Lirik dan Video Jalinan UNIC

 JALINAN


Indahnya suasana
Kita di hari ini
Ceria bersama, bermesra
Erat silaturrahim
Saling hormat menghormati
Tuntutan agama yang mulia
Ooh, mari bersama
Kita jalinkan
Kasih sayang sesama insan
Di hari ini
Kita mulakan
Moga kekal 'tuk selamanya
Indahnya
Jika kita dapat bersama
Hidup selalu gembira
Di dunia ini
Lagi indahnya
Jika kita dapat bersama
Hidup di dalam gembira
Di akhirat sana
Erat silaturrahim
Saling hormat menghormati
Tuntutan agama yang mulia
Yang tua di hormati
Yang muda di sayangi
Cetuskan suasana harmoni
Ooh, mari bersama
Kita jalinkan
Kasih sayang sesama insan
Di hari ini
Kita mulakan
Moga kekal 'tuk selamanya
Indahnya
Jika kita dapat bersama
Hidup selalu gembira
Di dunia ini
Lagi indahnya
Jika kita dapat bersama
Hidup di dalam gembira
Di akhirat sana
Ooh, indahnya
Jika kita dapat bersama
Hidup selalu gembira
Di dunia ini
Lagi indahnya
Jika kita dapat bersama
Hidup di dalam gembira
Di akhirat sana
Kita jalinkan
Kasih sayang

Source: Musixmatch
Songwriters: Manis Helma

Post a Comment

8 Comments

  1. Lagu nasyid legend. Sorang tu dah jadi doktor dah kan.

    ReplyDelete
  2. Ingat apa tadi rupanya lagu tajuk Jalinan.

    ReplyDelete
  3. pernah dgr kumpulan unic ni...lagu mcm x perasan...

    ReplyDelete
  4. My fav song ni dedulu hehe best mengimbau kenangan betul :)

    ReplyDelete
  5. Lama sungguh tak dengar lagu ni . Hampir terlupa alunan muzik

    ReplyDelete

Setiap ulasan yang ditulis adalah dibawah tanggungjawab yang memberi komen. Sekiranya mahu berhubung dengan saya, hubungi saya di syaznirahim@gmail.com :)

Every comment written is under the responsibility of the commenter. If you want to contact me, reach me at syaznirahim@gmail.com :)

Apa yang saya tulis di blog ini dahulu, saya sendiri mungkin sudah tidak bersetuju dengan content itu pada hari ini. Semestinya segala penulisan dalam blog ini tidak sesuai untuk dijadikan rujukan (citation/reference) dalam penulisan artikel / jurnal saintifik. Pemilik blog tidak bertanggungjawab sekiranya isi kandungan blog ini diambil sebagai rujukan akademik.

What I wrote on this blog before, I may not agree with the content today. Certainly all writing in this blog is not suitable to be used as a reference (citation/reference) in the writing of scientific articles/journals. The owner of the blog is not responsible if the content of this blog is taken as an academic reference.