leka dia sementara kat atas trolley je..

:P


Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot