Topi Haiwan Darat

Minggu lepas, amir ada kerja pdpr yang dia kena buat topi haiwan darat.
Setiap pelajar kelas dia, tadika dia dah bekalkan kit untuk buat kerja di rumah which is very good bagi aku.

Setiap pelajar dapat set yang sama tapi tak serupa.
COntoh macam kerja topi haiwan darat ni, amir dapat lembu.
Ada kawan dia dapat singa, arnab dan lain-lain.

Mula-mula masa dia keluarkan kit ni, nama haiwan tu belum dilekatkan.
Pelajar kena lekat sendiri lepas warna sebelum dijadikan topi.

Aku berialah suruh amir warna kuning, tompok-tompok tu kena warna oren atau coklat.

Sebab, aku nampak haiwan tu macam zirafah.
Tapi rupanya lembu hahaha

Eh serius aku ingat zirafah tau sebab ada tanduk bulat macam zirafah.
Tanduk lembu kan tajam?

Tapi tak kisahlah, asalkan kerja amir siap heheh!

Korang nampak macam zirafah ke lembu?
Bayangkan yang belum diwarnakan.
Korang rasa...???

Post a Comment

15 Comments

  1. Haah nampak cam zirafah sebab tanduk 2 tu bulat ๐Ÿ˜Š

    ReplyDelete
  2. uncle pun nampak zirafah... :D

    ReplyDelete
  3. Kecelaruan rupa ni agaknya. Saya pun fikir zirafah ni. Tak pernah nampak pulak tanduk lembu macam tu. huhu

    ReplyDelete
  4. muka bangga sangat tu amir... hehehe.. auntie nmpk mcm lembu

    ReplyDelete
  5. Nampak macam lembu, sebab lubang hidung besor, 2 biji. Hehe.. tanduk tak bole buat tajam kot, nanti cedera, kena budak. :D

    ReplyDelete
  6. Tumpul betul tanduk lembu. Tapi memang rasanya tu zirafah.

    ReplyDelete
  7. macam lembu pon ade, mcm zirafah pon ye gak

    ReplyDelete
  8. Ha aalah, tanduk lembu kan tajam meruncing.

    ReplyDelete
  9. zirafah dh jadi lembu kan mir

    ReplyDelete

Setiap ulasan yang ditulis adalah dibawah tanggungjawab yang memberi komen. Sekiranya mahu berhubung dengan saya, hubungi saya di syaznirahim@gmail.com :)

Every comment written is under the responsibility of the commenter. If you want to contact me, reach me at syaznirahim@gmail.com :)

Apa yang saya tulis di blog ini dahulu, saya sendiri mungkin sudah tidak bersetuju dengan content itu pada hari ini. Semestinya segala penulisan dalam blog ini tidak sesuai untuk dijadikan rujukan (citation/reference) dalam penulisan artikel / jurnal saintifik. Pemilik blog tidak bertanggungjawab sekiranya isi kandungan blog ini diambil sebagai rujukan akademik.

What I wrote on this blog before, I may not agree with the content today. Certainly all writing in this blog is not suitable to be used as a reference (citation/reference) in the writing of scientific articles/journals. The owner of the blog is not responsible if the content of this blog is taken as an academic reference.