Showing posts with label jumaat. Show all posts
Showing posts with label jumaat. Show all posts

Friday, November 12, 2021

Hadis kelebihan memiliki anak perempuan

DARIPADA Aisyah R.A, Rasulullah S.A.W telah bersabda yang maksudnya:

“Sesiapa yang diberati menanggung sesuatu urusan menjaga dan memelihara anak-anak perempuan, lalu ia menjaga dan memeliharanya dengan baik, nescaya mereka menjadi pelindung baginya daripada api neraka.”

[HR Bukhari, Muslim dan at-Tirmizi].

Friday, August 27, 2021

Hadis Hari Jumaat

Hadis - Jumaat Penghulu Segala Hari

Dari Abu Hurairah r.a katanya Rasulullah SAW bersabda:

"Kita (umat Muhammad) adalah yang terakhir (datang ke dunia) tetapi yang terdahulu (diadili) pada hari kiamat. Kita adalah yang paling dahulu masuk syurga, padahal mereka diberi kitab lebih dahulu daripada kita sedangkan kita sesudah mereka. Kita diberikan petunjuk oleh Allah akan kebenaran yang mereka perselisihkan itu yang Allah telah tunjukkan kepada kita iaitu Hari Jumaat. Maka hari ini (Jumaat) adalah untuk kita. Besok (Sabtu) untuk kaum Yahudi dan lusa (Ahad) untuk kaum Nasrani."


SUMBER

Friday, May 28, 2021

Bosan Melanda

Bosan sungguh kan asyik terperuk di rumah.
Bosan yang membawa ke tertekan pun ada.

Friday, March 26, 2021

Berkuda

Gambar kuda ni aku tangkap masa ada family day di KM Chalet Melaka.
Tak ada cerita apa pun.


Saja je nak abadikan gambar tu kat blog ni.

Happy Friday kawan-kawan!

Aku pagi-pagi ni ada taklimat dengan students FYP.
Harap semua berjalan lancar.

Friday, January 8, 2021

Wireless Mouse Prolink

Sedikit teruja sebab pertama kali pakai mouse komputer yang tak ada wayar.
Ini pun nasib baik zaimi belanja.
Hahah..


Friday, January 1, 2021

Syukur AKRAB dah siap!

Kita mulakan entry-entry awal blog tahun 2021 dengan memanjatkan syukur sebab laporan Anugerah Kecemerlangan Rektor Antara Bahagian yang sebabkan aku terkena anxiety haritu dah siap!

Setelah berkumpul sekali lagi Isnin haritu, akhirnya siap juga pelaporan AKRAB untuk Pusat Pengajian kami.
Pheww..


Friday, December 11, 2020

Mencari Sempurna

 Salam Jumaat semua reader yang disayangi 💓

Bila last air mata menitis?

Haha!

Ok nak ajak tengok 1 video ni.

Mari kita lihat hati siapa ada taman.


Friday, December 4, 2020

Salam Jumaat

 Salam Jumaat semua!

Semoga semua dalam keadaan baik-baik saja.

Jom kita banyakkan bersedekah.

Kadang-kadang tak perlu jumpa orang miskin, sesiapa saja dan di mana-mana saja kita boleh beri dia sesuatu. Walaupun sekadar senyuman dan kata-kata semangat.


Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot