Pages

Search This Blog

Showing posts with label bangang. Show all posts
Showing posts with label bangang. Show all posts

Tuesday, February 12, 2013

Internet yang lambat

Ohoi Internet cap C.
Kenapa yang teruk sangat coverage kat kampung laki aku neh?

Tolonglah improve.. Nama je kampung, tapi tak sampai sekangkang kera pun dari Kota Bharu ye..

Kenapalah connection internet slow sangat?

Benci betul.
Rugi je bayar, especially yang broadband weekly, aku langgan untuk handset tu.
Ceih.

Wednesday, October 20, 2010

Abah Sound Jiran yang suka keluar rumah hanya dengan pakai spender

Ini bukan cobaan, ini betul-betul!

Sebelah rumah aku ni, ada sekumpulan pelajar Universiti Nottingham Malaysia Campus duduk menyewa..
Ada sesekali aku dengar diorang cakap macam bahasa Cina, ada sesekali macam bahasa Korea..
Aku pun tak pasti diorang ni orang mana, tapi yang pasti diorang ni foreigner lah.

Sebab rakyat Malaysia tak kan buat perangai tak senonoh macam tu kan? :D

Duduk bercampur-campur lelaki dengan perempuan tu satu hal, lepas tu suka pulak keluar rumah pakai spender je.. Err yang lelaki lah, yang perempuan nasib baik tak buat macam tu..haha

gambar hiasan of course!

Bila anjing dia menyalak bising-bising, dia nak gi tenangkan, dia keluar pakai spender, nak amek barang dalam kereta, pakai spender je, nak gi halaman rumah, pakai spender je.. panas sangat kot Malaysia ni? T_T

Masa mula-mula kami nampak tu, terkejut gila kitorang, tak pasal-pasal TERtengok lelaki berspender secara live..haha! 

Tadi dia buat lagi, terus abah aku sound dia..Tapi secara baik-baik lah..
Abah cakap sini Malaysia, tak sopan.. 
Harapnya dia faham bahasa lah (bahasa Inggeris).

Tersipu-sipu dia malu sambil dileteri awek dia..hua hua..


ps: itu macam punya pesen pon ade..haha

Wednesday, September 29, 2010

Baju Daging Lady Gaga

Lady Gaga Meat Dress..yikes!


Perempuan ni memang lah lain dari yang lain..
Dahlah banyak berkaitan dengan iluminati.. dari dulu dia memang suka pakai pelik-pelik & tak senonoh..
Tapi aku tak pernah terfikir dia akan pagai baju dari daging.. eeeeiii!


Aku rasa geli menengoknya..huhu..
Macam manalah bau agaknye ye?


Dress, Topi & kasut, semuanya dari daging..
Mesti rasa sejuk2 lembik2 je kan?
Bayangkan masa dia duduk..arghh!

jangan ada artis kita yang ikut pulak lepas ni sudahlah..

ps: lepas ni ape pulak lah...

Wednesday, May 5, 2010

Pekerja Kaunter Pejabat Pos Terlalu Garang!

Salam semua =)

Lewat pagi tadi, aku pergi Pejabat Pos..
Ada orang beli buku di Kedai Buku Online aku tu, syukur!



Lepas ambil angka giliran apa semua, aku pun duduk la tunggu turn, ada 10 orang lagi sebelum aku..
Ting tong.. Angka giliran tu berubah, bangunlah seorang Uncle keturunan India,
lebih kurang baya abah aku kot.. Dia nak buat urusan apa aku tak pasti, tapi aku rasa ada kaitan dengan kirim duit..

Punyalah kuat suara minah yang jaga kaunter tu bercakap dengan uncle tu, dia marah sebab dia batak tak dapat nak baca tulisan yang atas sampul tu.. Dia kata tulisan hodoh, dia suruh uncle tu eja, Uncle tu eja la.. Nama penerima tu pulak rasanya memang nama orang India yang klasik, jadi agak panjang dan susah disebut. Pastu dia marah-marah lagi uncle tu, tak kan la tulisan sendiri pun tak boleh baca.

Uncle tu kata la, ini anak dia yang minta tolong dia, tu tulisan anak dia, bukan tulisan dia.
Minah tu sound lagi, "lain kali, suruh la dia datang sendiri, tak pun tulis la senonoh sikit"

Uncle tu macam malu dah, terus bini dia pun yang duduk terus datang kat dia, minah tu bising-bising lagi,
"Aunty boleh tak baca tulisan buruk macam ni? Lain kali tulis elok-elok la, tak de la susah!"
Aunty tu senyum kelat je, terus Uncle tu kata nanti la dia nak suruh anak dia datang sendiri.. Muka dah sedih dah..

Minah tu bising lagi, "Tak pun, bawak la fotostat IC ke apa ke, takdela sakit mata saya ni"

Apa yang aku hairan, kat depan minah tu punya kaunter, ada tertampal beberapa etika kerja, antaranya (lebih kurang, sebab aku tak hafal):

Will help you with warmth and respect.


Aku rasa macam nak terajang aje minah tu. Perlu ke dia tengking2 uncle tu? Perlu ke cakap kuat2, sampai aku yang duduk jauh dari kaunter tu pun dengar? Perlu ke kurang ajar dengan orang tua? Tak reti cakap baik2 ke?

Serius aku tak suka cara minah tu. Bukan uncle tu aje kena marah, ada sorang lagi pakcik pun dia perli2 macam dia hebat sangat, macam dia tu lah PENGARAH POS MALAYSIA. Serius tak ada budi bahasa, buat malu melayu je..ciss..

ps: Inilah orang cakap, kerana nila setitik, rosak susu sebelanga.

Monday, May 4, 2009

Habis Exam

Exam aku sudah habis lorh..
Alhamdulillah..harapnya inilah peperiksaan terakhir dalam peringkat Master ni..

Exam tadi agak mencabar kewibawaan aku la walaupun nasib baik sume topik yang keluar tu aku dah cover..
Boleh la nak beza2 kan graf mane btol, graf mane salah..

Blehla..
Nak kate senang tu tak jugak, tp..
blehla..
takde la blank macam mangkuk ayun sangat tadi..
haha!

cuma yang buat aku sedikit menyumpah2 dengan kate2 kesat tadi mase jawab exam,
adelah bunyi mesin gerudi..
bangang kan?
kena jawab exam sambil dengar benda tu..
dah la bingit..

distort rase nya fokus jap..
pastu dah aku nak reka ayat pun jd blur sebab bunyik tu, aku pandang je kat Dr Taib..
yeke name dia taib?
haha!!

Ala yang jage exam tu la..
Last sekali dia perasan aku tengok dia, dia pun suh la sorg akak yg jage exam tu gi btau tukang tu, orang tgh exam jgn nak memekak..

abeh bunyik gerudi, bunyik org ketuk2 lak..

sabor je la..

jadi kalu aku tak score, aku salahkan sume tu..
hahaha!


em sekadar ingin berkongsi,
best kan nota aku?
bukan aku yang tulis tau, Dr Shulor yg potostat bg kat semua student as a handout..

amacam?

Saturday, April 25, 2009

Zaman sekarang air kosong pun 90sen..

Betul, aku tak tipu..Air kosong pun harga 90sen sekarang..
Kat mane?
Haha..meh nak citer..

Aku ngan zaimi kalau gi PTSL memang tak sah la kalau tak beli air kat mesinyang jual air dalam cawan tu..
selalu nya beli kopi ais la..
kengkonon untuk kekal segar la mase study..

pada suatu hari..
dalam 2 3 hari lepas kot..
tringin pulak nak beli milo..

selalu beli 2 cawan kopi je, tapi aritu konon2 nak buat neslo ais..haha!

jadi setelah mengorek2 segala duitsyiling yang ada, cukup je rm1.60sen zaimi pon gi la kat mesin tu..
aku tgk dari jauh je..

mula2 tekan kopi, ok la..zaimi antar dulu kat aku.. pastu dia pergi balik kat mesin tu..
masuk duit, tekan milo ais lak..

tapi mesin tu silap dengar kot..orang order milo air, dia dgr ais kosong..
tgk la ni...

langsung takde ciri2 milo dalam cawan tu..
mahalkan air kosong zaman sekarang?

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot

Disclaimer


All content provided on this "Syazni Rahim Blog" blog is for informal reading only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information or comments on this site or found by following any link on this site.

The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information.

The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.