Search This Blog

Showing posts with label Kajang. Show all posts
Showing posts with label Kajang. Show all posts

Tuesday, May 6, 2014

Perginya Bujang Lapok Yang Terakhir.. Aziz Satar Meninggal Dunia

Terbaca kat wall facebook around 3am semalam.
Terkejut.
Sedih.

:(

Al-Fatihah kepada beliau, seorang lagenda yang aku rasa sangat dekat di hati.
Mungkin sebab aku membesar sambil tengok filem-filem klasik lakonan beliau.

Semoga tenang di alam sana........



Kajang: Pelakon veteran, Datuk Abdul Aziz Sattar, 89, meninggal dunia akibat penyakit jantung di Hospital Kajang, di sini, kira-kira jam 2 pagi tadi. 
Anak perempuannya, Sandakiah memberitahu, Aziz menghembuskan nafas terakhir di sisi dua anak, menantu dan seorang cucu. 
"Ayah dimasukkan ke hospital sejak kelmarin selepas diserang penyakit jantung. 
Kami sekeluarga sedang menguruskan jenazah yang akan dibawa pulang ke rumah di Bandar Tun Hussein Onn, Cheras, sebaik dibenarkan pihak hospital," katanya ketika dihubungi BH Online sebentar tadi. 
Sandakiah berkata, pihaknya juga sedang menguruskan pengebumian ayahnya yang dijangka dilakukan pagi ini. 
Gandingan Abdul Aziz atau lebih dikenali sebagai Pak Ajis bersama Seniman Negara, Allahyarham Tan Sri P Ramlee dan Allahyarham S Shamsuddin sebagai trio Bujang Lapuk menjadi antara watak ikonik dalam dunia senimatik Melayu sejak era 1950an. - Berita Harian


CHERAS: Suasana hiba menyelubungi kediaman anak bongsu Allahyarham Datuk Aziz Sattar di Bandar Tun Hussein Onn, di sini apabila adik beradiknya yang datang dari Singapura terlampau sedih sehingga terpaksa dipapah. 
Dua adiknya, Zaini dan Umaiyah tiba pada jam 9.40 pagi manakala seorang lagi saudara terdekat mereka, Aminah yang sampai lebih awal dilihat sudah berada di sisi jenazah sambil ditenangkan saudara mara. 
Seniman veteran itu menghembuskan nafas terakhir pada usia 89 tahun akibat penyakit jantung di Hospital KPJ Kajang, kira-kira jam 2 pagi tadi. 
Terdahulu, beliau dimasukkan ke wad sehari sebelumnya selepas mengadu sakit dada namun ketika itu keadaannya tidak membimbangkan. 
Anak perempuannya, Sandakiah memaklumkan jenazah akan dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Bandar Tun Hussein Onn selepas Zuhur. -Berita Harian

Monday, November 11, 2013

Pengalaman Pertama Anak Demam Teruk

Serius.
Ini kali pertama sejak Adam lahir, adam demam teruk.

Actually ni kisah last week. tu yang seminggu gak aku tak update blog.

Start demam Jumaat 2 minggu lepas.. malam tu badan dia suhu lebih kurang 37.5..

Maka tidur malam tu aku bolengkan dia.. esoknya pergi klinik panel, suhu dah 38.5.



Asalnya aku dengan zaimi ingat taknak balik semenyih sebab baru je balik last weeknya..
Tapi last2 kitorang decide nak balik jugak.. sampai semenyih badan adam memang panas..
bibir dia merah macam cili.. dia pun dah tak nak senyum dah masa tu.. :(

jerlum dengan air daun bunga raya..
bolengkan..

tapi badan dia keep on panas..

last-last petang tu aku cek suhu, dah 39.5!




Ya Allah aku punya cuak sampai terketar-ketar..
Bila anak demam dengan suhu terlalu tinggi, risau dengan kemungkinan sawan.. :((

malam tu jugak, lepas maghrib, terus shoot ke hospital Kajang..
sampai2 je kat emergency dalam 9.15 pm, memang kena masuk terus kat dalam, tak payah tunggu kat luar dah..
terus kena duduk kat atas katil kat unit kecemasan tu bersama ramai lagi manusia dengan kes kes yang pelbagai.. katil yang kitorang dapat tu pun tak berapa bersih.. ada darah.. tah kes ape tah tak tau lah.. hmmm

nampak tak betapa seriusnya kes adam?

sampai2 doktor terus cek apa semua, doktor tengok tonsil adam bengkak teruk..
dan itulah antara punca dia demam..


dan doktor kata nak ambil darah adam.. kalau teruk, maybe kena tahan ward terus..

time MA nak ambil darah adam tu.. memang aku rasa menyesal bawak adam pergi hospital..
gila kan? dah tu tak kan nak bawak pergi jumpa pawang..hew hew..

korang bayangkan lah tangan adam yang kecik molek tu kena masuk jarum yang ada paip tu.. yang bila nak darah lagi, dorang akan pulas je punat kat jarum tu..

aku tanyalah, kenapa tak ambil darah guna jarum biasa je? katanya nanti senang nak drip air..

huwaaa.. anak aku yang kecik nak kena drip air :((

dan doktor tu suruh mandikan adam time tu jugak..
okey..jom lah mandikan..
dahlah pengalaman pertama, apa pun tak bawak!

pampers dengan susu je aku bawak.. towel ke, napkin ke.. semua tak bawak..
nak mandi macam mana tah? dahlah toilet dia...hmm. payah nak explain.
memang tak sesuai lah nak mandikan anak.. agak kurang hygenic. dengan tompok muntah sana sini.. ergggh.

Tak jadi nak mandikan. Aku terus susukan adam, dan masuk balik kat katil tu.
Zaimi bagitau kitorang tak mandikan sebab faktor2 yang aku cakap tu lah..
then doktor buat muka smirk.. mesti dia kata kitorang ni bajet.. toilet kotor sikit takleh.. tapi takmau bawak anak gi swasta..huhuhu..

then dia kata, jerlum je lah anak dengan air.. kebetulam depan katil adam tu ada sinki..

nurse pun datang nak drip air kat adam.. adam memang dah longlai.. lemah semacam..
kitorang bukak baju dia.. aku peluk dia.. tangan dia yang dah pasang jarum tu, selit bawah ketiak aku dan dijulurkan ke belakang.. dan nurse pun pasang drip..

zaimi tanyalah sampai bila nak drip ni? katanya sampai result darah tadi siap..
sambil aku peluk adam yang tengah kena drip.. zaimi pun keep on basahkan adam dengan lap lap dia dengan sapu tangan.. punya panas badan adam, bila lepas lap, mesti sapu tangan tu akan jadi panas..

sambil2 tu aku tengok keliling.. macam-macam kes. baby ada lagi 2 orang tak termasuk adam.. sorang asthma kot sebab neb, dan dijangka akan warded.. sorang lagi demam macam adam.. yang nenek tua ada dua tiga orang.. ada yang dah nampak sangat nazak pun ada..

ada pakcik eksiden, ada pakcik batu karang, ada lelaki india kena tetak.. ada lelaki cina peha terkopak..

serius. itu adalah malam menginsafkan bagi aku. T_T

dan dalam 10.45 macam tu, doktor datang dengan result darah..

jauh dalam hati aku, aku harap sangat adam tak perlu warded. sangat!

dan doktor pun kata darah adam memang ada kuman, tapi yang biasa dan not to worry.. kadar dehydration pun 4.7/5.. suhu lepas jerlum pun dah bawah 38.. jadi tak perlu warded.. phew.. alhamdulillah..

tapi doktor bagi antibiotik dengan ubat demam.. dan doktor kata kena keep on jerlum adam.. biar menggigil asalkan jangan panas..

ok maka baliklah..


malam tu memang adam hanya tidur pakai pampers.. menggigil-gigil.. aku pantau suhu dia setiap setengah jam.. kejap naik kejap turun.. aku cadangkan korang belilah termometer infrared yang cek kat telinga tu.. memang bagus..

dah 3-4 hari ulang antibiotik, demam pun kurang.. cuma suara adam tak keluar, hidung still berair dan batuk2.. moody tak payah cakaplah kan.. dia taknak senyum pun.. sedih :(



susut berat badan..

doktor kata memang kalau tonsil, suhu akan lambat sikit turun..



dah seminggu adam tak fully recover gak dari batuk selsema.. dengan banyak cerita menakutkan mengenai pneumonia apa semua.. last2 aku decide nak bawak anak aku pergi cek lagi sekali.. tapi kali ni kat klinik pakar kanak-kanak kat taipan senawang tu..



And alhamdulillah doktor kata paru-paru adam clear.. just bahagian tekak je..
so dapat lagi 1 antibiotik.. phew... dahlah nak bagi ubat bukan main susah woi!


balik dari klinik dan dan senyum2.. suka mak!

takpelah.. syukur adam dah sihat...



harini aku pergi kerja dah.. tapiiiiiiii sorang-sorang..
sebab ayah adam pulak dah demam teruk..
hmm..



semoga suamiku lekas sembuh..
sangat terasa kepayahan menguruskan rumah sendirian bila dia tak larat macam tu..

p/s: ni pun aku asik rasa nak balik je ni..

Monday, August 15, 2011

Kursus Kahwin untuk sekitar Putrajaya, Semenyih, Bangi dan Kajang


Kami dah selamat menghadiri Kursus Kahwin~!
Alhamdulillah..


Elemen penting untuk buat permohonan nikah, 
kalau takde sijil Kursus Kahwin, tak boleh memohon untuk bernikah.

gambar hiasan

Tempat yang aku kursus ni terletak kat Presint 9 Putrajaya,
Jadi untuk penduduk area Putrajaya sendiri, Bangi, Kajang dan Semenyih, 
bolehlah pergi kalau nak..

Bayaran RM80 termasuk makan minum dan alat tulis,
tapi aku ada sedikit kemusykilan, kenapa walaupun makanan tak disediakan (sebab bulan Ramadhan),
bayaran tetap RM80.. Tapau menapau juga tak disediakan..uhuk..

Takpelah..
Setelah aku fikir positif, mungkin selama ni makan dan alat tulis tu dia sedekah kat peserta, dan bayaran RM80 tu untuk sesi ceramah dan; sijil.. Wallahulam..

Sesi pertama bermula hari Sabtu, pukul 2.30 petang sampai 6 lebih kurang..
Manakala Ahad pulak untuk sesi yang kedua, bermula dari 8.30 pagi sampai 5 petang..

Overall aku puas hatilah dengan ceramah-ceramah yang diberikan, especially kalau yang berceramah tu adalah ustaz-ustaz.. memang terbaik~! Happening dan penuh dengan pengisian berguna. Banyak input baru yang boleh dipelajari tau~!


Perkara remeh yang aku asyik pertikai, adalah kerusi yang menyakitkan bontot..haha~!
Oh mungkin bukan salah kerusi mahupun pihak penganjur, tapi salah bontot aku sendiri..keh keh..


Ok lah,  sesiapa nak booking tempat, tengok peta dan sebagainya. bolehlah layari Blog Pusat Kursus Kahwin tersebut di sini.

"Perkahwinan itu satu tanggungjawab yang berpanjangan disamping untuk meraih kebahagiaan dan keredhaan Ilahi"


Berkahwinlah sekiranya mampu ~

Babai~~ =)

Wednesday, November 3, 2010

Muka dah cantik ketiak pulak bau asyem

Otak aku yang semakin berkarat ni menyebabkan sel-sel otak aku kurang nak bersambung, 
makanya tadi dah pukul 3 petang baru aku sedar yang hari ni 3 November, yakni aku ada appointment ubat kat Hospital Kajang..

Dalam pukul 3.40 macam tu, urusan pun selesai..maka aku dengan adik aku pun pergi ke Metro Point untuk membeli air CoolBlog yang sodap itu..heheh..

Kat situ adalah seorang budak perempuan yang lebih kurang umur adik aku tu turut sama beratur nak beli air tu..
Muka boleh tahan lah walaupun sedikit jongang.. Putih melepak, tak gemuk tak cikeding.. Kira cun lah!

Akan tetapi!
Bila ada satu ketika tu kami berdiri agak rapat, kebetulan dia pun mengangkat tangan dia untuk mencapai straw..
Sikittt lagi aku nak terbersin..
Bau ketiak dia humang aih! 
Terus potong markah..
T_T

Jadi, kepada adik-adik kakak-kakak dan sesiapa saja di luar sana,
pesanan ikhlas dari aku..
SILA JAGA KETIAK ANDA.

Biar muka tak cantik asalkan ketiak tidak berbau..
Tapi kalau dah cantik lagilah HARUS menjaga ketiak itu ya!

Bukanlah maksudnya kamu semua kena wangi semerbak,
sekurang-kurangnya biarlah tidak busuk.


Kerana ketiak yang berbau asyem itu mampu mencantas selera orang sekeliling..
Terima Kasih.

Monday, June 28, 2010

Sepagi di Hospital Kajang


Hello !


Pagi tadi, pagi-pagi lagi (peliknya susunan ayat!!), aku dah pergi ke Hospital Kajang,
hari ni aku ada appointment dengan Pegawai Dietetik..

Appointment start pukul 8.30, tapi aku sampai sana dah 8.35..
Pusing-pusing carik parking, full pulak..terpaksalah parking kat luar pagar hospital..
Tak jauh pun, jalan sikit je..

Dalam 8.45 camtu, aku masuk dalam, tengok dah ada orang jumpa kaunselor tu,
aku pun ambil nombor, aku dapat nombor 2..


Tengoklah nama aku orang tu salah tulis, ada ke Nursyazini pulak..huhu..

Lama lah jugak aku menunggu turn aku tadi, dekat 45minit kot?


Kenapa aku kena pergi menjalani Kaunseling Pemakanan pagi ni sebenarnya?
Semuanya sebab aku ni dah terlebih berat badan, dan menyebabkan aku ada masalah kesihatan sikit..

Aku adalah obese..sob sob..

2009 adalah tahun yang tidak begitu menyebelahi aku, terlalu banyak masalah datang bertimpa-timpa masa 2009, aku pulak tak pandai nak kawal stress.. ditambah pulak dengan pemergian atok aku ke Rahmatullah..
semuanya tidak berjalan lancar pada aku tahun lepas..

Jadi, aku kerap makan. Aku rasa bila makan, aku happy. Lebih-lebih lagi bukan duduk rumah, aku boleh pergi makan pukul berapa je yang aku nak, dan aku makan apa je yang suka.

Makan pulak suka lewat-lewat malam, amaun yang dimakan pulak tak boleh nak sikit..
Ha sekarang, tanggunglah bahananya..

Senang cakap, aku dah terlebih 30kg dari berat badan yang sepatutnya berdasarkan ketinggian aku 168cm ni, gila kan??
Menyesal? Ada la sikit.. tapi mungkin Allah dah rencanakan aku sesuatu, antaranya, kalau aku tak mengalami masalah gemuk ni, aku tak kan tahu yang di Hospital Kajang, ada seorang Kaunselor Diet yang sangat baik hati..hehe..

Banyak juga nasihat-nasihat dari beliau, appointment seterusnya adalah pada tarikh yang sama bulan depan..
Gila kau, dia nak tengok berat aku dah turun.. Dia gak dah bagi senarai menu makanan yang aku boleh makan..

Phew.. Aku akan harus cuba jugak, untuk sekurang-kurang mengurangkan (ayat pelik lagi??) 5-8 kg until next appointment.. kalau tak mesti kena marah T_T

Yang menjadi permasalahan sikit sekarang adalah kecekalan hati, itu aje.
Aku berharap aku dapat bertahan! Target? Nak nampak cantik pakai baju pengantin..ahaks!

Wish me luck!


Selamat tinggal lemak-lemak ku =)

Saturday, May 1, 2010

Air Bukit Lebuhraya SILK

Salam semua =)

Dah banyak tahun dah sejak highway SILK ni siap, aku selalu nampak orang berhenti kat tepi jalan, tadah air dari 1 bukit yang telah dibelah dua tu. Bukit tu dipotong dua, sebab nak buat jalan.. Kalau dari Balakong, masuk highway SILK ni, bukit ni dekat dengan simpang untuk turun ke Semenyih, kalau terus, pergi Putrajaya yang melalui Bangi..




Memang ramai la yang suka tadah air bukit tu.. Semalam, aku dengan adik lelaki aku kebetulan ada botol kosong masa lalu situ, kitorang pun tumpang sekaki.. heheh..


Adik aku dengan spek barunya, yang dibeli di Pudu..haha..
Botol susu tu aje yang ada masa tu, sebab aku baru beli dan habiskan.. 


Aku tak tau siapa, tapi ada pihak yang memang tau kat bukit ni ada air mineral mengalir, maka diorang siap-siap dah letakkan getah paip, jadi senang la nak tadah air tu.. Memang tempat ni tak ada bau apa-apa, air dia jernih gila.. aku try minum, rasa dia macam air mineral la, cuma manis2 sikit.. Hari ni mak aku suruh tadah lagi..haha..

Tapi jangan la main redah je minum air tu, bacalah Bismillah dulu..ye? 

=)

ps: siapa penah daki bukit/gunung tinggi2, pastu minum air sungai dia yang tak tercemar tu? Ha macam tu lah rasa air ni.. hehe

Sunday, April 18, 2010

Bibik Terlampau

Salam semua =)

Hari ni hari ahad, and duty aku kena hantar adik perempuan aku pergi kelas gitar kul 2.30 sampai 3.30 tadi..
Kelas gitar tu dekat Kajang, sebelah Metro Kajang..
Tau-tau je lah kawasan tu, tersangatlah sesak dan kurang parking..

Maka aku decide sepanjang kelas tu nanti, aku duduk dalam kereta aje lah..
Nak turun pun alang-alang je mase..lagipun sorang-sorang..

Dan disebabkan dah rancang awal2 tak nak turun dari kereta, maka aku pun malas nak berdandan2..
Makanya aku pun sarung tudung mak aku aje..
Ala tudung awning tu.. Tapi bila dah pakai rasa kelakar plak,
sebab tudung ni ada manik2.. kui kui kui..


Gamaknya macam tak sesuai dengan muka aku yang selebar pinggan ni..
Bila tengok cermin, aku rasa aku nampak macam bibik..
Tapi bila aku tengok mak aku pakai ke, orang lain pakai ke elok je..

ha ni lah cik bibik tu..
melampau gile jadi camera whore sensorang dalam keta..
sebab apa?
sebab boring..huhu..

ps: lain kali kena bawak suratkhabar ke, magazine ke..selalu terlupa nak bawak..aih..

Monday, March 22, 2010

Pizza Chunky Loaded

Salam semua =)

Beberapa hari lepas, aku dengan adik aku saje2 lah pergi try pizza baru kat Pizza Hut tu,
yang namenye Chunky Loaded tu..

-kita minum dulu!-

-cantik tak shawl beliau?-

Taraa! Inilah pizzanye!
kami beli yg regular je..
bagaimane rasenye?
aku tak nak komen lah..
aku taknak dicakap menghasut ke ape ke..
maka, kalau nak tau tau, makanlah sendiri..huhu..

tapi, dah lame dah sebenarnya aku tak pergi ke Pizza Hut,
jadi mase aku pergi haritu, aku rasa sedikit teruja..
haha!

Sebab dekat tiap2 meja ade button2 yang leh dipicit untuk panggil waiter..keh keh keh..

nampak tak button2 oren tu?
hehe..
kiranya tak payah lah tercangak2 nak panggil waiter kalau dah bersedia nak order..
tekan je, nnti dia dtglah..

kepada sesape yang dah tau pasal ni, maaflah ye..
aku baru tau..
yelah, orang selalu makan nasik je, jarang makan pizza..hehe ;)

ps: teringat Pizza Domino.....drooooooling~

Thursday, November 26, 2009

DOSA DI TESCO KAJANG



Semalam kami 1 famili pergi beli barang kat TESCO Kajang, ye lah, kan dah nak raya aji ni..
mak aku nak buat mee kari je.. gi la carik bahan2..
oh kat atas tu bukan tesco kajang ye, tu tesco kat barat..saje je tempek gambar..hehe

Pastu masa aku duk jalan2 celah2 rak barang2 tu, aku terperasan sesuatu..
TESCO Kajang ni menjual sesuatu yang bernama DOSA!
yang aku nak maksudkan ni bukannya arak atau babi,
tapi DOSA.

Aku tunjuk kat abah aku, dia tertarik.
Lalu dia beli DOSA itu!

Nak tengok apa DOSA tu?
ha tengok ni..


Campuran Dosa segera..
Dosa ini juga boleh dimanipulate samada nak secaras 'plain',
ataupun 'masalah'..


juga ada satu lagi jenis DOSA..


itulah dosa2 yang dijual oleh TESCO Kajang..

:P

selamat ari raya aji

=)

Monday, November 23, 2009

Uish..pelik banner ni..

Tadi ikut gewe tercinta gi Hentian Kajang, carik tiket dia balik raya aji ni..
pastu duk jenjalan, ternampak la satu banner yang..
hmm..
bagi kami..
bagi aku..

pelik..kot?

ke tu name daerah?
macam nasi Padang ke, Mee jawa ke..
tapi..

eh pelik la!

cube korang tengok sendiri..


Teletak tu name tempat ke?
ke hape maksud dia?
nak gelak leh?
hahahahahah!


ps: esok pg Zaimi balik KB..
*merembes air mate*
(T_____T)

Sunday, November 8, 2009

Welcome to the world Nur!

ini sepupu baru aku!
menjenguk dunia pada 5hb Nov aritu..
tapi ada masalah sikit, arini baru kuar spital..
barulah kami [keluarga belah mak aku] dapat tgk dia..

dia anak adik bongsu mak aku, Ucu Mail..

isteri Ucu aku baru bagi name dia Nur..
yang belakang tak pikir lagi..hehe..


didukung mummy dia..
sebab silau sangat panas terik, berkerut muka dia..hehe

yang ni dengan mak aku, abah aku..kecil je dia..
hehe..yang nyelit tengah2 tu anak angah aku..

angah aku yang terselit pakai baju hijau kat belakang tu..

duk dalam pangkuan nenek..
on the way gi Shah Alam..umah mertua ucu aku..

so sweet :)

Atok pergi, Nur lahir..itulah life cycle..

=)


semoga membesar dgn sihat Nur!
nanti dia jadi dak langkawi la..

Ucu aku keje langkawi..
huhu..

oh lupe nak cakap, Nur ni ade abang sorg umo 3tahun..
tak datang spital sbb kecik lg..
duk shah alam..

cucu arwah Joned dah ade 6!
Family kami kecik je ;)

nape xde gambar aku pegang baby?
aku takut nak pegang, lembut sangat! heheh!



ps: umo 23 pon dpt sepupu lagi.. :P

Wednesday, May 6, 2009

KFC kerdil..

Pada suatu malam pada minggu lepas.. [truknya BM]
AKu & zaimi pon membayangkan menu di bawah untuk dijadikan dinner..

enak bukan ianya kelihatan..
itulah snack plate KFC..
um umph!
Lazat kan..

jadi kami pon gi la KFC sebelah metropoint..
yang gabung dgn Pizza Hut tu..
dengan harapan untuk makan menu seperti dalam gmbaran tadi..

sesampainya kami..
kami pon berator..

bila sampai turn, kitorg tgk ayam spicey dah abeh..
alamak..
dah lain dah sikit dr gambaran..
xpela..original pon original la..

pastu tunggu punya la lame..
adeh..
ape yang lame sgt ni..
tkial2 sungguh budak itu..

hmm..
sekali korg nak tau..bila dah siap je 'snack plate' tu..
mase dia letak atas tray tu..
aku ngan zaimi nye bayangan yang indah tadi trus hilang..
puff!

sbb pe?
.
.
.
.
.
tgk la..

ayam sejuk, kurus, tulang dan kecik..
bila dikunyah teramatla keras..
sampai lenguh rahang aku mengunyah..
adoi..

Fingers Licking Good kepala hotak..
dah same taraf ngan ayam Dr Fried Chicken kat Gong Badak je dah..

kecewa tol!!!

Sunday, January 25, 2009

Zamarul Hisyam & Lisdawati

Lalalala.... tadi aku g antar adik aku g kelas gitar kat RHEMA MUSIC kat Kajang.. kat deret sebelah kedai buku Czip Lee tu.. kalu org kajang ngan area bdekatan sure tau ne kdai ni.. pastu.. kelas gitar nye tu 30 minit.. aku ngn zaimi pon g la round2 kat kedai2 sekitar tu.. malas nak naik.. jenjalan.. jnjalan.. tetibe ku ternampak sorg mamat yg agak tak berape tinggi.. macam kenal je..


eh eh.. ZAMARUL HISYAM la.. watpe lak dier kat kajang ni.. pastu aku caka la kat zaimi.. aku ternampak zamarul hisyam.. tak sempat zaimi nak bg respon.. aku ternampak lak LISDAWATI..


dgn selamba yaya nye aku pon ckp..


"eh eh.. lisdawati...."


mase tu lisda duk lalu sebelah aku.. dier dgr aku ckp dier pon pandang.. pastu dier senyum..


mase aku ngn zaimi duk pandang ke mane si lisda nak g, abang tukang kasut yg de kat sebelah tu pon tetibe je bersuare..


"dorg nak shooting kat kedai emas tu.. semalam produksi ade bgtau abg.."


hoh? kot iya pon dorg nk blakon xkn dorg btau abg??

haha.. iya la tu dorg nak blakon.. jenuh kene touch up make up si lisda ngn sorg lagi artis pompuan tu.. sape ntah aku pon x kenal lg.. tp lisda cantik la..



pas kelas nana saje g balik kat set shooting tu.. tgk dorg duk blakon lg.. dengar la zamarul jerit2.. blakon cam cara dier salu blakon tu.. lisda cam xde dialog je.. huhu.. sempat la gak aku tgkp gmbr..
nk bgambar ngn dorg cam malu je plak.. lgpon cam sebok je.. zamarul pon tersengih2 je.. xtau la sbb panas ke hape.. haha..




jumpe artis lagi.. hahaha!!
(^^,)

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot

Ya it's me