Atau emel SR di syaznirahim[at]gmail.com
Showing posts with label kelantan. Show all posts
Showing posts with label kelantan. Show all posts

Sunday, September 18, 2022

Ke Laman Warisan Seni Kampung Laut Kelantan

Assalamualaikum wbt...

SR ada, SR balik kampung zaimi di Kota Bharu hujung minggu ni. Jadi menghabiskan masa bersama lah kiranya. Itu yang tak berupdate pun mana-mana mdia sosial SR kecuali TikTok aje. Haha!

Thursday, August 25, 2022

Tengok Orang Melapah Lembu | Throwback Thursday


Terjumpa pula gambar adam dan amir waktu hari raya haji haritu. Masa ni diorang dah balik dari solat raya, dan ikut zaimi pergi ke tempat orang uruskan sembelihan korban.

Masa ni SR dah suruh diorang tukar baju, pakai t-shirt aje. Sejuk sikit.

Thursday, July 14, 2022

Pagi Raya Haji 2022 | Throwback Thursday

Assalamualaikum...

Throwback ke pagi raya haji ahad lepas sahaja ni haa...
Masa ni SR tengah melambai zaimi dan anak-anak lelaki yang dalam perjalanan nak solat raya di masjid. SR tak ikut, tak berapa sihat pula pagi tu.

Thursday, May 12, 2022

Ke Pantai Irama Bachok Kelantan | Throwback Thursday

Assalamualaikum semua!
Sihat ke? Komen sikit sihat ke tidak!

SR pun ketika menaip ni, alhamdulillah sihat.
Cuma lama SR tak kerap update blog, lebih-lebih lagi masa minggu raya terkejut yang lepas. Blogwalking apatah lagi. Haha! SR betul-betul menikmati minggu raya tu. Isnin minggu ni, pukul 3 pagi, baru kami sekeluarga sampai semula ke rumah setelah 9 hari balik ke Kelantan dan Pahang.

Lepas balik tu, masih lemau-lemau ayam lagi. Rabu baru betul-betul segar masuk kerja, hari ni baru rasa rindu menebal kembali pada blog ni. Haha!

Scroll entry yang ada di draft, jadi hari ini SR pilih untuk kongsikan gambar-gambar ketika SR sekeluarga bersama Ma Mertua dan adik zaimi ke Pantai Irama yang terletak di Bachok, Kelantan!

Let's check it out!

Thursday, April 21, 2022

Pasar Tumpat | Throwback Thursday

Assalamualaikum...

This one masa balik Kelantan bulan 1 hari tu kalau SR tak silap. Saja keluar jalan dengan anak-anak, bawa mak mertua sekali. Anak-anak memang sukalah kalau dapat jalan-jalan dengan Tok Ma kan. Kalau boleh segala macam diorang nak pow Tok Ma 😂

Thursday, January 6, 2022

Tauhu Begedil Daging Pohon Tanjong, Wakaf Bharu | Throwback Thursday

SR tak berapa nak free. Sibuk mengalahkan YB (ok tipu). Jadi SR pun cepat lapar kalau dah sibuk buat kerja. Apa lagi, mulalah nak terbayang makanan kan. Sambil buat kerja, teringat pula dekat Gerai Nasi Air Dingin di Jalan Hamzah, Kota Bharu, yang ada jual segala aneka makanan tu weh!

Sambil scroll telefon, terjumpa pulak gambar tauhu begedil ni, SR beli dekat Kedai Zaki di Pohon Tanjong, dekat dengan rumah MIL masa balik sana hari tu.

Wednesday, December 29, 2021

Port Tapau Makanan Terbaik di Jalan Hamzah, Kota Bharu

Hari ni zaimi bawa SR, anak-anak, MIL dan SIL pergi ke Bachok. Itu nanti SR cerita lain kali. Dan, waktu perjalanan balik ke rumah MIL, kami lalu di Jalan Hamzah. Kakak zaimi selalu cerita pasal gerai ni. Dia kata, gerai ni memang ada jual macam-macam makanan. Jadi kami pun singgahlah hari ni. Todiaaaaaaa baq hang! Memang banyak gilaaaaaa makanan, gila aku dibuatnya!

Thursday, December 16, 2021

Sepagi Bersama Mertua | Throwback Thursday

Kisah masa SR dan famili balik ke kampung zaimi awal November 2021 hari tu. Asalnya FIL nak pergi beli beg duit dekat kedai kulit, tapi kedai tu tutup pula masa kami pergi tu. Ala kedai kecil je, perusahaan kecil oleh orang kampung.  Jadi, dah tak dapat pergi ke kedai tu, alang-alang FIL dan MIL dah ada dalam kereta, FIL suruh zaimi bawa pusing-pusing ke Pasir Mas aje.

Thursday, December 2, 2021

Sepetang di Razani Dairy Farm, Pasir Putih, Kelantan

Haritu SR ada letak snippet je dulu di blog ni, masa kami sekeluarga pergi ke Razani Dairy Farm yang bersebelahan dengan Jeram Mengaji di Pasir Putih Kelantan tu. Lepas tu, SR terus tak ingat nak update full story hahaha!

 
Snippet tu boleh baca dahulu dekat SINI. Ha klik jangan tak klik! Kisahnya masa ni, kami baru sapat peluang merentas

Thursday, October 28, 2021

Ke Razani Dairy Farm, Pasir Putih, Kelantan

 Masih mode bercuti (walaupun hal office masih bertalu-talu masuk 😴). Jadi hari ni zaimi bawa kami sekeluarga ke Pasir Putih untuk melawat ladang lembu dan kuda yang cantik di celah bukit! 

Serius tak sangka di Kelantan ada tempat ladang lawa macam ni. Nama tempatnya Razani Dairy Farm. Bersebelahan dengan Jeram Mengaji Pasir Putih. 

Hari ni share beberapa keping gambar dulu ya. Cerita penuh nantilah bila dah balik dan dah tak malas hahah!

Tuesday, December 22, 2020

Sepagi di Rumah Tok Ma

 Gambar pagi rabu lepas.

Masing-masing belum mandi.

Sebabnya, balik KB kali ni sejuk sangat!

Suhu 26°C je!

Sebab hujan je sepanjang hari.

Rumah mertua aku ni pulak, jenis yang guna air boreng.

Mandi dalam baldi tadah pulak, bayangkan sejuk dia hahaha!

Thursday, September 10, 2020

Wednesday, October 30, 2013

Budak Umur 6 Bulan Mandi Laut!

Hahaa.. ini antara cerita gembira masa aku balik Kota Bharu seminggu last week..
Selain cerita ngeri tu kan, ini the bright side lah..haha

Lepas demam Adam dah kebah, mak mertua (mil) aku pun bagi cadangan kat zaimi, nak bawak adam jalan-jalan ke Terengganu sebenarnya..

Ala tak masuk pekan KT pun, sampai Gong Badak je pun.. sebab tujuan asal setakat nak pergi beli keropok lekor Sukaramai tu je..

Jadi masa on the way tu, singgahlah dekat Pantai Rhu Sepuluh..

Subhanallah.. memang cantik sangat pantai dia.. tapi tak ada sapa pun berani mandi berenang bagai..
Ombak sangat kuat, pantai pulak curam..

So, alang-alang dah sampai.. terimbaulah kenangan silam..kah kah kah

Ye lah, aku dengan Zaimi kan first time jumpa dekat terengganu, masa belajar dekat UMT dulu.. dek perkenalan kami tu *padahal memang 1 kelas*, maka bertemulah jodoh dan dikurniakan Adam Zuhairi Bin Ahmad Zaimi ni.. :)

Jadi, disebabkan itu, Adam perlu ada kenangan dengan Terengganu! haha! Kami pun decide nak celup adam dalam laut tu.. kikiki.. bukan mandikan.. gila nak mandikan kat laut macam tu.. tajuk tu propa je tu..hee..

So, cabut stokin adam, dan celup!

Adam sangat teruja sebab first time jumpa laut

tak takut langsung budak adam ni..

masa ni stokin tak cabut lagi

dah cabut stokin.. first time adam pijak pasir!

bersedia dilanggar ombak!

yea! ombak pertama Adam! habis basah seluar..hehe

muka happy lepas kena ombak!





Jangan kata adam, mak ayah adam pun  hepi!! haha..

I love Terengganu~

Adam, Ayah dan Tokma (my mil)

Love you Zaimi.. :)

Makanya.. dah tergedik pulak nak singgah UMT jumpa lecturer2 lama.. kikiki..
So teruskan perjalanan ke Gong Badak..

Terkujat!
Gong Badak dah ada McDonalds!
Dulu zaman aku ada kedai McFly je..haha

Love you Dr Jamilah!

Adam cucu bioD katanya!


my heroes!

Oklah.. tata!

p/s: Banyak pulak gambar entry ni..hehe

Thursday, August 15, 2013

Suamiku Sayang

Allah, syukur kau kurniakan Zaimi untuk aku.
Dia sangat membantu dalam menjaga Adam. Dia rajin tolong. Dia jarang sangat tak involve dalam apa2 perkara berkaitan anak kami Adam Zuhairi.
Syukur ya Allah.
Sayu pulak hati ni bila tengok dia tidur kat lantai, sedangkan aku dan Adam tidur atas katil dia. Oh lupa nak cakap, sekarang ni kat kampung dia, kat Pasir Pekan, Kelantan.
Nanti naik rumah baru, kita beli cot Adam ye. :)
Sayam ko demo..

Sunday, August 11, 2013

Raya Pertama Bersama Adam Episod KB

Yaw!
Raya kedua gerak balik KB.
Adam raya dengan keluarga ayah pulak! Yea!
Since internet tak elok sangat, malas nak taip panjang2.
Tengok gambar aje lah ye ;)

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot