Sunday, July 11, 2021

Topi Haiwan Darat

Minggu lepas, amir ada kerja pdpr yang dia kena buat topi haiwan darat.
Setiap pelajar kelas dia, tadika dia dah bekalkan kit untuk buat kerja di rumah which is very good bagi aku.

Setiap pelajar dapat set yang sama tapi tak serupa.
COntoh macam kerja topi haiwan darat ni, amir dapat lembu.
Ada kawan dia dapat singa, arnab dan lain-lain.

Mula-mula masa dia keluarkan kit ni, nama haiwan tu belum dilekatkan.
Pelajar kena lekat sendiri lepas warna sebelum dijadikan topi.

Aku berialah suruh amir warna kuning, tompok-tompok tu kena warna oren atau coklat.

Sebab, aku nampak haiwan tu macam zirafah.
Tapi rupanya lembu hahaha

Eh serius aku ingat zirafah tau sebab ada tanduk bulat macam zirafah.
Tanduk lembu kan tajam?

Tapi tak kisahlah, asalkan kerja amir siap heheh!

Korang nampak macam zirafah ke lembu?
Bayangkan yang belum diwarnakan.
Korang rasa...???

15 comments:

  1. Haah nampak cam zirafah sebab tanduk 2 tu bulat 😊

    ReplyDelete
  2. Kecelaruan rupa ni agaknya. Saya pun fikir zirafah ni. Tak pernah nampak pulak tanduk lembu macam tu. huhu

    ReplyDelete
  3. muka bangga sangat tu amir... hehehe.. auntie nmpk mcm lembu

    ReplyDelete
  4. Nampak macam lembu, sebab lubang hidung besor, 2 biji. Hehe.. tanduk tak bole buat tajam kot, nanti cedera, kena budak. :D

    ReplyDelete
  5. Tumpul betul tanduk lembu. Tapi memang rasanya tu zirafah.

    ReplyDelete
  6. macam lembu pon ade, mcm zirafah pon ye gak

    ReplyDelete
  7. Ha aalah, tanduk lembu kan tajam meruncing.

    ReplyDelete
  8. zirafah dh jadi lembu kan mir

    ReplyDelete

Ada apa-apa nak tulis? ;)

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot