Showing posts with label kolam. Show all posts
Showing posts with label kolam. Show all posts

Saturday, October 16, 2021

Persiapan Sambutan Ulangtahun Hari Lahir Amir

 Hari ni, 16 Oktober 2021 adalah ulangtahun kelahiran amir yang ke enam tahun.

Dari pagi lagi aku dengan zaimi dah menjalankan rancangan kami untuk buat sambutan kecil-kecilan dalam rumah ni. Ala, buat anak-beranak kami lima orang aje. Tapi nak buat yang meriah sikit.

Untuk tahun ni, semua anak-anak tak ada kek custome made. Kalau tahun-tahun sebelum ni, aku tempah kek dari satu bakeri favourite kami dekat Paroi tu. Tapi disebabkan daripada birthday adam hari tu kami hanya beli saja kek yang ready made dekat kedai, lepas tu birthday ayu pun sama macam tu juga, maka untuk adil, giliran amir pun kita beli aje kek dari Harolds Bread.

Tuesday, October 28, 2014

Bersantai






Inilah anak aku yang bertuah..
Mula-mula masa aku baringkan dia, menggelupur takut.

Lepas tu, naik syok pulak.
Taknak keluar dari kolam dah.
Jangan kata keluar kolam, nak didudukkan pun dia tak kasi.

Saja rilek-rilek hari ahad haritu..
Tak ke mana sangat pun..
Enjoying the moment dalam rumah yang masa weekdays kami ada kat rumah tu malam je..

Kejap lagi nak bawak dia pergi injection untuk setahun 6 bulan.
Harapnya tak ramailah.


Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot