Friday, May 28, 2021

Bosan Melanda

Bosan sungguh kan asyik terperuk di rumah.
Bosan yang membawa ke tertekan pun ada.

Tengok kes Covid19 yang semakin meningkat menjelang 2 minggu selepas raya.
Ramai warga emas kita yang tewas.
Sedih tau..

Teringat pula pada gambar lebuhraya pantai timur yang sesak masa sebelum dan selepas raya.
Tengok kes yang menjangkiti kampung by kampung..

Terfikir, adakah memang mereka punca?

Kedegilan yang membawa padah?

ENtahlah..

Moga kita semua terus sihat hendaknya.
Tengok ramai juga kawan-kawan yang dah kena Covid19 ni, menambah perasaan anxiety dalam diri.

Salam Jumaat semua, stay safe, stay at home kalau tak ada urusan penting, dan jangan degil.
Juga teruslah berdoa pada Allah agar kita dan keluarga tidak mudarat.

PS: Gambar Adam tu, masa dia setahun lebih dulu.

14 comments:

  1. skrg ni tgh viral menteri prasarana yg kanna pechat tuu., hahaha

    ReplyDelete
  2. Duduk di rumah saja jika tiada keperluan lain yang penting untuk dibuat di luar rumah. Kes saban hari semakin tinggi. Mungkin juga boleh cecah 10k sehari kalau begini gayanya.

    ReplyDelete
  3. Setiap hari kes semakin meningkat.

    ReplyDelete
  4. tengah bosan gak ni terperap je. anxiety bila kes makin bertambah, kes kematian bertambah, orang terdekat kena covid. buat masa sekarang lebih baik duduk rumah je even bosan pun. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah.. bosan nau nau dah ni

      Delete
    2. bosaaaan juga fiza huwaaa...nk jumpa fiza cdgan nye ni..huhuu

      Delete
  5. Entah lah syaz..nk ckp pn serba salah..sepatutnya diri sendiri la kena fikir huhuuu..

    ReplyDelete
  6. Tu la kan. Msti bosan xdpt kluar rumah pegi mne2

    ReplyDelete
  7. Dah bosan, nak wat cemana, terpaksa jugak.. sobbss!

    ReplyDelete
  8. Sekarang ini malas dah nak fikir mereka yang langgar SOP.. Lebih pentingkan penjagaan diri dan keluarga je..
    Kesian dekat anak-anaklah memang tak boleh keluar langsung.. Huhuhu.. Kadang Sha biar je diorang sepahkan rumah..

    ReplyDelete

Ada apa-apa nak tulis? ;)

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot